هر نیروی ذخیره چقدر هزینه برای رژیم صهیونیستی دارد؟
مشاور سابق رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی از هزینه های هنگفتی پرده برداشت که فراخوانی گسترده نظامیان ذخیره برای اقتصاد رژیم صهیونیستی به همراه دارد.

به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، مهران فروازنفر مشاور اقتصادی سابق رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی در گفتگویی که با رادیو اف ام 103 رژیم صهیونیستی داشت به هزینههای سنگین این اقدام کابینه اسرائیل و استفاده از دستور العمل شماره هشت ارتش برای فراخوانی گسترده نیروها که در روزهای اخیر در حال انجام است سخن گفت.
به گفته این کارشناس اقتصادی، اقدام کابینه اسرائیل یک فاجعه اقتصادی برای نظامیانی خواهد بود که شغل آزاد دارند و در این رابطه به رهبران اسرائیل توصیه کرد تمام تلاش خود را برای کوتاه کردن مدت زمان این جنگ به کار بگیرند.
در ادامه این گفتگو که گزارش آن در پایگاه اطلاع رسانی روزنامه معاریو منتشر شد، این کارشناس به تبعات اقتصادی فراخوانی دهها هزار نفر از نظامیان احتیاط در رژیم صهیونیستی را تشریح کرده و گفت، اگر فرض را بر این بگیریم که به هر یک از نیروهای احتیاط فراخوانده شده روزانه فقط یک هزار شیکل حقوق پرداخت شود، این رقم را باید ضرب در 60 هزار نفر نیروی احتیاط فراخوانده شده کرد و این به معنای هزینه کردن 60 میلیون شیکل در روز است که تنها هزینههای این تصمیم نبوده بلکه هزینههای جانبی دیگری هم برای این کار وجود دارد.
به گفته وی، علاوه بر حقوقی که باید به این نیروها پرداخت کرد، ما باید هزینههای پشتیبانی را هم در نظر بگیریم، از تامین مایحتاج روزانه گرفته تا مهمات، آموزش و خدمات لوجستیکی مربوطه که همگی آنها هم هزینههای سنگینی محسوب میشوند، در کنار آن این فراخوانی بار سنگینی بر اقتصادی اسرائیل وارد میکند که یکی از مهمترین و شاخصترین آن کنار رفتن نیروی تولید کننده است که به خودی خود امری خطرناک برای اقتصاد محسوب میشود.
وی در تشریح اوضاع بد اقتصادی رژیم صهیونیستی در این شرایط گفت: ما در اقتصادی قرار داریم که از تمام توان خود بهره میبرد، پس وقتی ما کارگران شاغل در اقتصادی با این شرایط را وارد عرصه دیگری میکنیم، به این معنی است که به اقتصاد ضربه سختی وارد میسازیم، هر چه زمان این مشغول سازی بیشتر باشد، هزینهها و زیانهای اقتصاد هم افزایش مییابد.
پس اگر هزینههای مستقیم بکارگیری نیروی احتیاط یا به تعبیری حقوق پرداختی به آنها 60 میلیون شیکل باشد، هزینههای کلی آن از مرز 100 میلیون شیکل در روز خواهد گذشت و اگر این روند برای طولانی مدت ادامه پیدا کند، میتوان پیش بینی کرد اسرائیل بعد از یک ماه هر روز 300 تا 400 میلیون شیکل به خاطر این تصمیم هزینه بپردازد.
این کارشناس اقتصادی همچنین از تاثیر منفی شدید بکارگیری نیروهای احتیاط در جنگ غزه بر شرکتهای کوچک هم سخن گفت و اعلام کرد، برای صاحبان مشاغل آزاد این فراخوانی یک فاجعه است، زیرا اگر شما یک پروژه یا کسب و کار کوچکی داشته باشید که متکی به فعالیت شما باشد و شما را برای دو یا سه ماه از محل کار و فعالیت دور کنند، این به آن معنی خواهد بود که شما دو یا سه ماه را به طور کامل زیان خواهید دید اگر نگوییم که شاید کل این شغل و فعالیت شما شکست خواهد خورد و شما بعد از آن وارد گردونهای میشوید که امکان خلاصی از آن وجود ندارد.
او هشدار داد، مسئولین و سیاستگذاران باید این مسئله را درک کنند که ما به مرحله و برههای رسیده ایم که محال است بتوانیم در یک جنگ طولانی آن هم بدون سقف زمانی مشخص حضور داشته باشیم، باید جنگهای ما کوتاه و قاطع باشند!
ما اکنون در شرایط بغرنجی قرار داریم، دو سال از شروع جنگ میگذرد و وقت پایان آن فرا رسیده است، من از نحوه پایان آن سخن نمیگویم اما تاکید میکنم که باید بفهمیم که قادر به ادامه جنگ طولانی مدت دیگری نیستیم.
انتهای پیام/