معادن فرصتی ویژه برای سرمایهگذاری خارجی در همدان هستند - تسنیم
رئیس کمیسیون معادن استان همدان با اشاره به اهمیت پیگیری های مستمر برای دستیابی به توسعه استان، گفت: معادن، فرصتی ویژه برای سرمایه گذاری خارجی در همدان هستند.

رحیم مرتضایی رئیس کمیسیون معادن استان همدان در گفتوگو با خبرنگار تسنیم با بیان اینکه معادن بهعنوان یکی از مؤلفههای اصلی در مسیر، توسعه همدان نقشی اساسی ایفا میکنند، افزود: اگر بتوانیم سرمایهگذاری خارجی را وارد این بخش کنیم، آیندهای روشن و پایدار برای استان رقم خواهیم زد.
وی افزود: جذب سرمایهگذاری نیازمند فراهم کردن مقدمات و بسترسازی مناسب است از طرفی با توجه به کاهش ذخایر معدنی در جهان و وجود بیش از 30 ماده معدنی و کانی در استان، همدان میتواند در زمینه احداث کارخانههای فراوری و تأمین مواد اولیه برای کارخانههای جهانی، نقشی تعیینکننده داشته باشد.
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان تأکید کرد: ذخیره قطعی معادن استان همدان حدود 1.8 میلیارد تن برآورد شده پ ظرفیت برداشت سالانه از این معادن 20 میلیون تن است که به دلایل مختلف، سالانه حدود 15 میلیون تن از آن برداشت میشود .
مرتضایی افزود: برای توسعه معادن و رونق معدنکاری در استان، سرمایهگذاری خارجی نیاز است و باید استراتژیهای کارشناسیشده برای این بخش در اولویت قرار گیرد همچنین، استفاده از فناوریهای نوین همچون آب شیرینکنها میتواند به بازگشت به چرخه تولید کارخانهها کمک کند.
وی با اشاره به ضرورت اعتمادسازی و فراهم کردن بسترهای لازم برای سرمایهگذاری داخلی و خارجی در کنار هم ، افزود: در معادن استان ظرفیتهای خاص و ویژهای مانند معدن آندالوزیت وجود دارد که تنها معدن فعال این ماده معدنی در کشور به شمار میرود و دارای ذخیرهای بالغ بر 68 میلیون تن با عیار 10 درصد میباشد بنابراین با جذب سرمایهگذار میتوان ظرفیتهای معدنی استان را ارتقا داد.
رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی همدان با تاکید بر اینکه سرمایهگذاری داخلی نیز در کنار سرمایهگذاری خارجی باید در نظر گرفته شود، چرا که تنوع مواد معدنی در استان ظرفیتهای بسیاری در زمینه اشتغال ایجاد میکند، عنوان کرد: قبل از بازگشایی درها به روی سرمایهگذاران خارجی، باید استراتژیهای مناسبی برای جذب سرمایهگذاران داخلی فراهم کنیم و از تجارب خارجیها در کنار سرمایهگذاران داخلی بهرهبرداری کنیم تا ارزش مواد معدنی استان بهدرستی شکوفا شود.
مرتضایی همچنین در مورد شرایط اشتغال معادن استان گفت: در حال حاضر، حدود 2500 نفر بهصورت مستقیم در معادن استان همدان مشغول به کار هستند که این اشتغال در قالب 310 معدن دارای پروانه بهرهبرداری است که 200 معدن آن فعال هستند.
انتهای خبر/