خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

افزایش قیمت دارو پرداخت از جیب بیماران را بالا برده است

تسنیم | اجتماعی و حوادث | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404 - 16:30
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه افزایش سازمان غذا و دارو با افزایش قیمت دارو پرداختی از جیب بیماران را بالا برد، گفت: پیش بینی ما این است که داروها در 1404 باز هم افزایش قیمت داشته باشد و بیمه ها با مشکلات مواجه شوند.
دارو،افزايش،قيمت،بيماران،بهداشت،هزينه،مجلس،سازمان،پرداختي

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، همایون سامه یح نجف آبادی رئیس کمیته دارو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با بیان این که قیمت دارو برای بیماران افزایش پیدا کرده است، اظهار کرد: از طرفی امسال افزایش 45 درصدی در حقوق و دستمزد کارگر شاهد بودیم و حق بیمه پرداختی که کارگران باید بپردازند، هم افزایش پیدا کرده است، در نتیجه پیش بینی می‌کنیم قیمت دارو امسال بیش از 45 درصد افزایش پیدا کند و بر اساس گزارش‌ها در حال حاضر با افزایش قیمت داروها از سوی سازمان غذا و دارو، پرداختی از جیب بیماران در حوزه دارو 50 تا 60 درصد است.
رئیس کمیته داروی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به تحمیل هزینه‌های افزایش دارو به بیماران و بیمه‌ها افزود: سازمان غذا و دارو افزایش قیمت داروها را اعمال کرده است اما بیمه ها توان پرداخت هزینه‌های ناشی از افزایش قیمت دارو را ندارند و به همین دلیل تاخیر چند ماهه در پرداخت مطالبات داروخانه‌ها را شاهد هستیم، برخی داروخانه‌ها به دلیل همین تاخیر چند ماهه بیمه‌ها، دارو را برای بیمار آزاد محاسبه می کنند و هزینه های افزایش قیمت دارو به بیماران تحمیل می‌شود.
از طرفی بیمه ها بخشی از هزینه دارو را پرداخت می کنند که با افزایش قیمت پرداختی از جیب بیماران افزایش پیدا می‌کند.
سامه یح نجف آبادی بیان کرد: ما در سال گذشته با افزایش ناگهانی قیمت دارو مواجه بودیم و با توجه به شرایط، پیش بینی ما این است که داروها باز در 1404 افزایش قیمت داشته باشد و بیمه‌ها با مشکلات مواجه خواهند شد، ما در مجلس برای اینکه پول دارو جای دیگر صرف نشود، مصوب کردیم که پول دارو در دانشگاه‌های علوم پزشکی نشان دار و فقط در حوزه دارو هزینه شود تا دانشگاه‌های علوم پزشکی پول دارو را در جای دیگر هزینه نکنند و زنجیره تامین دارو کمتر با بدهی‌های آنچنانی مواجه شود و کمبودهای ناشی از نقدینگی کاهش پیدا کند.
عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی بیان کرد: ما تلاش کردیم با ترمیم بودجه وزارت بهداشت بدهی‌های حوزه دارو و نظام سلامت را کاهش دهیم چرا که دانشگاه‌های علوم پزشکی به زنجیره تامین دارو بدهکار بودند و در نتیجه شاهد کمبودهای دارویی بودیم.
وی درباره عضویت مسئولان سازمان غذا و دارو در هیئت مدیره شرکت‌های دارویی گفت: ما پیگیر بودیم تا مسئولان این سازمان در زمان انتصاب از هیئت مدیره شرکت‌های دارویی استعفا داده باشند.
انتهای پیام/