گذر صنایع دستی اصفهان توسعه مییابد
اصفهان -مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان از توسعه گذر صنایع دستی اصفهان در منطقه ۳ خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حمید قنادیا، صبح سهشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، با اشاره به برنامههای این سازمان در حوزه زیباسازی شهری در سال جاری اظهار کرد: تلاش کردیم با بهرهگیری از تجربههای گذشته، در نوروز امسال پروژههایی فاخرتر را رقم بزنیم.
به همین منظور، آذینبندی فضای شهری به نحوی طراحی شد که هم نوروز و هم ماه مبارک رمضان را پوشش دهد.
وی افزود: از چند ماه پیش از آغاز سال، اتاق فکر آذینبندی و پروژههای مرتبط با آن تشکیل شد.
نخستین پروژه، بسته نورپردازی بود که در قالب نورپردازی دلانگیز شهر اصفهان اجرا شد و در آن، مفاهیم هنر شهری بهخوبی لحاظ شد.
پس از آن، در خیابان امام خمینی بزرگترین پروژه نور شرق کشور به اجرا درآمد و در ادامه شاهد افتتاح پروژههای نورپردازی در مساجد شهر اصفهان بودیم.
نورپردازی ۱۰۰ مسجد تا پایان سال
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان با اشاره به برنامههای این سازمان در حوزه نورپردازی مساجد گفت: در سال گذشته، ۳۱ مسجد با استفاده از المانهای نوری آذینبندی شد.
برای سال جاری نیز اعتباراتی برای مساجد شاخص در نظر گرفته شده و بنا داریم پروژههای نوری را حول محور مساجد در خیابانهای اصلی شهر توسعه دهیم.
انشاءالله تا پایان سال، تعداد مساجد نورپردازیشده به ۱۰۰ مورد خواهد رسید.
طراحی نخستین بازیکده نور کشور در اصفهان
قنادیا در ادامه با اشاره به اقدامات انجامشده در حوزه مبلمان شهری و بازیکدهها اظهار کرد: برای نخستینبار در کشور، بازیکده نور را طراحی کردیم.
بهجرأت میتوان گفت که اصفهان جزو اولین شهرهایی است که در زمینه راهاندازی بازیکدهها پیشگام بوده است.
از سال ۱۴۰۲ بازیکده خلاق در برخی پارکهای اصفهان فعال شده است.
وی ادامه داد: پس از بازیکده خلاق، به طراحی بازیکده نور پرداختیم که روبهروی پلازای هتل عباسی رونمایی شد.
این بازیکده بهصورت موقت نصب شده و برنامهریزی شده است تا در آینده بازیکده نور در پارکها نصب و از انرژی خورشیدی برای آنها استفاده شود.
همکاری با دانشگاهها در پروژه بومشهر
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان با اشاره به یکی از پروژههای مهم گرافیک شهری گفت: پروژه بومشهر با همکاری دانشگاههای هنر، معماری و گرافیک اصفهان اجرا شد.
این پروژه در خیابان سپاه به مرحله اجرا رسید و در قالب آن، دانشجویان طرحهایی ارائه دادند که پس از داوری، ۵۲ قاب در محور خیابان سپاه نصب شد.
قرار است این پروژه بهصورت فصلی در مناطق مختلف شهر ادامه یابد و در حال حاضر ۵۳ قاب در سطح شهر جانمایی شده است.
وی با اشاره به حضور دانشجویان در پروژههای دیوارنگاری نیز افزود: در طرح لوک که بهزودی آغاز میشود، از ظرفیت دانشجویان در دیوارنگاری مناطق مختلف شهر بهره گرفته خواهد شد.
اجرای پروژه نقش ماه با حضور هنرمندان سراسر کشور
قنادیا درباره پروژه نقش ماه در چهارباغ عباسی نیز گفت: در این پروژه، بیش از ۴۰ هنرمند از استانهای مختلف کشور آثار خود را در قالب نقاشیخط اجرا کردند.
این آثار قرار است در میادین مختلف شهر جانمایی شوند تا فضای شهر با هنر ایرانی اسلامی آراسته شود.
تابلوهای عرشه پلها در رینگ سرداران ساماندهی میشوند
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهرداری اصفهان با اشاره به آذینبندی عرشه پلها نیز گفت: یکی از پروژههای در دست اجرا، ساماندهی تابلوهای عرشه پل در رینگ سرداران است که در آن، عرشه پلهایی با نامگذاری شهدای گرانقدر طراحی و زیباسازی خواهند شد.
برگزاری سمپوزیوم بینالمللی نمادها با سنگ
وی در ادامه از برگزاری یک رویداد بینالمللی خبر داد و گفت: برنامهریزی کردهایم تا امسال سمپوزیوم نمادها با سنگ را با حضور ۱۳ هنرمند ایرانی و خارجی برگزار کنیم.
تاکنون ۵ هنرمند از کشورهای خارجی برای حضور در این رویداد اعلام آمادگی کردهاند.
قرار است هنرمندان در پل شهرستان بر روی سنگ، نمادهایی طراحی و اجرا کنند.
این سمپوزیوم از اوایل خردادماه به مدت ۲۰ روز با محوریت «اصفهان، شهر زندگی» برگزار خواهد شد.
۳۷۰ طرح مبلمان شهری در مسیر داوری
قنادیا درباره جشنواره مبلمان شهری نیز گفت: اصفهان در حوزه مبلمان شهری پیشتاز است و بسیاری از تولیدات ما به کشورهای دیگر از جمله ارمنستان و اربیل عراق صادر میشود.
امسال ۳۷۰ طرح در جشنواره مبلمان شهری شرکت کردهاند و طی چند مرحله داوری، ابتدا بهصورت آزمایشی و سپس به تولید انبوه خواهند رسید.
قرار است حدود ۲۰ خردادماه از مبلمان شهری برگزیده رونمایی شود.
این مبلمان براساس نظر داوران و مردم انتخاب خواهند شد.
وی تصریح کرد: در داوریها، پارامترهایی همچون درآمدزایی، خلاقیت، هویت تاریخی، تعمیرات و نگهداری در نظر گرفته میشود.
همه طرحها باید با هویت اصفهان همخوانی داشته باشند.
اگرچه در بافت تاریخی شهر مبلمان باید با هویت تاریخی هماهنگ باشد، اما در دیگر مناطق امکان استفاده از مبلمان مدرن وجود دارد.
طراحی نماد زایندهرود و توسعه گذر صنایع دستی
قنادیا همچنین از تکمیل گذر صنایع دستی در منطقه سه شهر اصفهان خبر داد و گفت: در این محور، طراحی و اجرای مبلمان شهری توسط سازمان زیباسازی انجام شده و ۸ مجسمه از صنایع دستی ثبت ملی و جهانیشده در قالب مجسمه طراحی و نصب شده است.
این پروژه همزمان با هفته صنایع دستی در خردادماه رونمایی خواهد شد.
وی افزود: در حوزه طراحی نمادها، در تلاشیم تا نماد زایندهرود را نیز طراحی کنیم.
همچنین توسعه بازیکدههای شهری را در دستور کار داریم و انشاءالله تا پایان سال، ۵ هاب بازیکده در مناطق مختلف شهر راهاندازی خواهد شد.