500 طرح آب و فاضلاب در استانها در حال اجراست - تسنیم
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور با بیان اینکه مجموعاً بیش از 500 طرح در حوزه آب و فاضلاب در استان ها در دست اجراست گفت: این طرح ها با هدف بهبود وضعیت تأمین و توزیع آب شرب، توسعه شبکه های فاضلاب به پیش می رود.

هوشنگ مولایی، معاون توسعه مدیریت، منابع انسانی و پشتیبانی شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، در گفتوگو با خبرنگار تسنیم، از برنامههای جامع و راهبردی برای رفع مشکلات تامین و توزیع آب استان بوشهر خبر داد و گفت: برنامه هفتم توسعه، با هدف رشد 8 درصدی در بخش آب و فاضلاب کشور تدوین شده است که حدود 35 درصد آن باید از محل بهرهوری محقق شود.
استان بوشهر در زمینه مدیریت و توزیع آب، نسبت به متوسط کشور عقبتر است، اما برنامه جامعی برای حل مشکلات آب این استان تدوین شده که بخشی از آن در سال جاری عملیاتی خواهد شد و بخش دیگر در سالهای آینده اجرایی و به بهرهبرداری خواهد رسید
تامین آب و نمکزدایی؛ راهبرد ویژه استانهای ساحلی
وی با اشاره به برنامه تامین آب استانهای ساحلی اظهار داشت: وزارت نیرو برنامه جامعی برای تامین آب استانهای ساحلی، از جمله استان بوشهر، از طریق نمکزدایی و تصفیه منابع محلی دارد.
آب تصفیهشده از این طرحها علاوه بر تامین آب شرب مردم، برای صنایع استان نیز قابل استفاده خواهد بود.
مشکلات توزیع آب و فرسودگی شبکهها
معاون شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور افزود: بخش عمده مشکلات استان بوشهر مربوط به فرسودگی شبکههای توزیع آب است که موجب اختلال در انتقال آب به مصرفکنندگان میشود.
مطالعات و برنامهریزیهای اجرایی برای اصلاح و بازسازی این شبکهها در دستور کار قرار گرفته و بهزودی اجرایی خواهد شد.
11 طرح راهبردی برای رفع مشکلات
مولایی خاطرنشان کرد: با اجرای 11 پروژه بزرگ که در دست اجرا هستند، مشکلات تامین آب استان بوشهر به شکل قابل توجهی برطرف خواهد شد.
علاوه بر این، برنامهریزی دقیقی انجام شده است تا در بخش آب شور و حتی مناطقی که امسال بارندگی کمتری داشتهاند، هیچ تنش آبی در استان مشاهده نشود.
نقش سرمایهگذاری خصوصی در طرحهای آب و فاضلاب
وی در ادامه به نقش سرمایهگذاری بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: دولت از منابع عمومی برای اجرای طرحهای آب و فاضلاب استفاده میکند، اما سه برابر این سرمایهگذاری نیز از سوی بخش خصوصی در حال انجام است، که تحولی کلیدی در پیشبرد پروژههای مختلف آب و فاضلاب کشور ایجاد کرده است.
رفع تنش آبی در سراسر کشور
مولایی در پایان با اشاره به وضعیت تنش آبی در کشور بیان کرد: سال گذشته با برنامهریزیهای دقیق، هیچ استان کشور دچار تنش آبی نشد و امسال نیز برنامههای جامعی تدوین شده است تا حتی در مناطقی که با کاهش بارندگی روبهرو هستند، مشکلی در تامین آب نداشته باشیم.
در حال حاضر مجموعاً بیش از 500 طرح ملی در حوزه آب و فاضلاب در سطح کشور در دست اجراست این طرحها با هدف بهبود وضعیت تأمین و توزیع آب شرب، توسعه شبکههای جمعآوری و تصفیه فاضلاب و ارتقای بهرهوری منابع آبی به پیش میرود.
مولایی با اشاره به گستردگی و تنوع طرحها اظهار داشت: در بیشتر استانهای کشور، دو تا سه پروژه بزرگ منطقهای و استانی در زمینه تأمین آب یا بازسازی شبکههای توزیع در دست انجام است.
این طرحها علاوه بر بهبود کیفیت خدماترسانی به مردم، نقش مهمی در کاهش هدررفت آب، افزایش بهرهوری و مقابله با کمآبی ایفا میکنند.
وی همچنین با بیان اینکه اجرای این طرحها نیازمند سرمایهگذاری قابل توجهی است، افزود: علاوه بر منابع مالی دولتی، بخش خصوصی نیز نقش جدی در پیشبرد بسیاری از طرحها، بهویژه در زمینه آب و فاضلاب شهرها دارد.
معاون شرکت مهندسی آبفای کشور، برنامهریزی و اجرای این طرحهای بزرگ را عاملی مهم در کاهش تنش آبی امسال و سالهای آینده دانست و تصریح کرد: هدفگذاری شده تا با کامل شدن این پروژهها، شاهد ارتقای پایدار خدمات آب و فاضلاب و رفع دغدغههای مردم و صنعت باشیم.
انتهای پیام/