درخواست رهبران اروپا از ترامپ برای تماس با پوتین - تسنیم
امکان دیدار ترامپ و پوتین در عربستان، اشاره دیپلمات روس به فواید مذاکرات روسیه و آمریکا برای کل جهان، افشای قصد واشنگتن برای فریب مسکو در زمینه آتش بس در اوکراین و هشدار سفیر روسیه به ماجراجویی ژاپن، از مهمترین رویدادهای پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا اعلام کرد که واشنگتن به توافق با یکی از طرفهای درگیر در جنگ اوکراین نزدیک شده، اما از ذکر اینکه این توافق با کدام طرف است خودداری کرد.
وی شب گذشته، یکشنبه، در مصاحبه با شبکه تلویزیونی NBC News در این باره گفت: «من فکر میکنم ما به توافق با یکی از طرفها نزدیک هستیم، هرچند نمیخواهم مشخص کنم با کدامیک.
البته ما با اوکراین توافق سودمندی برای ایالات متحده بهویژه در حوزه فلزات خاکی کمیاب منعقد کردیم.»
ترامپ همچنین اطمینان داد که مذاکرات جاری به راهحلی قابل قبول برای ایالات متحده منجر خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه دستیابی به توافق درباره صلح اوکراین «ممکن است بسیار نزدیک باشد»، در عین حال اذعان کرد که ممکن است «اصلاً امکانپذیر نباشد».
رئیسجمهور ایالات متحده فاش کرد که رهبران اتحادیه اروپا از او خواستهاند با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه تماس بگیرد تا به حلوفصل بحران اوکراین کمک کند.
وی مدعی شد: «رهبران اتحادیه اروپا بارها از من خواستند با پوتین تماس بگیرم، چون او به تماسهای آنها پاسخ نمیدهد.»
ترامپ همچنین احتمال دیدار خود با ولادیمیر پوتین در جریان سفر برنامهریزیشدهاش به عربستان سعودی در اواسط ماه مه را ممکن دانست.
او در پاسخ به سئوالی درباره احتمال دیدار با همتای روس خود گفت: «نمیدانم، باید دربارهاش فکر کنیم...
اما فعلاً به آن فکر نکردهام.
بهزودی به عربستان سعودی سفر خواهیم کرد و شرایط برای این دیدار فراهم است.»
رئیسجمهور آمریکا یادآور شد که مذاکراتی با ولادیمیر پوتین در جریان است، اما از ارائه جزئیات این مذاکرات خودداری کرد.
پوتین و ترامپ در تاریخ 18 مارس یک تماس تلفنی با یکدیگر داشتند که طی آن درباره برقراری آتشبس 30 روزه در درگیری اوکراین، جلوگیری از تشدید اوضاع و همچنین برخی موضوعات مهم بینالمللی گفتوگو کردند.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هزار و صد و شصت و هفتمین (1167) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
******
ترامپ احتمال اعمال تحریمهای بیشتر علیه روسیه را رد نکرد
رئیسجمهور ایالات متحده اعلام کرد که ممکن است در آینده قانون پیشنهادی سناتور آمریکایی لیندزی گراهام درباره اعمال تحریمهای اضافی علیه روسیه را امضا کند.
در مصاحبه با شبکه NBC News، از ترامپ پرسیده شد که آیا از لایحه گراهام درباره اعمال تعرفه 500 درصدی بر کالاهای کشورهای خریدار انرژی روسیه حمایت خواهد کرد یا نه.
وی پاسخ داد: «خب، این بستگی دارد به اینکه آیا روسیه در مسیر صلح حرکت خواهد کرد یا نه.
ما خواهان توافقی صلحآمیز هستیم.
ما میخواهیم روسیه و اوکراین به توافق برسند.
بهنظر ما، به این توافق نسبتاً نزدیک شدهایم.»
ترامپ مدعی شد که ایالات متحده میخواهد جانهای زیادی را نجات دهد و «پول زیادی» را که اکنون در چارچوب درگیری در اوکراین هزینه میشود، حفظ کند.
ترامپ: شانس «بسیار خوبی» برای حلوفصل بحران اوکراین وجود دارد
رئیسجمهور آمریکا در مصاحبه با شبکه NBC News ابراز عقیده کرد که شانس «بسیار خوبی» برای حلوفصل مناقشه در اوکراین وجود دارد، ولی این احتمال نیز وجود دارد که ایالات متحده نتواند به توافقی صلحآمیز دست یابد.
دونالد ترامپ گفت: «در چند روز اخیر، واقعاً چند گفتوگوی بسیار خوب با روسیه و اوکراین انجام دادیم.
باید بگویم که میان دو طرف و حتی میان ژنرالهایشان نفرت عظیمی وجود دارد.
البته طی چند روز اخیر، چند گفتوگوی واقعاً خوب با هر دو طرف داشتیم.»
وی اذعان کرد که ممکن است روزی تصمیم بگیرد از روند مذاکرات برای حل بحران اوکراین خارج شود و گفت: «زمانی فرا خواهد رسید که بگویم: بسیار خوب، به رفتار احمقانه خودتان ادامه بدهید، زمانی خواهد آمد که ممکن است این را بگویم.»
ترامپ همچنین افزود که گاهی به این تصمیم نزدیک میشود، اما سپس «اتفاقات مثبتی» رخ میدهد و او همچنان امیدوار است.
او تأکید کرد که برخلاف جو بایدن، رئیسجمهور پیشین که «فقط 350 میلیارد دلار را بهجایی نامعلوم فرستاد»، دولت او موفق شد منابع مالی را به شرکای اروپایی بازگرداند.
ترامپ بار دیگر جنگ اوکراین را «جنگ بایدن» خوانده و گفت: «اگر من همچنان رئیسجمهور بودم، هرگز چنین چیزی رخ نمیداد.»
پولیانسکی: عادیسازی روابط مسکو و واشنگتن به سود تمام جهان است
دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل شب گذشته در مصاحبهای اعلام کرد که مذاکرات در حال انجام بین روسیه و ایالات متحده برای عادیسازی روابط، بسیار گستردهتر از صرفاً حل بحران اوکراین است و تحقق این عادیسازی به نفع کل جهان خواهد بود.
وی گفت: «فکر میکنم ما در آغاز این فرایند هستیم و این روند بسیار مهم است.
تلاشهای روسیه و آمریکا برای عادیسازی روابط بسیار فراتر از مذاکرات ما درباره احتمال حلوفصل مناقشه اوکراین است.
این مسئله میتواند دو کشور ما را به سمت عادیسازی روابط نزدیکتر کند، که این روند نهتنها به سود روسیه و ایالات متحده، بلکه به نفع کل جهان خواهد بود.
به گمان من، این دیدگاه در میان مقامات آمریکایی نیز غالب است.»
در طول 100 روز نخست دوره دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ، وی تماسهای تلفنی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه داشته و مقامات دو کشور چندین بار در عربستان سعودی و ترکیه دیدار کردهاند.
از جمله مهمترین بخش تلاشها برای احیای تماسهای دیپلماتیک، میتوان به سفرهای استیو ویتکوف، فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا به روسیه و همچنین سفرهای کیریل دیمیتریف، رئیس صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه و نماینده ویژه پوتین در امور همکاریهای سرمایهگذاری و اقتصادی با کشورهای خارجی، به ایالات متحده اشاره کرد.
افشای تلاش ترامپ برای فریب روسیه در موضوع آتشبس
برایان برلتیک، تحلیلگر نظامی آمریکایی و تفنگدار دریایی سابق ایالات متحده در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) اعلام کرد که دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، تلاش کرده بود روسیه را فریب داده و این کشور را به قبول آتشبسی وارد کند تا درگیری نظامی در اوکراین منجمد شود.
به گفته این کارشناس، رئیس کاخ سفید قصد داشت از روسیه امتیاز آتشبس بگیرد و پس از آن، نیروهای اروپایی، بعنوان حافظ صلح وارد خاک اوکراین شوند و با ایجاد منطقه حائل، جنگ را در حالت تعلیق نگاه دارند، بدون آنکه به دلایل ریشهای درگیری رسیدگی شود.
برلتیک گفت: «ترامپ نه تنها سعی داشت روسیه را فریب دهد، بلکه بهصراحت به حامیان خود درباره تمایل به صلح دروغ گفت.»
این تحلیلگر افزود که مسکو تسلیم چنین تحریکاتی نشده و نیروهای روسی همچنان به پیشروی ادامه میدهند.
ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه پیشتر اعلام کرده بود که مسکو برای گفتوگوهای صلح بدون پیششرط، با هدف رسیدگی به علل ریشهای بحران اوکراین و همکاری سازنده با شرکای بینالمللی آمادگی دارد.
روسیه توکیو را از مشارکت در ماجراجوییهای کییف برحذر داشت
نیکولای نازدرییف، سفیر فدراسیون روسیه در ژاپن اعلام کرد که مسکو بهصورت علنی به توکیو هشدار میدهد که مشارکت این کشور در ماجراجوییهای کییف، بیپاسخ نخواهد ماند و پیامدهای «حساس و بلندمدتی» برای ژاپن در پی خواهد داشت.
وی در گفتوگو با خبرگزاری «نووستی» اظهار داشت: «ژاپن همچنان از طریق مواضع و اقدامات خود، عدم آمادگیاش برای فاصله گرفتن از خطمشی خصمانه را نشان میدهد.
بهعنوان مثال، در ماه آوریل امسال اعلام شد که توکیو به فعالیت مرکز ناتو برای حمایت و آموزش در حوزه امنیتی برای اوکراین پیوسته است؛ مرکزی که هماهنگکننده کمکهای نظامی از جمله ارسال تسلیحات، تعمیر تجهیزات و آموزش نیروهای نظامی اوکراینی است.
همچنین گزارشهایی در رسانهها منتشر شده که نشان میدهد اطلاعات ماهوارهای ژاپن قرار است به سرویسهای اطلاعاتی اوکراین منتقل شود.»
سفیر روسیه تأکید کرد: «در چنین شرایطی، ما بهطور پیوسته و علنی به توکیو هشدار میدهیم که پیوستن به ماجراجوییها و جنایات مقامات کییف برای این کشور عواقب بلندمدت و بسیار حساسی خواهد داشت.»
نازدرییف همچنین یادآور شد که توکیو عملاً در حال تبدیل شدن به یکی از اصلیترین عوامل اجرایی ناتو در آسیاست و تلاش دارد از طریق مفهوم «منطقه هند و اقیانوس آرام آزاد و باز» یک بلوک برای مهار روسیه، چین و کره شمالی ایجاد کند.
این دیپلمات روس افزود که ژاپن بهطور فزایندهای در حال تقویت ارتباطات خود با ناتو است و در مقابل، این ائتلاف نیز مشارکت روزافزونی در دستورکار منطقهای حوزه آسیا-اقیانوسیه از خود نشان میدهد.
فیتسو توافق منابع بین اوکراین و آمریکا را «توافق با شیطان» خواند
رروبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی، توافق میان ایالات متحده و اوکراین در زمینه بهرهبرداری از فلزات کمیاب را «توافق با شیطان» توصیف کرد.
وی در یک نشست خبری گفت: «توافق بین اوکراین و آمریکا مسئلهای مربوط به رهبری اوکراین است...
فقط میخواهم یادآوری کنم که توافقهایی از این دست با شیطان، پیشتر هم امضا شدهاند.
من وقتی میگویم شیطان، منظورم ایالات متحده نیست، بلکه مفهوم شیطان است.»
او یادآور شد که میکولاش زورایندا، نخستوزیر پیشین اسلواکی، بمباران بلگراد را پذیرفت، زیرا در ازای آن، پیشنهاد عضویت در پیمان آتلانتیک شمالی را دریافت کرده بود.
فیتسو افزود: «و حالا بگذار آقای زلنسکی از شدت عصبانیت فریاد بزند.
من میدانم چرا او این توافق را امضا کرد.
زلنسکی بسیار به ادامه این جنگ علاقهمند است و برای این کار نیاز به سلاح دارد.»
مقام اسلواکی: هیچیک از رهبران اتحادیه اروپا قصد سفر به کییف در 9 مه را ندارند
تیبور گاشپار، نایبرئیس پارلمان اسلواکی ابراز عقیده کرد که هیچیک از رهبران کشورهای عضو اتحادیه اروپا قصد ندارند برای شرکت در مراسم هشتادمین سالگرد پیروزی به کییف سفر کنند.
به گفته وی، دلیل این امر مذاکرات جاری میان روسیه و ایالات متحده است.
گاشپار افزود که رهبران اروپایی نمیخواهند حمایت خود از هر یک از طرفها را نشان دهند، زیرا از دیدگاه سیاسی، این کار «تاکتیکی نامناسب» تلقی میشود، بنابراین در شرایط فعلی با احتیاط عمل خواهند کرد.
پیش از این، نشریه "پولیتیکو" گزارش داده بود که مقامات اوکراین از رهبران اروپایی و مقامهای ارشد دعوت کردهاند تا در تاریخ 9 مه به کییف سفر کنند تا «وحدت دیپلماتیک خود» را به نمایش بگذارند و توجهها را از رژه نظامی مسکو در سالگرد پیروزی در جنگ جهانی دوم منحرف کنند.
روبرت فیتسو، نخستوزیر اسلواکی هفته گذشته اعلام کرد که با وجود تهدید کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا، در مراسم رژه پیروزی در مسکو شرکت خواهد کرد.
اوربان: زلنسکی نباید برای مجارستان درباره عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا شرط تعیین کند
ویکتور اوربان، نخستوزیر مجارستان تاکید کرد که موضع این کشور در قبال عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا بر اساس نظر مردم مجارستان تعیین خواهد شد، نه به تصمیم سیاستمداران کییف.
وی با این سخنان به اظهارات ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین واکنش نشان داد که اقدام اوربان در مسدود کردن مسیر عضویت اوکراین در اتحادیه اروپا را برای این بلوک «بسیار خطرناک» توصیف کرده بود.
اوربان در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «آقای رئیسجمهور!
آنچه مردم مجارستان فکر میکنند را نه شما در کییف تعیین میکند و نه بوروکراتهای بروکسل.
بدون مجارستان، اوکراینی در اتحادیه اروپا نخواهد بود.
هر شهروند مجارستانی نظر خود را در این باره خواهد گفت، چه خوشایند شما باشد چه نباشد.
ما اینگونه عمل میکنیم.»
پیشتر در ماه مارس گزارش شده بود، بوداپست تا زمانی که کییف به رعایت حقوق اقلیت مجاری ساکن غرب اوکراین توجه نکند، از عضویت این کشور در اتحادیه اروپا حمایت نخواهد کرد.
واکنش وزارت خارجه روسیه به دعوت از ارتش اوکراین برای شرکت در رژه لندن
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز یکشنبه اعلام کرد که مقامات انگلیس همه را شگفتزده کردند که از نیروهای مسلح اوکراین برای حضور در رژه 8 مه در لندن دعوت کردهاند.
وی در کانال تلگرام خود نوشت: «آنگلوساکسونها میخواستند به روسیه «شکست راهبردی» وارد کنند، اما خودشان شکست خوردند.
چه چیزی میتواند ننگآورتر، تحقیرآمیزتر و بیشتر نشاندهنده شکست باشد از اینکه در سالگرد پیروزی، جنایتکاران بیاعتبار نئونازی را به میدان اصلی پایتخت خود راه دهند؟
برای مردم عادی بریتانیا متأسفم، هیچگاه چنین ضربهای راهبردی نخورده بودند.
و در نگاه اکثریت جهانی رژه لندن به راهپیمایی فرزندان ایدئولوژی نازیها و گروهی جنایتکار تبدیل خواهد شد.»
چند روز قبل خبرگزاری "رویترز" به نقل از وزارت دفاع انگلیس گزارش داده بود که نیروهای مسلح اوکراین در رژه بزرگداشت هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی در لندن شرکت خواهند کرد.
انتهای پیام/