اشتغال بخش کشاورزی لرستان ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است
خرمآباد - رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان گفت: اشتغال در بخش کشاورزی این استان ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است.

به گزارش خبرگزاری مهر، سید عماد شاهرخی در مراسم تجلیل از کشاورزان پیشرو لرستان با تأکید بر لزوم تحول دانشبنیان در بخش کشاورزی، اظهار داشت: برنامه هفتم توسعه، رشد ۵.۵ درصدی سالانه و تولید ۱۸۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تا سال ۱۴۳۰ را هدفگذاری کرده است، درحالیکه پیشبینی میشود ۴۰ درصد از منابع آبی کشور کاهش یابد.
وی افزود: برای عبور از این چالش، تنها راهکار، بهرهوری حداکثری با محوریت دانش و فناوری است، امروز از کشاورزانی تقدیر میکنیم که با پیادهسازی یافتههای علمی در مزارع، رکوردهای جدیدی در تولید ثبت کردهاند.
این الگوها باید بهتمامی مزارع استان تسری یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره بهضرورت تغییر نگاه در بخش کشاورزی، تصریح کرد: بهرهوری یعنی افزایش تولید، صرفهجویی در هزینهها، حفظ منابع آبوخاک، و تبدیل کشاورزی معیشتی به کشاورزی اقتصادمحور است.
شاهرخی، گفت: نمونه عینی این موفقیت را در شهرستان ازنا مشاهده کردیم، جایی که استفاده از دستگاههای پیشرفته کاشت لوبیا، ۴۰ درصد صرفهجویی در مصرف بذر و ۵۰ درصد کاهش مصرف آب را به همراه داشت، درحالیکه تولید ۳۰ درصد افزایش یافت.
وی به تجربه موفق یکی از کشاورزان پیشرو اشاره کرد و گفت: کشاورزی که با رعایت توصیههای علمی و بهکارگیری فناوریهای روز، ۱۲ تن گندم در هکتار برداشت میکند، یا بیش از ۱۲۰ تن چغندرقند تولید میکند، اثبات میکند که میانگین فعلی تولید در برخی مناطق میتواند تا سه برابر افزایش یابد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان همچنین با اشاره به هزینههای پیشگیری در کشاورزی، تصریح کرد: هزینه ۸۰۰ هزارتومانی مبارزه با آفت سن در هر هکتار، در مقایسه با ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان خسارت ناشی از عدم مبارزه، یک سرمایهگذاری هوشمندانه است، کشاورزان باید به این باور برسند که هزینه در فناوری و دانش، سودآوری مستقیم دارد.
شاهرخی با بیان اینکه اشتغال در بخش کشاورزی لرستان ۱۰ درصد بالاتر از میانگین کشوری است، بر ضرورت حمایت ویژه از این بخش تأکید کرد و گفت: حاکمیت باید با نگاه ویژه به کشاورزی، زمینه توسعه پایدار و جهش تولید را فراهم کند.