خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جهش تولید در دامپروری مازندران ضروری است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 21:59
ساری- سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی مازندران، جهش تولید در دامپروری استان با ساماندهی ماموران تلقیح مصنوعی را از ضرورت ها بیان کرد.
كميته،تلقيح،مصنوعي،بهبود،مأموران،افزايش،نگهدار،دامپروري،ساماندهي

به گزارش خبرنگار مهر، حسین نگهدار شامگاه یکشنبه در اولین کمیته ساماندهی مأمورین تلقیح مصنوعی دام استان که با هدف ارتقای کیفیت، افزایش بهره‌وری و بهبود ژنتیک دام‌ها تشکیل شد؛ اقدامی که نویدبخش تحولی اساسی در صنعت دامپروری و امنیت غذایی منطقه است، از برگزاری اولین کمیته ساماندهی مأمورین تلقیح مصنوعی دام استان در سال جاری خبر داد.
وی هدف از تشکیل این کمیته را بهبود کیفیت و کارایی فرآیند تلقیح مصنوعی در دامپروری عنوان کرد و افزود: این کمیته نقش محوری در توسعه دامپروری مدرن، افزایش بهره‌وری، کنترل بیماری‌ها و بهبود ژنتیک دام‌ها ایفا می‌کند.
نگهدار، درباره اهداف اصلی این کمیته افزود: ساماندهی نیروی انسانی، آموزش، صدور گواهینامه و ارتقای مهارت‌های مأموران تلقیح مصنوعی با تاکید بر اصول بهداشتی، فنی و اخلاقی.
نظارت و ارزیابی وپایش مستمر عملکرد مأموران، ارزیابی مهارت‌های آن‌ها و ایجاد بانک اطلاعاتی از مأموران مجاز از اهداف است.
وی بهبود ژنتیکی دام‌ها استفاده از اسپرم‌های باکیفیت و اصلاح‌شده برای افزایش تولید شیر و گوشت و مقاومت به بیماری‌ها را از دیگر اقدامات ذکر کرد.
سرپرست معاونت بهبود تولیدات دامی استان، ایجاد شبکه‌های مشارکتی با دامداران، استفاده از فناوری‌های دیجیتال برای رصد عملکرد مأموران، جذب سرمایه‌گذاری خصوصی برای توسعه زیرساخت‌ها و برگزاری کمپین‌های آگاهی‌بخشی درباره مزایای اقتصادی تلقیح مصنوعی را از دیگر برنامه‌های این کمیته برشمرد.
نگهدار در پایان خاطر نشان کرد: این کمیته با تقویت نظام‌مند خدمات تلقیح مصنوعی، نه تنها به افزایش تولیدات دامی کمک می‌کند، بلکه نقش کلیدی در امنیت غذایی و توسعه پایدار کشاورزی ایفا می‌نماید و موفقیت آن مستلزم همکاری بین بخش‌های علمی، اجرایی و جوامع محلی است.