خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

مخاطب "بایدها" درباره پنل خورشیدی ادارات دولتی کیست؟

تسنیم | اقتصادی | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404 - 12:53
رئیس جمهور امروز اعلام کرده که باید ادارات به پنل های خورشیدی مجهز شوند و حتی تأکید کرده که در تابستان به اداراتی که پنل خورشیدی نداشته باشند، برق داده نخواهد شد؛ حال سوال اینجاست که مخاطب این "باید" چه کسی است؟!
برق،توسعه،ادارات،رئيس،دولت،تجديدپذير،مگاواتي،خورشيدي،مگاوات، ...

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رئیس جمهور امروز در بخشی از سخنان خود در جریان سفر به استان قم اظهار داشت: "تمامی ادارات باید به پنل‌های خورشیدی مجهز شوند.
در تابستان برق به ادارات داده نخواهد شد، مگر اینکه از پنل خورشیدی استفاده کنند.
قرار است چهارشنبه آینده وزرا گزارشی از اقدامات خود در این زمینه ارائه دهند."
این تأکید رئیس جمهور درحالی است که شورای عالی انرژی کشور در سال‌های گذشته الزام تأمین 20 درصد از برق ادارات با پنل‌های خورشیدی را مصوب کرده و این قانون از طریق وزارت نیرو ابلاغ شده بود.
این تأکید قانونی برای تأمین 20 درصدی برق ادارات با پنل‌های خورشیدی اجرایی نشد و تعداد زیادی از ادارات کشور، حتی به موضوع این قانون ورود هم نکرده‌اند و وزارت نیرو در این زمینه کارنامه قابل قبولی ندارد.
حال سوال اینجاست که مخاطب این عبارت "باید" و تأکید امروز رئیس جمهور چه کسی و یا چه نهادی است؟
اگر وزارت نیرو ملزم به اجرای این فرمان رئیس جمهوری است و قرار است نسبت به آن در جلسه چهارشنبه آینده گزارشی ارائه دهد، بهتر است این وزارتخانه ابتدا گزارشی از چرایی عدم موفقیت در اجرای مصوبه شورای عالی انرژی برای الزام تأمین 20درصدی برق ادارات با انرژی خورشیدی را ارائه کند و سپس برنامه خود برای اجرای دستور جدید رئیس جمهوری را اعلام کند.
بدون شک، مخاطب "بایدِ" امروز رئیس جمهور، به جز دولت نیست و این دولت است که باید در راستای توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر به‌یک همگرایی و یکپارچگی برسد، همگرایی و یکپارچگی که تا امروز سطح آن در دولت چهاردهم برای توسعه تجدیدپذیرها مطلوب نبوده و برنامه‌های توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر یک‌به‌یک با تأخیر و تعلیق مواجه می‌شوند.
پس از سال‌ها عقب‌ماندگی در توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در ایران، در دولت چهاردهم افزایش 30 هزار مگاواتی تولید برق از انرژی باد و خورشید در دستور کار قرار گرفت به‌طوری که 5000 مگاوات آن در پیک تابستان 1404 بتواند کمک‌حال کاهش ناترازی شدید برق باشد؛ در ادامه، این رقم 5000 مگاواتی به 3000 مگاوات تقلیل پیدا کرد و برنامه کوتاه‌مدت توسعه تجدیدپذیرها به‌نوعی به‌روزآوری شد.
3000 مگاواتی که با سرعت فعلی توسعه تجدیدپذیرها،‌ بعید به نظر می‌رسد به پیک تابستانه مصرف برق امسال برسد.
درحالی که طبق پیش‌بینی‌های وزیر نیرو، می‌بایست تا پایان سال 1403 با افزایش حدودا 800 مگاواتی ظرفیت اسمی تولید برق تجدیدپذیر، این ظرفیت از 2000 مگاوات عبور کند، این ظرفیت در پایان سال از مرز 1600 مگاواتی عبور کرد.
درواقع در هر ماه از عمر دولت چهاردهم در سال 1403، به‌طور متوسط 57 مگاوات ظرفیت جدید منصوبه نیروگاه‌های تجدیدپذیر اضافه شد که این سرعت توسعه، اگرچه نسبت به دولت‌های قبلی رشد داشته اما نسبت به نیاز صنعت برق و الزامات برنامه هفتم توسعه و برنامه خود دولت، بسیار کُند است.
انتهای پیام/