خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

«جی‌نف»، پروژه‌ای فساد زدا و شفافیت‌ساز

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404 - 18:40
جلسه کنترل پروژه طرح‌های ارتباطی استان آذربایجان شرقی به ریاست وزیر ارتباطات برگزار شد که در آن، بر تسریع در اجرای پروژه‌های فیبرنوری، توسعه ارتباطات روستایی و اجرای پروژه ملی «جی‌نف» تأکید شد.
ارتباطات،ارتباطي،اجراي،استان،پروژه،توسعه،ارتقاي،آذربايجان،شر ...

باشگاه خبرنگاران جوان - جلسه کنترل پروژه طرح‌های ارتباطی استان آذربایجان شرقی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت که هدف از برگزاری جلسات کنترل پروژه طرح‌های استانی به صورت هفتگی، ایجاد تعامل و هم‌افزایی بیشتر برای اجرای موثرتر برنامه‌های وزارت ارتباطات در استان‌ها است.
برگزاری جلسات کنترل پروژه‌های ارتباطی به صورت منظم و هفتگی، یکی از ایده‌های کلیدی وزیر ارتباطات در دولت چهاردهم است که با هدف ارتقای هماهنگی بین دستگاهی، تسریع در اجرای پروژه‌ها، نظارت میدانی مؤثر و اتخاذ تصمیمات بهنگام مبتنی بر برآورد‌های دقیق و افزایش بهره‌وری و اثربخشی برنامه‌های ارتباطی کشور طراحی شده است تا روند ارائه خدمات بهتر و کیفی‌تر به مردم عزیز تسهیل‌تر شده و شتاب بیشتری بگیرد.
این جلسات با حضور وزیر ارتباطات، استانداران، مدیران کل استانی و مسئولان ارشد وزارت ارتباطات برگزار می‌شود و به بررسی پیشرفت پروژه‌های ارتباطی در هر استان، شناسایی موانع اجرایی، و اتخاذ تصمیمات میدانی برای رفع مشکلات موجود می‌پردازد.
هدف نهایی این اقدام، ارائه ملموس خدمات ارتباطی باکیفیت و افزایش رضایت مندی مردم در سراسر کشور است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در این جلسه، بررسی توسعه ارتباطات روستایی، پیشرفت پروژه فیبرنوری منازل و کسب و کار‌ها و «جی‌نف» را از محور‌های مهم جلسات کنترل پروژه طرح‌های ارتباطی عنوان کرد و افزود: توسعه فیبر نوری از برنامه‌های اصلی دولت چهاردهم است که با تغییر رویکرد از «پوشش» به «اتصال» به دنبال آن است که مردم ارائه این خدمت را در زندگی خود احساس کنند.
هاشمی، اجرای پروژه «جی‌نف» را نیز از اولویت‌های شخص رییس‌جمهور و به عنوان یکی از پروژه‌های راهبردی کشور توصیف و تاکید کرد: مدیریت سرزمین می‌تواند منجر به انسداد مسیر‌های فسادزا و ایجاد شفافیت و ارائه خدمات بهتر به مردم شود.
بخشی از اجرای این پروژه به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و شرکت ملی پست سپرده شده و ما موظف به پیگیری و اجرای آن هستیم.
وی افزود: با ورود فعال‌تر و جدی‌تر استانداران به مدیریت پروژه‌های استانی، کار‌ها شتاب بهتری می‌گیرد و بسیاری از مشکلات موجود در هماهنگی‌های بین دستگاهی مرتفع می‌شود.
هاشمی، اجرای سریع پروژه‌های استان آذربایجان شرقی را فرصت مغتنمی برای این استان دانست تا با تسریع در اجرا، به عنوان یکی از نخستین استان‌های پیشرو در پروژه‌های ارتباطی مطرح شود.
ارتقای کیفیت ارتباطات روستایی در دستور کار مجدد
وزیر ارتباطات درباره پروژه توسعه ارتباطات روستایی نیز تصریح کرد: بسیاری از روستا‌هایی که به شبکه ارتباطی متصل شده‌اند، از کیفیت لازم برخوردار نیستند به همین دلیل ارتقای کیفیت دسترسی آنها مجددا در برنامه توسعه ارتباطات روستایی گنجانده شده است.
وی توضیح داد: «بر اساس آمار‌های قبلی، ۹۲ درصد روستا‌های استان آذربایجان شرقی به شبکه ارتباطی متصل شده بودند، اما بررسی‌های مجدد درخصوص کیفیت دسترسی، مشخص کرد که حدود ۵۶ درصد روستا‌های این استان از ارتباطات مناسب و پرسرعت برخوردارند و باید بقیه روستا‌ها نیز تا پایان برنامه هفتم توسعه از ارتباطات پرسرعت و باکیفیت برخوردار شوند.»
اعلام آمادگی استاندار برای ارتقای جایگاه
بهرام سرمست، استاندار آذربایجان شرقی نیز با تایید اینکه میزان پیشرفت پروژه فیبر نوری در این استان، در جایگاه شایسته خود قرار ندارد، برای کمک به ارتقای این جایگاه و توسعه پروژه‌های ارتباطی در این استان اعلام آمادگی کرد.
وی همچنین به موضوعاتی مانند ضرورت پوشش شهرک‌های صنعتی، نقاط کور در مسیر‌ها و جاده‌های درون استان، همچنین توسعه ارتباطات در شهر‌ها و روستاها، تقویت ارتباطات در نقاط مرزی و تداخل فرکانسی در نوار مرزی اشاره کرد.
در ادامه این جلسه معاونان و مدیران مرتبط با موضوعات مطرح، گزارشی از وضعیت آذربایجان شرقی در روند اجرای پروژه‌های مختلف ارتباطی ارائه کردند.
مدیران اپراتور‌های فیبرنوری و تلفن همراه نیز درباره مشکلات اجرای پروژه‌های خود به مواردی مانند عدم همکاری مناسب شهرداری‌ها برای اجرای پروژه‌های فیبر نوری و توسعه ارتباطات و همچنین روند‌های طولانی صدور مجوز‌ها اشاره کردند و خواستار اصلاح این فرایند‌ها و تسریع در صدور مجوز‌ها شدند.
منبع: وزارت ارتباطات