خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

پاسداشت زبان فارسی، از اولویت‌های ماست - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404 - 22:12
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز گفت: فرهنگ و ادب فارسی یکی از رویکردهای اصلی این اداره کل و نیز از اولویت های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و پاسداشت زبان فارسی، از جمله محورهای مهم موردتوجه ماست.
فرهنگ،فرهنگي،حوزه،البرز،مسير،شعر،استان،هنر،اساتيد،ادبيات،حضو ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، ابراهیم شریفی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز امروز در نشست خبری و آئین رونمایی از پوستر اردیبهشت شعر البرز که در این اداره کل برگزار شد، گفت: فرهنگ و ادب فارسی یکی از رویکردهای اصلی این اداره کل و نیز از اولویت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده و پاسداشت زبان فارسی، از جمله محورهای مهم موردتوجه ماست.
وی با اشاره به اینکه همکاران من در این اداره کل با جدیت در مسیر تحقق این مهم گام برمی‌دارند، مطرح کرد: این رویکرد در حوزه‌هایی همچون شعر و نویسندگی به‌طور ویژه دنبال می‌شود.
یکی از ویژگی‌ها و رویکردهای تأثیرگذار در این حوزه، موضوع تجلیل است؛ تجلیل از کسانی که در این مسیر زحمت کشیده‌ و بزرگوارانی که از سالیان گذشته اثرگذاری خود را در این عرصه نشان داده‌اند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز اظهار کرد: هنر ما این است که در زمان حیات این افراد، بتوانیم آن‌ها را ببینیم و تقدیر و تشکر کنیم.
شاید آن‌ها از نظر مالی نیازی نداشته باشند، اما واقع‌بینانه باید گفت ما به دیدن و شناختن آن‌ها نیاز داریم.
فرزندان ما نیز نیاز دارند بزرگان خود را ببینند؛ چراکه برای حرکت صحیح در این مسیر، باید الگو داشته باشند، تجلی ببینند و تشویق شوند.
نگاه واقع‌بینانه داریم؛ نه صرفاً پر کردن رزومه
شریفی با اشاره به تجلیل از اساتید حوزه فرهنگ و هنر در برنامه وزین اردیبهشت شعر ادامه داد: بخشی از این برنامه گران‌قدر به پاسداشت مقام این عزیزان اختصاص یافته است.
این‌گونه نیست که صرفاً با برگزاری یک مراسم تجلیل، مسئولیت خود را پایان‌یافته تلقی کنیم یا بخواهیم رزومه‌ای پُر کنیم.
نگاه واقع‌بینانه و توافقی که با همراهانمان در حوزه فرهنگی حاصل شده، بر تداوم این مسیر تأکید دارد.
وی اضافه کرد: کارگروه و کمیته‌ای که در این زمینه تشکیل می‌شود، افرادی که واجد شرایط در این حوزه هستند را شناسایی می‌کنند و تلاش خواهیم کرد به‌صورت مستمر از این عزیزان تجلیل به عمل آید؛ در حد توان و امکانات موجود.
طبیعتاً در اجرای این برنامه‌ها، سازمان فرهنگی‌ شهرداری کرج، کتابخانه‌های عمومی و سایر نهادهای فرهنگی نقش مؤثری خواهند داشت.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز بیان کرد: ما بارها از این نهادها درخواست همکاری داشته‌ایم و امروز نیز در این جلسه از آن‌ها تقاضا داریم که همراهی کنند.
نگاه ما در این مسیر فراتر از آن است که صرفاً لوگوی کدام اداره زیر پوستر یا تصویر منتشرشده قرار دارد.
مسئله اصلی آن است که کدام کار مغفول مانده و کمتر به آن توجه شده، درحالی‌که نیازمند توجه جدی است.
جرقه‌ای در مسیر ارزش‌گذاری به داشته‌ها
شریفی مطرح کرد: مطمئن هستم در این حوزه‌ای که اصحاب فرهنگ، هنر و رسانه حضور دارند و عمر خود را در این مسیر صرف کرده‌اند، اگر شاهد این هم‌افزایی باشند، قطعاً به‌عنوان عاملی تشویقی عمل خواهد کرد و انتشار آن به سایر دستگاه‌ها نیز تأثیرگذار خواهد بود.
ما بارها بر لزوم وفاق و همدلی تأکید کرده‌ایم و همچنان اصرار داریم که برای موفقیت در این مسیر، همدلی ضرورت دارد.
وی افزود: یکی از عرصه‌هایی که همدلی می‌تواند بیشترین تأثیر را در آن داشته باشد، حوزه فرهنگ، هنر و رسانه است.
اگر در این حوزه، همدلی میان فعالان و نهادهای مسئول برقرار شود، بی‌تردید میزان تأثیرگذاری آن در سطح جامعه به‌مراتب افزایش خواهد یافت.
امیدوارم این برنامه‌ها، یک شروع مناسب و جرقه‌ای مؤثر باشد برای آن‌که بتوانیم در مسیر ارزش‌گذاری به داشته‌ها و استعدادها و بزرگان گام برداریم.
شریفی اظهار کرد: نباید اجازه دهیم دوباره به نقطه آغاز بازگردیم و آنچه پیش از ما بنا شده را از نو اختراع کنیم.
بحث‌هایی مانند موضوع استاد شاگردی، صرفاً به‌صورت اتفاقی مطرح نشده‌اند؛ بلکه حاصل تلاش‌ها و مجاهدت‌هایی ا‌ست که بزرگان این حوزه انجام داده‌اند.
امروز در جمع ما، موی‌سفیدان و ریش‌سفیدانی حضور دارند که وظیفه ما تجلیل از آن‌هاست.
وی اضافه کرد: همچنین اگر حین اجرای این برنامه‌ها، به‌ویژه در حوزه فرهنگ و هنر، پیشنهادی به ذهن شما بزرگواران، به‌ویژه دوستان رسانه‌ای که در برنامه‌های متنوع حضور دارید، خطور کرد، صمیمانه خواهشمندم که بنده و همکارانم را از نظرات و پیشنهادات ارزشمندتان محروم نکنید.
امیدوارم خداوند به همه ما توفیق دهد تا در این مسیر، به‌درستی و با همدلی گام برداریم.
باید حافظان معنای سرزمین باشیم
مهراب رجبی، رئیس بنیاد البرزشناسی در این مراسم با اشاره به نقش بی‌بدیل البرز در هویت فرهنگی ایران، به اهمیت دریافت معنا در ادبیات فارسی پرداخت و افزود: ما در روزگار خشک‌سالی معنا هستیم، و شعر تر، تنها در باران معنا می‌روید.
البرز، واژه‌ای ریشه‌دار در زبان اوستایی است؛ «هر» به معنی ارتفاع و «برز» به معنای مرز و سرزمین.
این واژه نه عربی است و نه صرفاً جغرافیایی.
وی این کلمه را حامل معنای ژرف تمدنی دانست و با اشاره به مقاله‌ ماندگار استاد خرمشاهی در زمینه واژه‌های فارسی در قرآن کریم، بر نقش زبان و معنا در میراث‌داری ملی تأکید کرد و ادامه داد: آنچه امروز دچار ناترازی شده، پیش از آن‌که برق و آب باشد، در معناست.
ما باید حافظان معنای این سرزمین باشیم.
رجبی با اشاره به تجربه‌ خود در سازمان ملل و مشاهده‌ شعار «دختران بدون توقف به پیش» آن را نشانه‌ای از حرکت پرشتاب نسل جدید دختران ایرانی دانست که نیازمند پشتیبانی معنوی‌ هستند و ضمن تقدیم غزلی از سعدی به دختران و پسران سرزمین اظهار کرد: این ادبیات ماست.
این‌گونه باید با نسل آینده سخن گفت، تا ادبیات، زبان پدری و مادری ما بماند.
رئیس بنیاد البرزشناسی ضمن ابراز خرسندی از برگزاری چنین همایش‌هایی، خواستار توجه بیشتر مسئولان فرهنگی به «میراث معنوی» در کنار میراث مادی شد و خاطرنشان کرد: ما مفتخریم که میراث‌بان معنای ایران باشیم؛ همان‌گونه که نیاکانمان بودند.
علی معدنی پور، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان البرز بیان کرد: شعر یکی از قوی‌ترین ابزارهای انتقال مفاهیم و تبیین عواطف انسانی است.
به همین دلیل در اداره‌کل کتابخانه‌های عمومی البرز، کانون‌های ادبی را با اهداف مختلف راه‌اندازی کرده‌ایم که تمرکز آن‌ها بیشتر بر پرورش استعدادها در حوزه شعر، ادبیات، داستان‌نویسی و به‌طورکلی نویسندگی است.
وی ترویج مطالعه از طریق ادبیات را یکی از روش‌های مؤثر و کاربردی در جذب مخاطب به کتابخانه‌ها دانست و با اشاره به اینکه یکی از ابزارهایی که در این زمینه می‌توان از آن استفاده کرد، شعر است، اذعان کرد: ما با همین هدف، بحث محافل ادبی را چه در کرج و چه در دیگر شهرستان‌های استان راه‌اندازی کرده‌‌ایم و از حضور اساتید بهره‌مند هستیم.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان البرز با بیان اینکه کلاس‌های مختلفی نیز برگزار می‌شود که موجب تشویق عموم مردم به مشارکت در تولید آثار ادبی و تجربه نوشتن شده است، ابراز امیدواری کرد که این فعالیت‌ها بتواند گامی مؤثر در راستای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در قالب یک نهضت فرهنگی باشد و افزود: ما در حد توان پای کار این حوزه هستیم.
آموزش فنون شعر و داستان‌نویسی
معدنی پور خاطرنشان کرد: در کارگاه‌ها و کلاس‌های مختلفی که برگزار می‌شود، آموزش فنون شعر، داستان‌نویسی و تقویت بیان را برای گروه‌های سنی مختلف برنامه‌ریزی کرده‌ایم.
از دوره پیش‌دبستانی تا سنین بالاتر، کلاس‌هایی در حال برگزاری ا‌ست و توانسته‌ایم در سطح کشور جایگاه قابل‌توجهی را به دست آوریم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی اظهار کرد: در سال گذشته کنگره داستان شهید عجمیان را در استان برگزار کردیم که با استقبال گسترده‌ای همراه و بیش از 250 اثر از سراسر کشور به دبیرخانه ارسال شد.
آثار دریافتی دارای ارزش‌های ادبی بالایی بودند و اکنون فرایند جمع‌آوری و چاپ این آثار در حال انجام است.
امیدواریم با ادامه این روند، بتوانیم گام‌های مؤثری در جهت ترویج ادبیات و مفاهیم ارزشی برداریم.
سعید آرویی، معاون فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج نیز مطرح کرد: هر اقدامی که تاکنون انجام داده‌ایم، حداقل‌هایی بوده که جزو وظایفمان محسوب می‌شده.
امیدوارم بتوانیم در تقویت و بهبود رویکرد مدیریت شهری در حوزه فرهنگ، شعر و ادب به سهم خود تأثیرگذار باشیم؛ به‌ویژه در قبال پیشکسوتان و اساتیدی که هم جریان‌ساز بوده‌اند و هم تأثیرگذار.
وی با بیان اینکه از اساتید حوزه‌های مربوط به سرای مطالعه و کتابخانه‌ها درخواست می‌کنیم با طرح‌ها و برنامه‌هایی که صلاح می‌دانند، ما را همراهی فرمایند، خاطرنشان کرد: ما علاقه داریم مسیر اقداماتمان در حوزه مدیریت شهری منطبق با نگاه‌ها و رهنمودهای اساتید باشد.
حضور و همراهی شما برای ما سرمایه‌ای ارزشمند و دلگرم‌کننده است.
معاون فرهنگی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری کرج اذعان کرد: انصافاً نمی‌توان فراموش کرد که نزدیک به نیم‌قرن، انجمن شعر و ادب استان البرز با همراهی دوستان ما پیش رفته و اساتید چه انسان‌هایی را پرورش دادند و چه شاگردانی را تربیت کردند.
ما نیز مفتخریم که در جمعی حضور داریم که این اساتید در آن حضور دارند و این برای ما مایه افتخار است.
ضرورت احترام به بزرگان فرهنگ و هنر و ارزش‌گذاری به آن‌ها
علی نوروزی، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز مطرح کرد: اگر ما قدر معلمان و اساتید خود را ندانیم و مفاخر فرهنگی و هنری‌ را ارج ننهیم، بدون تردید فرهنگ و هنر جامعه رو به زوال خواهد رفت.
کوچک‌ترین کاری که می‌توان برای اصحاب فرهنگ و هنر انجام داد، احترام به بزرگان این حوزه و ارزش‌گذاری به آن‌هاست.
وی با تأکید بر اینکه باید این چهره‌های شاخص را در جایگاه‌های شایسته و مقام‌های درخور نشاند و تا زمانی که در میان ما هستند، از تجارب ارزشمندشان بهره برد تا بعدها با حسرت و افسوس از آن‌ها یاد نکنیم، افزود: در دوره‌هایی، برخی از اساتید و مفاخر فرهنگی و هنری ما در بستر بیماری بودند و ما تنها به اقتضای وظیفه‌ اداری نه وظیفه و احساس انسانی به عیادت این عزیزان رفتیم.
معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان البرز ادامه داد: این در حالی است که تنها یکی دو هفته بعد، خبر درگذشت آن‌ها را شنیدیم.
چقدر غم‌انگیز و دردناک است که ما فقط زمانی به یاد این بزرگان می‌افتیم که یا بیمار شده‌اند یا از میان ما رفته‌اند.
تفکر حاکم بر نهادهای فرهنگی درصدد رفع این مشکل و آسیب حوزه فرهنگ و هنر است.
نوروزی خاطرنشان کرد: ما به همه اعلام می‌کنیم که مفاخر خود را تا زمانی که در قید حیات هستند، دوست داریم، به یادشان هستیم و برای آن‌ها ارج و قرب قائل هستیم.
وظیفه ماست که به آن‌ها خدمت کنیم.
امیدواریم این اقدام، آغازی برای برنامه‌های آتی در راستای بزرگداشت و گرامیداشت مفاخر فرهنگی و هنریمان باشد، چراکه قدردانی به‌موقع، نشانه بلوغ فرهنگی یک جامعه است.
انتهای پیام/