خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

معلمی نقشی فراتر از شغل/ تأثیر معلمان بر هویت ملی

تسنیم | استان‌ها | سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404 - 10:53
مدیرعامل موسسه شهید آیت الله مدنی همدان در مراسم روز معلم، از نقش بی بدیل معلمان در انتقال ارزش های دینی و ملی سخن گفت و گفت: جامعه باید قدردان زحمات این قشر فرهیخته باشد.
معلمان،اجتماعي،جايگاه،جامعه،همدان،معلم،عنوان،حجازي،مدني،موسس ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان، همایش گرامی‌داشت روز معلم، با حضور جمعی از مدیران، کادر آموزشی مدارس دخترانه و پسرانه و پیشکسوتان حوزه تعلیم و تربیت در همدان روز گذشته در اردوگاه ابوذر برگزار شد.
در این مراسم، سیدمحمدکاظم حجازی، ضمن تبریک ایام امامت و ولایت، وظیفه خدمتگزاری به فرهنگیان را افتخاری بزرگ دانست و با اشاره به زحمات و تلاش‌های معلمان در طول دوران خدمت، اظهار داشت: قدردانی واقعی از این تلاش‌ها در یک جلسه محدود امکان‌پذیر نیست و صرف دور هم جمع شدن و یادآوری این خدمات، خود غنیمتی ارزشمند است.
وی به نیابت از مجموعه موسسه شهید محراب آیت الله مدنی، مدیران و تمامی همکاران در مقاطع مختلف تحصیلی و طرح خادم، از زحمات یکایک فرهنگیان تقدیر و تشکر کرد.
مدیرعامل موسسه شهید آیت‌الله مدنی همدان با طرح موضوع شان و منزلت اجتماعی افراد، اظهار داشت: فارغ از جایگاه فردی هر یک از ما به عنوان یک انسان، یک اعتبار اجتماعی نیز به ما تعلق گرفته است.
عناوین مختلف شغلی و خانوادگی همگی نشان‌دهنده نقش‌های اجتماعی متفاوت هستند.
حجازی با تاکید بر تفاوت وزن این عناوین در جامعه افزود: هیچ‌گاه نمی‌توان گفت که شان یک مهندس، پزشک یا راننده با یکدیگر برابر است.
این تفاوت منزلت، به معنای کاهش شان اجتماعی هیچ فردی نیست، بلکه در حوزه‌های مختلف، جایگاه متفاوتی برای افراد قائل هستیم.
وی با ذکر مثال‌هایی از جایگاه والای مادر و معلم در جامعه، مطرح کرد: عنوان مادر، وجاهت خاصی را در ذهن ما ایجاد می‌کند.
همچنین، در بدنه آموزش و پرورش، عنوان معلمی ناخودآگاه احساس احترام و تاملی متفاوت را برمی‌انگیزد.
این احساس، فارغ از هرگونه قشر و قومیتی، ناشی از هویت بخشی عمیق به این نقش اجتماعی است.
جایگاه معلمان نیازمند تعظیم و احترام ویژه است
مدیرعامل موسسه شهید آیت‌الله مدنی همدان با تاکید بر اهمیت نقش معلم در شکل‌گیری هویت فردی و اجتماعی نسل آینده گفت: وجدان جمعی و قضاوت عادلانه در جامعه ریشه در آموزه‌های معلمان دارد و این جایگاه نیازمند تعظیم و احترام ویژه است.
حجازی با اشاره به اینکه تمامی ارزش‌های انسانی، اخلاقی و اعتقادی افراد از معلمان نشأت می‌گیرد، اظهار داشت: دانش‌آموز امروز، معلم را به عنوان مظهر تمام داشته‌های ارزشی خود در ذهن ترسیم می‌کند و این بسیار مهم‌تر از صرفاً نگاه اجتماعی به این قشر فرهیخته است.
وی با بیان اینکه اگر شان معلمی در جامعه متمایز شود، سرمایه تاریخی جامعه به درستی به نسل‌های آینده منتقل خواهد شد، افزود: پیامبر الهی خود را به عنوان معلم در جامعه معرفی کردند و این نشان از اهمیت بی‌بدیل این جایگاه دارد.
امروز نیز باید این نقش را بزرگ بداریم و بدانیم که آینده‌سازان این مرز و بوم در همین کلاس‌های درس تربیت می‌شوند.
مدیرعامل موسسه شهید آیت‌الله مدنی همدان با تاکید بر اینکه نگاه معصومانه دانش‌آموزان الگوی رفتار معلمان خواهد بود، تصریح کرد: باید با این نگاه مسئولیت خطیر خود را در تربیت نسل آینده به دوش بکشیم.
بسیاری از مدیران، وزرا و روسای جمهور آینده از همین کلاس‌ها برخواهند خواست و هویت ملی و دینی این سرزمین به دست معلمان به نسل‌های بعد منتقل خواهد شد.
حجازی در پایان سخنان خود ضمن آرزوی سلامتی و سربلندی برای معلمان و نظام جمهوری اسلامی، ابراز امیدواری کرد که تلاش‌های ارزنده این قشر همواره مثمر ثمر بوده و مورد تجلیل در پیشگاه خداوند قرار گیرد.
در ادامه این همایش، سردار شهرام و علی‌اکبر آروانه دو تن از فرهنگیان و پیشکسوتان حوزه تعلیم و تربیت مورد تجلیل و تشویق قرار گرفتند.
انتهای پیام/