خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

اجتهاد جمعی برای پاسخ‌گویی به مسائل نوپدید به‌نفع امت اسلامی است

مهر | دین و اندیشه | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404 - 10:11
افتتاحیه بیست و ششمین اجلاس مجمع جهانی فقه اسلامی با تاکید بر اجتهاد جمعی و وحدت فتوایی و پاسخگویی به نیازهای معاصر و عطف توجه جدی به مسئله فلسطین در قطر برگزار شد.
اسلامي،مجمع،فقه،دبيركل،جهاني،دوحه،غزه،قطر،بن،تأكيد،مسائل،علم ...

به گزارش خبرگزاری مهر، افتتاحیه بیست و ششمین اجلاس مجمع جهانی فقه اسلامی، وابسته به سازمان همکاری اسلامی، از ۴ تا ۸ مه ۲۰۲۵ (۱۵ تا ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۴) در دوحه قطر، با حضور نماینده رسمی جمهوری اسلامی ایران، آیت الله احمد مبلغی و هیئت همراه در دوحه قطر برگزار شد
طی این نشست چندین سخنران به بیان دیدگاه‌ها و تأکید بر اهمیت فقه اسلامی در پاسخ‌گویی به مسائل نوظهور پرداختند.
در ابتدا غانم بن شاهین الغانم، وزیر اوقاف و امور اسلامی قطر در سخنان خود ضمن خوش‌آمدگویی به مهمانان، بر نقش فقه اسلامی در تطبیق مسائل جدید با اصول شریعت تأکید کرد و گفت: «علوم شریعت پاسخ‌گوی نیازهای بشر است و بر ماست که با صدایی رسا و تصمیمی قاطع، در برابر خطراتی چون فروپاشی خانواده، ترویج بی‌اخلاقی، و تبلیغ الحاد و انحراف بایستیم».
او همچنین نقش مجمع فقه اسلامی در وحدت صفوف امت اسلامی را ستود.
سپس حسین ابراهیم طه، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی سخنرانی به زبان فرانسوی ایراد کرد.
وی در سخنرانی خود با اشاره بر ظلمی که بر غزه می‌رود، اظهار امیدواری کرد که فلسطینیان بر اشغالگران پیروز شوند.
دکتر شیخ صالح بن عبدالله بن حمید، رئیس مجمع فقه اسلامی بین‌المللی نیز در سخنان خود هدف این نشست را اجتهاد جمعی برای پاسخ‌گویی به نوازل و مستحدثات فقهی دانست و افزود: این مجمع تلاشی است برای هم‌افزایی علمی فقها و ایجاد اجماع در مسائل نوپدید به‌نفع امت اسلامی است.
دکتر قطب مصطفی سانو، دبیرکل مجمع فقه بر رسالت علمی مجمع در پاسخ‌گویی به تحولات پرشتاب جهانی تأکید کرد.
وی با مرور برگزاری نخستین نشست مجمع در دوحه در بیست سال پیش، خاطرنشان کرد: رشد فزاینده تحولات فکری، تغییرات اجتماعی نگران‌کننده، پیشرفت‌های سریع فناوری و تشدید بحران‌های سیاسی، جهان اسلام را در مواجهه با آزمونی سخت قرار داده است.
وی به‌ویژه به فاجعه انسانی در فلسطین و غزه اشاره کرد و گفت: شاید سخت‌ترین و دردناک‌ترینِ این چالش‌ها، آنچه باشد که بر فلسطین به‌طور کلی و غزه مجروح به‌طور خاص می‌گذرد، در سایه سکوت جهانی که پیشانی انسانیت از آن خجل است و مدافعان حقوق بشر، چه گذشته و چه امروز، آن را باور نمی‌کردند.
لازم به ذکر است که محورهای کاری دوره جدید بر اساس اعلام دبیرکل، این دوره از مجمع به بررسی علمی موضوعاتی همچون هوش مصنوعی، بازی‌های الکترونیکی و حکمرانی شرعی خواهد پرداخت.
دبیرکل مجمع جهانی فقه در انتها تصریح کرد: این موارد تأثیر مستقیمی بر زندگی جوامع اسلامی دارند و نیازمند پاسخ‌های فقهی کارآمد هستند.