خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

هشدار به نتانیاهو: بازی با آتش در مذاکرات ایران و آمریکا!

مشرق | بین‌الملل | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 12:40
دولت بنیامین نتانیاهو از ابتدای آغاز مذاکرات میان ایران و واشنگتن، تلاش خود را کرده است تا به هر نحوه ممکن در روند انجام مذاکرات اخلال ایجاد کند، مسئله‌ای که میتواند به ضرر آنها تمام شود.
ايران،اسرائيل،دولت،نتانياهو،آمريكا،مذاكرات،مشرق،هشدار،حمله،ق ...

سرویس جهان مشرق - دنی سیترینوویچ، کارشناس صهیونیست مسائل ایران، در گزارشی با هشدار در رابطه با تلاش‌های دولت نتانیاهو برای برهم زدن مذاکرات ایران و آمریکا، نوشت:
اسرائیل باید مراقب باشد که در بحث‌های داخلی آمریکا بر سر مذاکرات هسته‌ای با ایران دخالت نکند.
دولت ترامپ تلاش‌های اسرائیل برای ایجاد اختلال در توافق در حال شکل‌گیری با تهران را تحمل نخواهد کرد.
گزارش‌هایی مبنی بر اینکه یکی از علل اصلی اخراج "مایکل والتز" مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، به هماهنگی‌هایی که او با مقامات دولت اسرائیل در مورد حمله احتمالی به ایران بوده، بسیار نگران‌کننده است.
در ابتدا لازم به ذکر است که مشرق صرفاً جهت اطلاع نخبگان و تصمیم‌گیران عرصه‌ی سیاسی کشور از محتوای گزارش مذکور این متن را منتشر می‌کند و دیدگاه‌ها، ادعاها و القائات این گزارش لزوماً مورد تأیید مشرق نیست
واضح است که نتانیاهو با توجه به وضعیت فعلی در منطقه، حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران را یک فرصت خوب تلقی می‌کند، اما برخلاف نگاه نتانیاهو، به نظر می‌رسد که ترامپ می‌خواهد پیش از بررسی گزینه‌های نظامی، از دیپلماسی برای دستیابی به توافق با ایران در مورد مسئله هسته‌ای استفاده کند.
هشدار به نتانیاهو: اسرائیل با بمبی بازی می‌کند که انفجارش میتواند به خود آن صدمه برساند
تلاش آشکار دولت نتانیاهو برای تأثیرگذاری بر موضع دولت ترامپ در مورد این موضوع از درون، آنهم از طریق والتز، که به خاطر موضع جنگ‌طلبانه‌اش در قبال ایران شناخته می‌شود، عملاً اسرائیل را در قلب بحث‌های داخلی دولت ترامپ، در بین عناصر جنگ‌طلبی که به دنبال حمله به ایران هستند و جریان مخالف که به دنبال پیشبرد یک راه‌حل مسالمت‌آمیز با ایران و اجتناب از جنگ هستند، قرار می‌دهد.
اگر اسرائیل با استفاده از دوستان و حامیان خود در کنگره یا ارائه ارزیابی‌های مختلفی ارائه دهد که از گزینه نظامی علیه ایران حمایت می‌کند، به تلاش‌های خود در برای برهم زدن مذاکرات ادامه دهد، ممکن است خود را در موقعیت دشواری با کاخ سفید ببیند.
رفتار ترامپ با رئیس‌جمهور اوکراین، زلنسکی، باید به‌عنوان یک "هشدار" برای نتانیاهو و تیمش تلقی شود، چرا که آنها نمی‌خواهند در موقعیت مشابهی قرار گیرند.
برای ترامپ که هیچ محدودیتی برای سیاست‌های خود قائل نیست، هیچ مشکلی وجود نخواهد داشت که مقامات اسرائیل را در چنین موقعیتی قرار دهد، اگر به این نتیجه برسد که اسرائیل به‌طور کامل برخلاف سیاست‌های او در موضوع ایران و منطقه عمل می‌کند.
اسرائیل باید تلاش کند تا به دولت [آمریکا] کمک کند به توافقی "خوب" با ایران دست یابد، توافقی که ایران را به‌طور قابل‌توجهی از توانایی دستیابی به سلاح هسته‌ای دور نگه دارد.
در صورتی که مذاکرات فرو بپاشد، آنگاه اسرائیل می‌تواند به پیشبرد برنامه‌های عملیاتی علیه ایران، همراه با ایالات متحده، بازگردد.
تا آن زمان، بهتر است با دولت [آمریکا] در ارتباط باشد و علیه آن اقدام نکند، نه به‌صورت علنی، و نه در پشت پرده.