گزارش تسنیم از روز نخست اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در قم+عکس
روز نخست سومین اجلاسیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری با حضور اعضا از سراسر کشور در قم برگزار شد؛ اجلاسیه ای که همراه با سخنرانی رئیس جمهور و طرح مباحث دینی، فرهنگی و اجتماعی اعضا بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم، نخستین روز از سومین اجلاسیه دوره ششم مجلس خبرگان رهبری، صبح روز دوشنبه با حضور نمایندگان این مجلس از سراسر کشور در مجتمع یاوران حضرت مهدی (عج) قم برگزار شد.
این اجلاسیه با سخنرانی آیت الله موحدی کرمانی، رئیس مجلس خبرگان رهبری و حضور خبرنگاران آغاز شد و در ادامه باحضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور و سخنرانی وی در مورد وضعیت دولت و مسائل کشور ادامه یافت.
در ادامه تعدادی از اعضا به بیان دیدگاهها و نظرات خود در موضوعات مختلف دینی، فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی پرداختند.
سران سه قوه زمینه تحقق شعار سال را فراهم کنند
آیت الله محمدعلی موحدیکرمانی رئیس مجلس خبرگان رهبری در آیین افتتاحیه سومین اجلاسیه ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری که در مجتمع فرهنگی یاوران حضرت مهدی(عج) در حال برگزاری است، با قدردانی از راهنماییهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در مدیریت کشور گفت: رهبر انقلاب سالیان متمادی است که دیدگاههای اقتصادی خود را در قالب شعار سال اعلام میکنند و امسال هم سرمایهگذاری برای تولید نامگذاری شده است.
وی از سران سه قوه خواست زمینهها را برای تحقق اهداف شعار امسال فراهم و امور مربوط به سرمایهگذاری را تسهیل کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری همچنین از سرمایهگذاران، مردم و علاقهمندان به کشور دعوت کرد حتی با سرمایه اندک خود پا به میدان اقتصاد و آبادانی ایران بگذارند.
وی با اشاره به تنگنای اقتصادی مردم و اقشار ضعیف بر اثر تورم گفت: در اجلاسیهها و کمیسیونهای مختلف از رؤسای جمهور و مسئولان اقتصادی میخواهیم که برنامه و راهکار خود را برای بهبود وضعیت اقتصادی مردم و بهویژه اقشار آسیبپذیر اجرا کنند و پیگیر حل مشکلات اقتصادی مردم باشند.
موحدیکرمانی افزود: از دولت میخواهیم که نظام کالابرگ را برای اقشار مختلف و اقشار ضعیف و محروم جامعه گسترش دهند، بهطوری که مردم با کالابرگ بتوانند همه مواد غذایی مورد نیاز خود را تأمین کنند.
وی گفت: از مسئولان مالیاتی میخواهیم که در زمینه اخذ مالیات ارزش افزوده از غذا و خوراک مردم تجدید نظر و دریافت مالیات ارزش افزوده از مواد غذایی را حذف و مردم را در زمینه تأمین مایحتاج خود، یاری کنند.
رئیس مجلس خبرگان رهبری با یادآوری حادثه بندر شهیدرجایی از همه نیروهای امدادی، انتظامی و امنیتی برای حضور در صحنه و ارائه خدمات به آسیبدیدگان تشکر و اضافه کرد: از دستگاههای متولی میخواهیم نسبت به شناسایی علل و عوامل حادثه اقدام و با شناسایی مقصران و برخورد با آنان از بروز اتفاقات مشابه جلوگیری کنند.
وی راجع به تحولات غزه و مقاومت مردم آن سرزمین در برابر صهیونیستها و جبهه باطل هم گفت: مقاومت جانانه جبهه حق در برابر کفر مطلق، برآمده از ایمان مردم مقتدر غزه است و با توکل به خداوند متعال، مردم غزه مصداق پیروزی همه انسانهای آزاده خواهند شد.
آیت الله موحدی کرمانی همچنین با توجه به تنگناها و سختیهای مردم غزه گفت: سازمانهای مردمنهاد و خیّران مسلمان و انساندوست تلاش کنند به مردم غزه آب و غذا برسانند و وظیفه هر انسان باوجدانی است که به این توصیه عمل کند.
وی ادامه داد: با وجود جنایاتهای رژیم جنایتکار صهیونیستی ما از ماندن مردم غزه در سرزمین خود دفاع میکنیم و این سیاست رژیم است که میخواهد مردم غزه از سرزمین خود جدا شوند و سیاست قطعی جبهه مقاومت و نظام اسلامی، دفاع از مقاومت مردم مظلوم غزه در برابر رژیم صهیونیستی و دفاع از سرزمین فلسطین است.
رئیس مجلس خبرگان رهبری در بخش دیگری از سخنرانی خود، بر اجرای سیاستهای تشویقی در زمینه حجاب تأکید کرد و افزود: باید قوانینی تصویب شود که به افراد محجبّه پاداش و امتیاز میدهد؛ ارائه امتیازهایی مانند بخشودگی جرائم رانندگی و بخشودگی مالیاتی افراد میتواند در تشویق افراد بهسمت حجاب مؤثر باشد.
حوزه علمیه پس از انقلاب وارد حوزه مدیریت تمدنی شد
حجتالاسلام والمسلمین حبیب اله شعبانی نماینده همدان در مجلس خبرگان رهبری، در نطق خود به مشکلات موجود در نظام اداری کشور اشاره کرد و آن را مانعی برای تحقق اهداف نظام ولایی دانست و گفت: پس از انقلاب اسلامی، حوزه علمیه وارد حوزه مدیریت تمدنی شد.
یکی از سوالاتی که ذهنها را درگیر میکند این است که آیا اهداف نظام ولایی ما میتواند با این بروکراسی و نظام اداری فعلی محقق گردد؟
خیلی از مسائل و آسیبهایی که در حوزه فرهنگ، اقتصاد و مسائل اجتماعی مطرح میشود به دستگاه اجرایی کشور بازمیگردد.
وی افزود: نظام اداری امروز ما برخلاف نظام ولایی، بسیار غیرسیال و انعطافناپذیر است.
مسئله دوم بخشینگریهای افراطی به معنی واقعی کلمه که برای مردم مشکل ایجاد کرده است در حالی که نظام ولایی یک مجموعه و حلقه به هم پیوسته است.
شعبانی اظهار کرد: تمرکز قدرت در اوایل انقلاب اسلامی توسط بسیاری از بزرگان انقلاب مطرح شد.
مدیران ما نباید قوانین را بدون توجه به اقتضائات منطقهای، یکسان در سراسر کشور اجرا نمایند؛ اما امروز تمرکز قدرت اجازه پیشبرد امور را نمیدهد.
در مسائل فرهنگی بودجه فراوانی هزینه میشود؛ در حالی که برای بسیاری از مسائل مهمتر بودجه کافی وجود ندارد.
این تفاوتها میان نظام اجرایی و نظام ولایی ما باعث شده است دستگاه اجرایی کشور نتواند مسائل مطرحشده توسط رهبر انقلاب را در جامعه امتداد دهد.
وی تاکید کرد: جهاد تبیین فراتر از بازگو نمودن بیانات رهبر انقلاب است.
کار اصلی در اختیار دستگاه اجرایی کشور است و طراحی و اصلاح این دستگاه موضوعی نیست که بتوان از نهادهایی همچون مجلس شورای اسلامی انتظار داشت.
یکی از وظایفی که در آییننامه مجلس خبرگان بیان شده است، فکر کردن و گفتگو پیرامون چنین مسائلی است و باید اهتمام بیشتری به آن داشت.
رسالت علما در ریشه یابی تحولات فرهنگی اجتماعی
حجتالاسلام سید باقر سیدی بنابی نماینده آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری نیز در نطق خود با بزرگداشت مناسبتهای پیش رو اظهار کرد: در روزگاری که تحولات فرهنگی و اجتماعی کشور به صورتی فزآینده بر زیستبوم هویتی جامعه ما تأثیر میگذارد، بر عالمان دینی و نمایندگان مردم در نهادهایی همچون مجلس خبرگان رهبری است که با ریشهیابی این تحولات، مسئولان را به سمت بازتعریف اولویتها رهنمون سازند.
وی افزود: شکلگیری دانشگاه فرهنگیان در کشور اقدامی راهبردی برای تربیت مربیان شایسته به شمار میآید که نه تنها مسلط به دانش روز و مهارتهای تربیتی، بلکه واجد روحیه انقلابی و دغدغههای فرهنگی نیز باشند.
اما متاسفانه در سالهای اخیر برخی نشانههای نگرانکننده از سستی در فرآیند تربیت نیروی انسانی در این دانشگاه نمایان شده است.
نماینده آذربایجان شرقی در مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: گزارشهایی از دانشآموختگان این دانشگاه در دست است که یا با آموزههای اعتقادی اسلامی بیگانهاند و یا از انگیزه لازم برای ایفای نقش تربیتی بیبهرهاند.
این مسئله به ویژه در مسائل اخیر کشور موجب نگرانی و دغدغهمندی خانوادهها شده است.
در حالی که کشور ما بیش از هر زمان به معلمان مؤمن، اخلاقمدار، وطندوست و متخصص نیاز دارد، متاسفانه روند جذب و پرورش در دانشگاه فرهنگیان از شرایط مناسب برخوردار نیست.
وی از دولت و شورای عالی انقلاب فرهنگی تقاضا کرد: بازنگری مناسب در این زمینه صورت گیرد؛ زیرا آینده تمدنساز ایران اسلامی وابسته به همین معلمان است.
این نماینده مجلس خبرگان رهبری همچنین یکی از نگرانیهای جدی نخبگان حوزه و عموم مردم متدین را وضعیت روزافزون بیحجابی و کاهش عفاف اجتماعی به ویژه در فضای عمومی شهرها خواند و تأکید کرد: وضعیت پوشش نه تنها از مؤلفههای فرهنگی کشور، بلکه از معیارهای امنیت اجتماعی و اخلاقی ما به شمار میآید.
عفت و حیای زنان ما هر روز بیشتر از قبل مورد تهدید قرار دارد.
وی بر لزوم تقویت نظارتهای میدانی و قضائی بر اجرای قانون عفاف و حجاب، حمایت از زنان محجبه، احیای فرهنگ عفاف از طریق آموزش خانواده و ایجاد فضای امن فرهنگی در دانشگاهها و مراکز عمومی تأکید کرد و ادامه داد:حمایت از زنان و نقش آنان به عنوان همسر و مادر خانواده، گسترش اماکن و برنامههای فرهنگی دینی با مشارکتهای مردم و نهادهای دولتی، تمرکز راهبردی بر حوزههای آموزش و پرورش، آموزش عالی، خانواده و محلات، شناسایی و بررسی آسیبهای فرهنگی خاص برای تبیین راهکارهای پیشگیرانه و فعالسازی نخبگان فرهنگی، بسیج امامان جمعه و دانشجویان و طلاب دغدغهمند برای ساماندهی هر حوزه از راهکارهای حل معضلات در این بخش به شمار میآید.
فلسطین مهم ترین مسئله امروز جهان اسلام است
مولوی علی احمد سلامی نماینده مردم سیستان و بلوچستان در مجلس خبرگان رهبری نیز در نطق خود، مسئله فلسطین را از مهمترین مسائل امروز جهان اسلام دانست و به تبیین توطئههای صهیونیستی علیه مسلمانان پرداخت و گفت: تعدادی از آیات قرآن کریم حکایت از توطئه یهود برای بدبین کردن مسلمانان نسبت به اسلام و قرآن دارد.
یکی از این توطئهها بازگرداندن حدود سیصد نفر از مجاهدان در غزوه احد است که تاریخ نشان میدهد این موضوع یکی از نقشههای یهود برای ناامید ساختن مسلمانان از جهاد با مشرکین بود.
مولوی علی احمد سلامی ادامه داد: در جنگهای صلیبی که حدود 195 سال طول کشید، هرچند در میدان ظاهراً مسیحیان در برابر مسلمانان قرار داشتند، اما در حقیقت یهودیان صحنهگردان اصلی بودند.
مولوی سلامی به برخی دیگر از نقشههای شوم صهیونیسم در تاریخ معاصر جهان اسلام اشاره کرده و افزود: در جنگ شبهقاره هند که منجر به تقسیم این منطقه و ایجاد دو کشور هند و پاکستان گردید، قرار بر این بود مناطق مسلماننشین به پاکستان و مناطق هندونشین به هندوستان تعلق پیدا کند؛ اما مشاور بلندپایه حاکم بریتانیا که شخصی یهودی بود، ایجاد کشور اسلامی پاکستان در کنار ایران و افغانستان را موجب تضعیف حضور کشورهای استعمارگر دانست و لذا موضوع کشمیر را پیش آوردند و در نتیجه، هفتاد سال است این اختلاف میان دو کشور وجود دارد و در این زمینه تاکنون سه جنگ رخ داده است.
وی گفت: در سال 1948 میلادی یهودیان را به بهانه کشته شدن شش میلیون یهودی در هولوکاست از اطراف دنیا برای اشغال سرزمین فلسطین گردآوردند.
این شرارت یهودیان صهیونیست و انگلیس بود که یک دولت جعلی را در منطقه ایجاد کرده و مصیبتهای فراوانی بهوجود آوردند.
مولوی سلامی تأکید کرد: موضوع فلسطین همچنان یکی از مهمترین مسائل امروز جهان اسلام است و متأسفانه مجامع بینالمللی و حتی کشورهای اسلامی به جز جمهوری اسلامی ایران و دولت یمن که حمایت صددرصدی خود را نسبت به مردم فلسطین نشان دادند، چشم خود را بر این جنایات بستهاند.
خوشحالیم که نظام اسلامی ما با وجود تمام سختیها، هرگز دست از حمایت ملت مظلوم فلسطین برنداشته است.
انتهای پیام/