گامهای اجرایی برای توسعه رشت؛ از نهضت آسفالت تا احیای زمینهای ورزشی
رشت- طی نشستی که با حضور تعدادی از اعضای شورای اسلامی رشت، مدیریت شهری و معتمدان در محله کم برخوردار سلیمانداراب رشت برگزار شد همگان بر اجرای نهضت آسفالت و توسعه این منطقه تاکید کردند.

خبرگزاری مهر، گروه استانها - زهرا رگان: توجه به محلات کمبرخوردار یکی از ارکان مهم توسعه پایدار در شهرها است، حل مشکلات زیرساختی در این مناطق که نیازمند برنامهریزی دقیق و اجرای اقدامات مؤثر برای کاهش آسیبهای اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان هستند بسیار حائز اهمیت است.
توجه به محلات کمبرخوردار، اجرای اقدامات مؤثر برای کاهش آسیبهای اجتماعی و بهبود کیفیت زندگی ساکنان، تأمین آب و برق پایدار و توسعه شبکه فاضلاب بعنوان اولویتهای اساسی، ایجاد مدارس، کتابخانهها، و مراکز فرهنگی برای ارتقای سطح آموزش و فرهنگ این مناطق، جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز و ارائه تسهیلات برای نوسازی و بهسازی واحدهای مسکونی، حمایت از کسبوکارهای محلی و ارائه آموزشهای مهارتی به ساکنان این مناطق بمنظور کاهش نرخ بیکاری، حل معضل پسماند و احیای فضاهای سبز مانند تالاب عینک از جمله اقدامات مهم در راستای توسعه پایدار در شهر رشت است.
نقش شهرداری و شورای اسلامی شهر
از آنجایی که شهرداری مسئول اجرای پروژههای عمرانی، بهبود زیرساختها، و ارائه خدمات شهری است باید با همکاری سایر نهادها، برنامههای توسعهای را در این مناطق اجرا کند.
شورای اسلامی شهر نیز وظیفه سیاستگذاری و نظارت بر عملکرد شهرداری را دارد و میتواند با تصویب قوانین و تخصیص بودجه مناسب، زمینه اجرای طرحهای توسعهای را فراهم کند.
وزارت کشور و استانداری نیز با نظارت بر عملکرد شهرداریها و تخصیص منابع مالی میتواند از اجرای صحیح برنامههای توسعهای حمایت کنند.
از این رو در راستای تحقق این امر مهم شهرداری و شورای اسلامی با حمایت استانداری درصدد آمده تا شرایط زندگی در محلات کمبرخوردار را بهبود بخشیده و توسعه پایدار را در شهر رشت محقق کند.
بر همین اساس اعضای شورای شهر و شهرداری رشت با حمایت استاندار گیلان در راستای توسعه محلات کم برخوردار حضور یافته و در راستای حل مشکلات این مناطق با برگزاری نشستهای هم اندیشی به دنبال رفع این چالشها هستند.
شامگاه یکشنبه با حضور نماینده استاندار، چند نفر از اعضای شورای اسلامی شهر، مدیر منطقه ۴ شهرداری و معاونین شهرداری رشت، اعضای هیأت امنا و معتمدین نشستی در مسجد سلیمان داراب برگزار و مسائل و مشکلات این منطقه مورد بررسی قرار گرفت و مصوبات حضور استاندار به این منطقه پیگیری شد.
«سید محمد ساده رو» مدیر منطقه ۴ شهرداری رشت در جلسه بررسی مصوبات توسعه محلات کمبرخوردار رشت گفت: این جلسه به دعوت استانداری با حضور جمعی از اعضای شورای اسلامی شهر، معاونتهای مختلف شهرداری و مدیران اجرایی رشت برگزار شد.
وی افزود: در این نشست، پیگیری و اجرای مصوباتی که در دیدارهای قبلی استاندار با محلات کمبرخوردار تصویب شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت.
مدیر منطقه ۴ شهرداری رشت هدف از این جلسه را تسهیل در اجرای بندهای مشخصشده و تعیین شرح وظایف سازمانها و دستگاهها دانست.
ساده رو افزود: در این جلسه مسائل مختلفی از جمله آسفالت خیابانها، ایجاد دوربرگردان در منطقه سلیمان داراب، ساخت تندیس میرزا کوچک خان، ساماندهی دست فروشها، بهبود وضعیت سرویسهای بهداشتی و تکمیل پروژه کمربندی میرزا، ساماندهی پهنه آبی ۱۴ هکتاری صف سر و بهبود شرایط پیادهروها در برخی نقاط این منطقه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
مدیر منطقه ۴ شهرداری با تاکید بر ضرورت همکاری میان نهادهای اجرایی برای اجرای مؤثر این طرحها گفت: این نشست در راستای تحقق برنامههای توسعه پایدار شهری و بهبود وضعیت مناطق کمبرخوردار برگزار شد و مقرر گردید که دستگاههای مسئول گزارشهای دورهای از روند اجرای مصوبات ارائه دهند.
حل معضلات شهری نیازمند همکاری همه نهادها است
«مهیار سماکچی» رئیس کمیسیون عمران شورای شهر رشت بر ضرورت توجه ویژه به محلات کمبرخوردار تأکید کرد و اظهار کرد: حل معضلات شهری تنها به شهرداری محدود نمیشود، بلکه نیازمند همکاری همه نهادهای مرتبط است
وی با اشاره به اینکه استاندار در این دوره پای کار آمده و برنامههای اجرایی برای بهبود وضعیت این مناطق در جریان است، افزود: آسفالت خیابانها، وضعیت نامناسب فاضلاب، ساماندهی دست فروشان و بهبود زیرساختهای شهری در این منطقه حائز اهمیت است.
وی با تاکید بر اینکه بخش زیادی از کوچههای شهر یا فاقد آسفالت مناسب هستند یا مشکلات جدی در شبکه فاضلاب دارند، گفت: حل این مسائل نیازمند سرمایهگذاری کلان و همراهی مردم و مسئولان است.
رئیس کمسیون عمران شورای شهر رشت با بیان اینکه نمایندگان مردم و شهرداری در تلاش هستند تا بدون کمکاری، مشکلات شهروندان را حل کنند، افزود: دستگاههای اجرایی باید از نزدیک در جریان وضعیت مناطق کمبرخوردار باشند و برای رفع مشکلات موجود اقدامات مؤثری انجام دهند.
تاکید بر ضرورت توجه ویژه به مناطق کم برخوردار
«حسن کریمی کرنق» رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری نیز با تاکید بر ضرورت توجه ویژه به مناطق کم برخوردار و با اشاره به اینکه شورای شهر رشت در سالهای اخیر توجه خاصی به این مسئله داشته است، اظهار کرد: اجرای پروژههای عمرانی و بهبود زیرساختهای شهری یکی از اولویتهای شورا بوده و همچنان در دستور کار قرار دارد.
کریمی کرنق با اشاره به اجرای نهضت آسفالت در سال ۱۴۰۲و ترمیم کوچههایی که برای مدت ۳۰ تا ۴۰ سال بدون ساماندهی باقی مانده بودند، عنوان کرد: این برنامهها در مناطق مختلف شهر اجرا شده و حتی در نقاط دور دست محلات کمبرخوردار نیز ادامه یافته است.
وی افزود: متأسفانه در سال ۱۴۰۳ برخی اختیارات اجرایی از منطقه خارج شد و در نتیجه روند اجرای برخی پروژههای عمرانی دچار وقفه شده است.
این عضو شورای شهر رشت با تاکید بر اینکه در سال ۱۴۰۴، اعضای شورای شهر مصمم هستند که برنامههای توسعهای را با قدرت بیشتری ادامه دهند تصریح کرد: بر اساس برنامهریزیهای انجامشده، کوچهها و خیابانهای مشخصشده در این مناطق باید تحت پوشش طرح نهضت آسفالت قرار گیرند تا کیفیت زیرساختهای شهری در محلات کمبرخوردار ارتقا یابد.
به گفته کریمی علاوه بر پروژههای عمرانی، احیای زمینهای ورزشی در این مناطق نیز در دستور کار قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه افزایش سرانه ورزشی در محلات کمبرخوردار یکی از مطالبات اصلی شهروندان بوده و اجرای این طرح میتواند نقش مهمی در ارتقای سلامت و نشاط اجتماعی داشته باشد گفت: یکی از زمینهای ورزشی این مناطق که در گذشته مورد استفاده قرار میگرفت اما بهدلایل مختلف غیرقابل بهرهبرداری شده بود با ورود استاندار و پیگیریهای اعضای شورای شهر، این زمین مجدداً احیا خواهد شد.
رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت در پایان بر لزوم همکاری سایر دستگاههای اجرایی با شهرداری در اجرای مصوبات شهری تأکید کرد و از مسئولان خواست تا با تلاش و برنامهریزی مؤثر، مشکلات مناطق کمبرخوردار را بهصورت اصولی و پایدار حل کنند.
بهبود زیرساختهای شهری محلات کم برخوردار در دستور کار است
«مسعود عباس نژاد» رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت بر لزوم پیگیری اقدامات اجرایی در مناطق کم برخوردار شهر رشت تأکید کرد و گفت: شهرداری تنها نهادی است که با جدیت پای کار است و مسئولیتهای سنگینی را در این مسیر بر عهده دارد.
عباس نژاد اضافه کرد: متأسفانه بسیاری از ادارات پاسخگوی نیازهای مردم نیستند و این مسئله موجب فشار بیشتر بر شهرداری شده است.
وی بر لزوم پاسخگویی اداره ورزش و جوانان در خصوص افزایش سرانه ورزشی محلات، واگذاری زمینهای ورزشی به شهرداری و اقدام برای تأمین سرویسهای بهداشتی و رختکن تاکید کرد.
این عضو شورای شهر رشت در ادامه مشکلات مربوط به فضاهای سبز و پارکهای منطقه صف سر از دیگر مشکلات منطقه سلیمان داراب دانست و به بررسی وضعیت پروژهها و تعیین تکلیف منطقه عینک پرداخت.
عباسنژاد با اشاره به اینکه اعضای شورای شهر وظیفه دارند مسئولیتهای خود را در قبال مردم به نحو احسنت انجام دهند، تصریح کرد: این اقدامات باید بهصورت ملموس و عملیاتی در شهر مشاهده شود.
وی افزود: هر اختیاری که شهرداری برای اجرای امور شهری نیاز دارد، باید در اختیار این مجموعه قرار گیرد تا روند خدمترسانی به مردم بدون تأخیر انجام شود.
عباس نژاد تاکید کرد: توسعه و بهبود زیرساختهای شهری در محلات کم برخوردار، یکی از اهداف اصلی شورای شهر است و اعضای شورا مصمم هستند تا اقدامات مورد نیاز را در کوتاهترین زمان ممکن به نتیجه برسانند.
تعامل خوبی میان هیئت امنای مسجد و مدیران شهری شکل گرفته است
«رمضان عزیزی» رئیس شورای فرهنگی مسجد سلیمان داراب و عضو هیئت امنای مسجد شهید میرزا کوچک خان نیز در ادامه ضمن تأکید بر اهمیت این جلسه، بیان کرد: محور اصلی این نشست بررسی مشکلات اساسی مناطق کمبرخوردار از جمله آسفالت کوچهها، وضعیت فاضلاب، ساماندهی زمین ورزشی شهدای سلیمان داراب و آبگرفتگی معابر بوده است.
عزیزی با اشاره به اینکه این جلسات بهصورت ماهانه برگزار خواهد شد تا روند اجرای مصوبات و دستورات مربوطه پیگیری گردد، افزود: متأسفانه در این نشست نمایندگانی از اداره فاضلاب حضور نداشتند اما پیگیریهای لازم برای لایروبی منهولهای فاضلاب و حل معضل آبگرفتگی معابر صورت خواهد گرفت.
وی در ادامه با قدردانی از تعامل خوب شهرداری به منطقه سلیمان داراب گفت: تعامل خوبی میان هیئت امنای مسجد و مدیران شهری شکل گرفته است.