یمن؛ قدرت نظامی نوظهور غرب آسیا
به گزارش مشرق،کانال تلگرامی خیابان انقلاب در مطلبی با عنوان یمن؛ قدرت نظامی نوظهور غرب آسیا نوشت:
ارتش یمن در اقدامی کم سابقه توسط یک فروند موشک بالستیک هایپرسونیک که هنوز نامش اعلام نشده، فرودگاه بن گوریون تل آویو را هدف قرار داد.
در خصوص این رویداد مهم چند نکته باید ذکر شود.
یمن چندین بار از فاصله ۲۰۰۰ کیلومتری به سمت فلسطین اشغالی موشک شلیک کرده است.
همین تعداد حمله نشان می دهد یمن که سالها تحت محاصره بوده و در حال حاضر زیر بمباران شدید آمریکا قرار دارد، از چه توان درون زایی برخوردار است.
از لحاظ فنی شلیک و اصابت موشک هایپرسونیک در فاصله بیش از ۲۰۰۰ کیلومتر آنهم در برابر پدافند چند لایه و بسیار قدرتمند اسرائیل کار ساده ای نیست و این نکته را نیز باید اضافه کرد که ناوگان آمریکا نیز در آبهای پیرامون فلسطین حضور دارند و از این رژیم پشتیبانی می کنند.
مطلب مهم دیگر این که در این حملات، یمنی ها تنها یک فروند موشک شلیک کردند اما دفاع هوایی اسرائیل نتوانست آن را تا ثانیه های پایانی حتی تشخیص دهد و این امر انتقادهای زیادی را در میان شهروندان و سیاستمداران رژیم اشغالگر برانگیخته است.
آمریکا حدود ۲ ماه است که با تمام قوا قابلیت ها و زیرساخت های ارتش یمن را بمباران می کند و حتی از بمب افکن B2 نیز بهره گرفته، لکن نه تنها یمنی ها را به عقب نشینی وا نداشته بلکه آنها توانستند باعث انهدام یک فروند F18 آمریکا شوند و امروز نیز یک عملیات موشکی موفق زمین به زمین را اجرا کردند.
اشتباه آمریکا این بود که گمان می کرد تاب آوری یمنی ها پایین است و اراده آنها را دستکم گرفته بود و این نکته را در نظر نیاورد که جغرافیای یمن شمالی، کوهستانی بوده و آنها توانمندی ها و امکانات خود را در اعماق بالای ۱۰۰ متر پنهان کرده اند که با بمب های متعارف قابل نابودی نیست.
این تصمیم اشتباه ترامپ باعث شده یمنی ها از ۱۷ ماه مه ممنوعیت تردد نفتکش ها به مقصد آمریکا را در دریای سرخ، اقیانوس هند و دریای عربی اعلام کنند که بحرانی جدید برای دولت آمریکا ایجاد می نماید.
اثر راهبردی اقدامات یمنی ها اینست که آنها همزمان با قدرت های اتمی مانند آمریکا ، انگلیس، فرانسه و اسرائیل در دریا و آسمان درگیر شده و در یک نبرد نابرابر در حال مقاومت هستند و نه تنها رو به زوال نیستند بلکه به حملات و اعمال خود تطور می بخشند و این نکته نشان می دهد یمن قدرتی نوظهور در نقطه ای بسیار راهبردی در غرب آسیاست که توانسته در برابر کشورهای قدرتمند نظامی مقاومت کند.
بدیهی است که این مقاومت نه فقط بابت تسلیحات آنهاست بلکه از اعتماد به نفس، تاب آوری و اراده بالای مردم آنها نشات می گیرد.
تاثیر راهبردی دیگر این که حاکم کاخ سفید و دولتمردان کم تجربه اش ملتفت می گردند که اگر بمباران سنگین آنها برای از بین بردن امکانات یمنی ها در جغرافیای نه چندان پهناور یمن ( که پدافند هوایی قدرتمندی ندارد) موثر نبوده، پس چگونه قادر خواهند بود قابلیت ها ، تشکیلات و تاسیسات هسته ای و نظامی زیر زمینی ایران را نابود سازند؛ آنهم ایرانی که از پدافند قدرتمند و توان آفندی بسیار بالایی برخوردار است؟
حملات و اقدامات یمنی ها آمریکا و اسرائیل را دچار بن بست راهبردی کرده که نه می توانند با حملات گسترده از آن خلاصی یابند و نه می توانند شروط یمنی ها (عقب نشینی اسرائیل از غزه) را بپذیرند.
زیرا بعد از ضربه ۷ اکتبر ، از نظر اسرائیل دیگر غزه نباید حیات و مقاومت داشته باشد.
نبرد کنونی نبرد مرگ و زندگی وجنگ اراده هاست؛ هر طرفی که تاب آوری بیشتری داشته باشد، پیروز نهایی خواهد بود.
*بازنشر مطالب شبکههای اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکهها منتشر میشود.