هشدار چین، ژاپن، کره جنوبی نسبت به تکهتکه شدن اقتصاد جهانی - تسنیم
در بیست وهشتمین نشست وزرای دارایی و رؤسای بانک های مرکزی کشورهای آ.سه.آن به همراه چین، ژاپن و کره جنوبی، شرکت کنندگان در این نشست با انتشار بیانیه ای مشترک، نسبت به افزایش موانع تجاری که موجب تکه تکه شدن اقتصاد جهانی می شود، هشدار دادند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، بیستوهشتمین نشست وزرای دارایی و رؤسای بانکهای مرکزی کشورهای آ.سه.آن به همراه چین، ژاپن و کره جنوبی در میلان ایتالیا برگزار شد.
شرکتکنندگان در این نشست با انتشار بیانیهای مشترک، نسبت به افزایش موانع تجاری که موجب تکهتکه شدن اقتصاد جهانی میشود، هشدار دادند و بر ضرورت تقویت سازوکارهای امنیت مالی منطقهای برای واکنش سریع به بحرانهای ناشی از بیماریهای همهگیر و بلایای طبیعی تأکید کردند.
نمایندگان این کشورها همچنین خواستار پایبندی این کشورها به اصول چندجانبهگرایی و تجارت آزاد برای مقابله با روند معکوس جهانیشدن و عوامل فزاینده بیثباتی در عرصه اقتصاد جهانی شد.
در این بیانیه آمده است: افزایش روزافزون سیاستهای حمایتگرایانه تجاری، تجارت جهانی را تضعیف کرده و باعث تجزیه اقتصادی میشود؛ امری که بر تجارت، سرمایهگذاری و جریان سرمایه در منطقه تأثیر میگذارد.
در این دوران پرابهام، ما خواستار تقویت اتحاد و همکاری منطقهای هستیم.
اولویت سیاستی فعلی، افزایش تابآوری بلندمدت و حفظ انعطافپذیری برای مقابله با چالشهای کوتاهمدت، از جمله حمایتگرایی تجاری و نوسانات شرایط مالی جهانی است.
نمایندگان کشورهای حاضر در این نشست، همچنین بر تعهد خود به نظام تجارت چندجانبه مبتنی بر قواعد، آزاد، منصفانه، غیرتبعیضآمیز، باز، فراگیر، عادلانه و شفاف با محوریت سازمان تجارت جهانی تأکید کردند.
اگرچه در این بیانیه مستقیماً نامی از آمریکا برده نشده، اما نمایندگان حاضر در جلسه به طور تلویحی خاطرنشان کردند که اقدامات اخیر دولت ترامپ مبنی بر اعمال تعرفههای متقابل، میتواند آسیبی جدی به اقتصاد کشورهای جنوب شرق آسیا که به صادرات وابستهاند، وارد کند.
لازم به ذکر است، در این نشست که بهطور مشترک با هدف بررسی وضعیت اقتصاد کلان جهانی و منطقهای و پیشبرد همکاریهای مالی میان کشورهای 10+3 برگزار شد، لان فوآن، وزیر دارایی چین بهعنوان رئیس مشترک نشست، بخشی از مباحث را هدایت کرد و بر اهمیت اجرای توافقات حاصل از اجلاس سران 10+3، حفظ نظم تجاری چندجانبه و حمایت از زنجیرههای تأمین تأکید کرد.
لان فوآن در این باره اظهار داشت: در حال حاضر ساختار اقتصاد جهانی در حال دگرگونی عمیق است.
جهانیشدن با موانع روبرو شده و گرایشهای یکجانبهگرایی و حمایتگرایی در حال افزایش و عوامل بیثباتی و عدم اطمینان رو به گسترش است.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد: اقتصاد منطقه 10+3 همچنان از تابآوری بالایی برخوردار بوده و فضای رشد گستردهای دارد.
کشورهای منطقه باید با تعمیق همکاریهای تجاری و سرمایهگذاری درونمنطقهای و حفظ پایداری زنجیرههای تأمین، سهم بیشتری در ثبات مالی منطقه و روند همگرایی اقتصادی ایفا کنند.
علاوه بر این و در حاشیه این نشست، لان فوآن همچنین با امیر حمزه، وزیر دوم دارایی مالزی، سری مولیانی ایندراواتی، وزیر دارایی اندونزی، و کاتو کاتسونوبو، وزیر دارایی ژاپن، دیدارهای دوجانبه داشت.
موضوعات مطرحشده در این دیدارها نیز پیرامون تقویت همکاریهای مالی و اقتصادی دوجانبه و منطقهای متمرکز بود.
کاتُو کاتسونوبو، وزیر دارایی ژاپن، پس از این نشست در گفتگو با رسانهها گفت: کشورهای حاضر بار دیگر بر اهمیت تقویت همکاریها برای حفظ ثبات اقتصادی و مالی تأکید کردند.
همچنین در این نشست تصمیم گرفته شد دامنه شمول ابتکار چیانگ مای (CMIM) گسترش یابد تا کشورهای عضو در صورت بروز بحران مالی ناشی از شوکهای ناگهانی، بتوانند بدون شروط اضافی از حمایتهای اضطراری مالی بهرهمند شوند.
ابتکار چانگمای که پس از بحران مالی آسیا در سالهای 1997 تا 1998 ایجاد شد، با هدف حفظ ثبات مالی منطقهای از طریق ترتیبات مبادله ارزی طراحی شده است.
در حال حاضر، اندازه کل صندوق CMIM معادل 240 میلیارد دلار آمریکاست که چین و ژاپن هر کدام 76.8 میلیارد دلار، کره جنوبی 38.4 میلیارد دلار و ده کشور آ.سه.آن در مجموع 48 میلیارد دلار به آن اختصاص دادهاند.
انتهای پیام/