افزایش تولید 166 برابری کاتالیست ایرانیان طی پنج سال
شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با هدف تحقیق، توسعه و تولید کاتالیست های مورد نیاز صنایع مختلف کشور با مدیریت و محوریت هلدینگ سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، در سال 1390 راه اندازی شد.

در پی تحریمهای بینالمللی و نیاز به خودکفایی در تولید کاتالیستهای صنعتی، شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با هدف تحقیق، توسعه و تولید کاتالیستهای مورد نیاز صنایع مختلف کشور با مدیریت و محوریت هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، در سال 1390 راهاندازی شد.
این شرکت با هدف بومیسازی فناوریهای پیشرفته و کاهش وابستگی به واردات در حوزه کاتالیستهای مورد استفاده در صنایع نفت، گاز، پتروشیمی و فولاد و کاهش خروج ارز از کشور تأسیس شد.
شرکت بهعنوان یکی از شرکتهای دانشبنیان توانسته است با بهرهگیری از نیروی انسانی متخصص و سرمایهگذاریهای کلان، جایگاه ویژهای در صنعت کشور به دست آورد.
شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان مجموعهای متنوع از کاتالیستها را برای صنایع مختلف تولید میکند:
کاتالیستهای صنایع فولاد: این کاتالیستها با عملکرد بالا و بازدهی مطلوب، برای شرایط عملیاتی سنگین طراحی شدهاند و به بهبود فرآیند تولید و کاهش هزینههای عملیاتی کمک میکنند.
کاتالیستهای صنایع نفت و گاز: انواع کاتالیستهای مورد استفاده در فرآیندهای پالایشی و پتروشیمی با دقت بالا و کیفیت تضمین شده تولید میشوند که به بهبود کیفیت محصولات نهایی و کاهش آلایندهها کمک مینمایند.
کاتالیستهای صنایع پتروشیمی: تولید انواع کاتالیستهای کاربردی در فرآیندهای مختلف صنایع پتروشیمی با توجه به نیازهای خاص هر فرآیند، به دقت طراحی و تولید میشوند تا بازدهی تولید را افزایش و هزینهها را کاهش دهند.
علاوه بر تولید کاتالیست، این شرکت خدمات آزمایشگاهی، مدیریت پروژه و خدمات آموزشی را نیز ارائه میدهد تا نیازهای متنوع مشتریان را برآورده سازد.
در سالهای اخیر، شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با سرمایهگذاری بیش از 10 میلیون یورو، ظرفیت تولید خود را از 15 تن در سال 1399 به حدود 1200 تن در سال 1403 رسانده است و در تلاش است تا انتهای سال 1404 به 2500 تن در سال افزایش دهد.
با توجه به برنامهریزیهای جدید، شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان در نظر دارد ظرفیت تولید خود را به بیش از 3000 تن در سال افزایش دهد و تنوع محصولات خود را برای پتروشیمیها و صنایع فولادی به 23 محصول در سال برساند.
مساحت زیرساخت کارخانه از حدود 6000 مترمربع در سال 1399 به بیش از 12000 مترمربع در سال 1403رسیده و برنامهریزی برای توسعه 8000 مترمربع جدید نیز در دستور کار قرار دارد.
این پیشرفتها نشاندهنده رشد قابل توجه در دانش فنی و بهکارگیری نیروی انسانی است که در شرایط خوبی در حال انجام است و تا پایان سال آینده، اشتغالزایی چشمگیری در این مجموعه رقم خواهد خورد.
بازار هدف شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان با توجه به نوع محصولات و خدماتی که ارائه میدهد، بهطور عمده در حوزه صنایع پتروشیمی، پالایشگاهی، نفت و گاز و همچنین صنایع شیمیایی کشور تعریف شده است.
علاوه بر بازار داخلی، شرکت چشمانداز صادراتی نیز دارد.
بازار کشورهای همسایه مانند عراق، ترکمنستان، آذربایجان، پاکستان و حتی حوزه خلیج فارس، بهدلیل نزدیکی جغرافیایی و نیاز به واردات کاتالیست، میتوانند بازارهای هدف صادراتی محسوب شوند.
در صورت حفظ کیفیت بالا و رقابتپذیری قیمت، شرکت میتواند با صادرات به این کشورها سهمی از بازار منطقه را بهدست آورد.
بر اساس آخرین اطلاعات منتشره در سامانه کدال، شرکت در شش ماهه نخست سال 1403 به درآمد عملیاتی 160.671 میلیارد تومانی رسیده بود که با عنایت به 99.471 میلیارد تومان بهای تمام شده درآمدهای عملیاتی، سود ناخالص 61.200 میلیارد تومانی را برای شرکت به ارمغان آورده است.
با احتساب 8.453 میلیارد تومان هزینههای فروش اداری و عمومی، سود عملیاتی به میزان 52.746 میلیارد تومان محقق شده است.
مبلغ 3.615 میلیارد تومان نیز سایر درآمدهای غیرعملیاتی شرکت بوده است؛ لذا سود خالص شرکت پس از کسر مالیات که 13.186 میلیارد تومان بوده، به 43.211 میلیارد تومان رسیده است.
این در حالی است که کل سود خالص شرکت در سال مالی منتهی به 29 اسفند 1402، چیزی بالغ بر 40.470 میلیارد تومان بوده است.
تا انتهای 31 شهریور 1403، داراییهای شرکت چیزی بالغ بر 739 میلیارد تومان بوده که مبلغ 445.131 میلیارد تومان آن را داراییهای جاری و 293.870 میلیارد تومان را داراییهای غیرجاری تشکیل داده است.
بدهیهای شرکت نیز شامل 643 میلیارد تومان بدهی جاری و 248.7 میلیون تومان بدهی غیرجاری میشود که رقم مجموع بدهیهای شرکت را به 643.286 میلیارد تومان میرساند.
سرمایه شرکت در حال حاضر 37.320 میلیارد تومان است.
منبع : روابط عمومی شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات
انتهای پیام/