دیدار سرپرست دانشگاه تهران با استاد برجسته مهندسی برق و کامپیوتر
دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، به دیدار استاد برجسته دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه، دکتر پرویز جبّهدار مارالانی رفت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه تهران، در هفته گرامیداشت مقام استاد و در سلسله نشستهای «دیدار با مفاخر دانشگاه تهران»، دکتر سیدحسین حسینی، سرپرست دانشگاه تهران، به دیدار استاد برجسته دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه، دکتر پرویز جبّهدار مارالانی رفت.
در این دیدار دکتر پرویز جبّهدار، ضمن ابراز خرسندی از این دیدار که با روز معلم مقارن شده بود، گفت: «اینکه در این روز و در این مناسبت از یکی از استادان قدیمی دانشگاه یاد کردید، خرسندم و تشکر میکنم.
من همیشه دانشگاه تهران را خانه خودم دانستهام و دانشجویان را از بچههایم بیشتر دیدهام و با آنها وقت گذراندهام.
بنابراین برای من دانشگاه یک مکان صرف برای تدریس نیست.»
استاد جبّهدار پس از اشاره به سختگیری و نظم خود در کار معلمی و ذکر خاطراتی از دوران تدریس، گفت: «من بیش از ۴۰ سال در دانشگاه بودهام.
با وجود اینکه جاهای بسیاری مرا میخواستند، هیچگاه دانشگاه تهران را با هیچ جا عوض نکردهام و حضور در آن را برای خود افتخار دانستهام.
بعد از تحصیل در آمریکا یک سال در مؤسسه بل (Bell) کار کردم که یکی از بهترین مؤسسات مخابراتی دنیاست.
حتی موقعی که میخواستم به ایران بیایم، مدیر آنجا گفت که تا پنج سال موقعیت شغلی شما را آزاد میگذاریم که اگر خواستید برگردید، اما من ایران، زندگی در ایران و خدمت به دانشگاه را بر همه چیز ترجیح دادم.»
دکتر جبّهدار ادامه داد: «من علاوه بر تدریس، آموختههایم را کتاب کردم و یک کتاب من، بیشترین تیراژ را در رشته مهندسی برق داشته و تا الان بیش از ۵۰۰ هزار نسخه از آن به فروش رفته است.
بنابراین میتوانم بگویم هیچ دانشجویی نیست که در رشته مهندسی برق درس خوانده باشد و این کتاب را نخوانده باشد.
چندین کتاب دیگر هم دارم که مراجع اصلی هستند.
به علاوه اولین کتابهای برنامهنویسی کامپیوتر نورترن را قبل از انقلاب ترجمه کردم که تا سالها مرجع بوده و بعد از اصلاحات تازه، به صورت تألیف-ترجمه، هنوز هم مرجع است.»
استاد پیشکسوت برق و کامپیوتر دانشگاه تهران، نظم را الگوی زندگی معرفی کرد و بیان داشت: «نظم، اساس هر چیزی است و اگر دانشجو منظم باشد، همه مسائل خوب پیش میرود.
من در حضور و غیاب بسیار سختگیر بودم و هنوز هم گمان میکنم این نظم اثر خوبی در کلاسهایم داشته است.
زندگی منظم بازدهی بیشتری دارد.»
در این دیدار دکتر محمود کمرهای، معاون آموزشی دانشگاه نیز که از شاگردان استاد جبّهدار بود، گفت: «تقریباً همه استادان برجسته دانشگاههای کشور در زمینه برق و کامپیوتر دانشجوی آقای دکتر جبّهدار بودهاند و اگر هم دانشجوی مستقیم نبودهاند، حتماً از آثار ایشان استفاده کردهاند.
شأن و جایگاه استاد جبّهدار در حوزه آموزش مهندسی کامپیوتر و برق قابل قیاس با هیچ استادی نیست.»
در ادامه این دیدار دکتر حسینی ضمن تشکر از استاد جبّهدار برای پذیرش این دیدار، گفتند: «همیشه نام و یاد استاد جبّهدار به عنوان یک استاد و معلم برجسته مطرح بوده است.
ایشان علاوه بر کارهای پژوهشی و علمی فراوان، در کسوت استادی و معلمی جایگاه بسیار درخشانی دارند و یک نمونه بسیار خوب از مقام ارجمند معلمی هستند.»
سرپرست دانشگاه افزود: «دکتر جبّهدار مارالانی، علاوه بر مسئولیتهای اجرایی که داشتهاند، از پیشروان علوم کامپیوتر در ایران بودهاند و زمانی که هنوز این مباحث در ایران خیلی مطرح نبود، در قبل از انقلاب، در این زمینه تألیف و ترجمه کردهاند.
بنابراین نقش مهمی در شکلگیری دانش عمومی متخصصان کامپیوتر در ایران داشتهاند.»
حسینی در ادامه گفت: «اگرچه استاد به میل و درخواست خود نخواستند که بیشتر از سن بازنشستگی در دانشگاه به خدمت ادامه دهند، اما چون استادان ما، همه شاگردان ایشان بودهاند، میشود گفت که هنوز حضور جدی معنوی و علمی ایشان در دانشگاه کماکان وجود دارد؛ ضمن اینکه همچنان هفتهای یک بار در دانشکده حضور مییابند و با محافل علمی مهندسی مثل فرهنگستان و انجمن آموزش مهندسی همکاری دارند و منشأ برکات علمی هستند.»
سرپرست دانشگاه در پایان، ضمن دعوت از استاد جبّهدار برای حضور بیشتر و پذیرش تدریس و راهنمایی رسالههای مهم، با اهدای نشان دانشگاه از خدمات ارزشمند استاد تقدیر و تشکر نمودند.
در این دیدار، علاوه بر سرپرست دانشگاه، معاون آموزشی و رئیس و معاون مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه نیز حضور داشتند.