فرمانده سپاه ایلام: معلم با دست خالی هم باید تمدن بسازد!
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام با بیان اینکه آموزش و پرورش پایه و اساس هر جامعه ای است، گفت: معلمین کارخانه انسان ساز هستند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری تسنیم از ایلام، سردار سید صادق حسینی، صبح امروز در مراسم تجلیل از معلمان نمونه که در سالن اجتماعات آموزش و پرورش استان ایلام برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره معلمان شهید بهویژه معلم شهید مرتضی مطهری، اظهار داشت: این شهید بزرگوار نهتنها معلم، بلکه دانشمند و نویسندهای فرهیخته بود که عمر خود را وقف تربیت نسل جوان در کلاس درس کرد.
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان ایلام، با بیان اینکه جایگاه معلمی، جایگاهی برجسته و والا است، گفت: اولین معلم خداوند متعال است؛ همانطور که در قرآن کریم فرموده است: من معلم هستم پس از آن، انبیای الهی به عنوان معلمان بشریت نقشآفرینی کردهاند که این نشان از عظمت جایگاه معلم دارد.
وی با اشاره به مسئولیتهای خطیری که بر دوش معلمان است، گفت: نخبگان، دانشمندان و متخصصان پرورش از دست همین معلمان پرورش مییابند.
فرمانده سپاه امیرالمؤمنین (ع) استان، با بیان اینکه آموزش و پرورش پایه و اساس هر جامعهای است، افزود: هر چقدر بر تعلیم و تربیت، دانش و علمآموزی تمرکز بیشتری داشته باشیم، بهره بیشتری نیز خواهیم برد.
وی با بیان اینکه در دوران دفاع مقدس ما امکانات محدودی داشتیم، اما با تکیه بر توان داخلی، سلاح میساختیم، گفت: آن سلاح ها در میدان تست میکردیم و با بازخورد گرفتن از رزمندگان آن را اصلاح میکردیم.
امروز نیز با همان روحیه، توانستیم تجهیزات دفاعی کشور را تأمین کنیم.
سردار حسینی در پایان با بیان اینکه معلمان با وجود کمبود امکانات و مشکلات متعدد باید همچنان با تعهد و روحیه جهادی در کلاسهای درس حاضر شوند و نسل آینده را تربیت کنند، تصریح کرد: باید به خواسته ها و مطالبات آموزش و پرورش مورد توجه قرار گیرد.
وی در پایان گفت: رهبری معظم انقلاب نیز بارها تأکید کردهاند که باید بر تربیت دانشآموزان تمرکز ویژهای داشته باشیم.
آموزش و پرورش نقش کلیدی در توسعه پایدار کشور دارد
تاج الدین صالحیان، معاون سیاسی استاندار ایلام نیز در این آیین، اظهار داشت: قبل از دهه 70 و 80 میلادی، توسعه عمدتاً به عوامل مادی نظیر ذخایر طبیعی و صنعتی شدن وابسته بود و کشورهای غربی با تکیه بر این منابع توانستند طبقه متوسط را شکل دهند و انقلابات صنعتی را تجربه کنند.
معاون سیاسی استاندار ایلام به مثال سنگاپور اشاره کرد و افزود: این کشور کوچک با وجود نداشتن منابع طبیعی، با سرمایهگذاری در نیروی انسانی و برنامهریزی آموزشی به موفقیتهای چشمگیری دست یافته است.
وی ادامه داد: کشورهای شرق و جنوب شرق آسیا مانند تایوان، تایلند و کره جنوبی نیز نشان دادهاند که توسعه میتواند بدون اتکا به منابع خدادادی حاصل شود.
وی با اشاره به وضعیت کشورمان، گفت: ما از نظر ذخایر زیرزمینی و معادن غنی هستیم و نیروی جوان و تحصیلکرده نیز داریم، اما هنوز نتوانستهایم به توسعه لازم دست یابیم، در حالی که در برخی حوزهها مانند نظامی در سطح اول دنیا قرار داریم، باید به این نکته توجه کنیم که چرا نتوانستهایم در سایر زمینهها پیشرفت کنیم.
صالحیان گفت: برای تحقق توسعه پایدار باید هر دو رویکرد مادی و انسانی را مدنظر قرار دهیم و بر اهمیت آموزش و پرورش به عنوان یک عامل کلیدی در این مسیر تأکید کرد.
معاون سیاسی استاندار ایلام با اشاره به اهمیت آموزش و پرورش گفت: ما هنوز نتوانستهایم تفاوت بین خیر عمومی، منفعت ملی و منفعت شخصی را بهطور واضح تعریف کنیم.
این امر باید در نظام آموزشی ما نهادینه شود.
همه ما باید برای ایران تلاش کنیم و این موضوع باید از آموزش و پرورش آغاز شود.
وی با بیان اینکه نمیتوانیم به اهداف مورد نظر خود در زمینه تربیت نسل جدید دست یابیم، گفت: اگر تنها دو انتظار از آموزش و پرورش داشته باشیم، یعنی ایجاد هویت جدید و یاد دادن مهارتهای اولیه زندگی، به نظر میرسد که هنوز فاصله زیادی داریم.
صالحیان با تأکید بر لزوم داشتن هویت ایرانی و اسلامی برای نسلی که از آموزش و پرورش خارج میشود، گفت: ما باید فرهنگ خود را در ذهن دانشآموزان نهادینه کنیم.
این صدا و ندای ما باید به گوش مسئولان برسد تا تغییرات لازم در نظام آموزشی ایجاد شود.
انتهای پیام/180/