خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

پنجشنبه، 26 تیر 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

علت محدودیت عرضه شکر در بازار چیست؟

باشگاه خبرنگاران | اقتصادی | دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404 - 09:06
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: با توجه به محدودیت واردات و جایگزینی ارز توافقی با نیما، شکر بالاتر از نرخ مصوب در بازار عرضه می شود.
قيمت،هزارتومان،شكر،عرضه،درصد،روغن،مصوب،عمده،حاضر

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در حال حاضر عرضه هیچ یک از محصولات جزء روغن و شکر کمبود نداریم‌.
به گفته وی، با توجه به جایگزینی ارز توافقی با نیما و عدم تعیین تکلیف قیمت، شکر بالاتر از قیمت مصوب بدون فاکتور عرضه می شود که این امر منجر به جریمه تعزیزاتی واحدهای صنفی می شود.
کنگری قیمت مصوب هرکیلو شکر برای مصرف کننده را ۴۲ هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد و افزود: در حال حاضر قیمت هرکیلو شکر درب کارخانه ۵۲ هزارتومان است که با احتساب ۱۰ درصد ارزش افزوده با نرخ ۵۸ هزارتومان در اختیار عمده فروشی ها قرار بگیرد که براین اساس با احتساب هزینه حمل و ۱۵ درصد سود با نرخ ۶۵ هزارتومان بدست مصرف کننده نهایی برسد.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی قیمت مصوب روغن ۱۶ کیلویی برای صنف و صنعت را ۹۸۰ هزارتومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر روغن ۱۶ کیلویی حلب با قیمت یک میلیون و ۵۰۰ هزارتومان بدون فاکتور بدست عمده فروش می رسد، درحالیکه کمتر از ۸۰۰ هزارتومان به عمده فروش عرضه می شد‌.
به گفته وی، گرچه قرار بود ۵۰ درصد کالا پس از واردات از طریق بنکداری ها و ۵۰ درصد دیگر فروشگاه ها و میادین عرضه شود، اما این امر صورت نگرفت؛ درحالیکه برای تنظیم بازار کالا راهی جزء توزیع از طریق متولیان صنف یا تک نرخی شدن ارز و برداشته شدن محدودیت و انحصار نداریم‌.
کنگری گفت: اردیبهشت سال قبل قیمت هر بسته چای ۵۰۰ گرمی ۲۴۹ هزار و ۹۰۰ تومان بود که اواخر سال با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۵۰۰ هزارتومان رسید که این امر بدان معناست که محدودیت و توزیع قطره چکانی منجر به افزایش قیمت چای در بازار شد.