کرمانشاه در آستانه تنش آبی؛ ضرورت مدیریت مصرف در کشاورزی
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با اشاره به وضعیت بحرانی آب در استان، از ممنوعیت کشت برنج در کرمانشاه خبر داد و بر لزوم مدیریت چاه های غیرمجاز تأکید کرد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمانشاه، طهماسب نجفی، معاون عمرانی استانداری کرمانشاه امروز یکشنبه 14 اردیبهشت در جلسه سازگاری با کمآبی با اشاره به وضعیت بحرانی آب در کشور و به تبع آن در استان کرمانشاه، بر ضرورت اقدام فوری و همهجانبه برای مقابله با تنش آبی تأکید کرد.
وی با اشاره به جلسه شورای عالی آب به ریاست دکتر عارف، عنوان کرد: مطالعات نشان می دهد که کل کشور با تنش آبی بسیار جدی مواجه است و استان ما نیز درگیر همین قضیه است.
باید این موضوع را به مدیران مرتبط منعکس کرد.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه ضمن تشریح بخشهایی از برنامه هفتم توسعه در حوزه آب، خواستار حرکت در جهت اهداف این برنامه شد و با اشاره به وضعیت نامناسب شهرستان های شرقی استان، گفت: میانگین دمای هوا در اسفندماه نرمال بود، اما پیشبینی میشود از اسفند تا خرداد، افزایش دما بیش از نرمال باشد که این امر منجر به افزایش تبخیر و تعرق منابع آبی خواهد شد.
معاون استاندار کرمانشاه با بیان اینکه بیش از 80 درصد منابع آبی استان در بخش کشاورزی مصرف میشود، از جهاد کشاورزی خواست تا تلاش خود را برای مدیریت مصرف آب افزایش دهند.
طهماسبی بر ممنوعیت کشت برنج در استان و سایر استانهای با مشکل آب تأکید کرد و از فرمانداران خواست تا در خصوص مدیریت چاههای غیرمجاز همکاری لازم را داشته باشند.
نجفی همچنین بر ضرورت جبران ناترازی 15 میلیارد متر مکعبی در سنجههای برنامه هفتم تأکید کرد و افزود: برای تحقق این هدف، باید برنامههای پساب، مدیریت برداشت بیرویه از چاههای مجاز و غیرمجاز و استفاده از کنتورهای هوشمند در دستور کار قرار گیرد.
وی با اشاره به لزوم پیشگیری از انتقال ماشینآلات غیرمجاز، از دهیاران و فرمانداران خواست تا با همکاری مردم، در این زمینه فعال باشند.
معاون عمرانی استانداری کرمانشاه با تأکید بر اینکه منابع آبی اکثر شهرستانهای استان پایدار نیست، خواستار کار تیمی و همکاری همه برای دستیابی به اهداف برنامه هفتم شد.
نجفی با اشاره به مباحث مطرح شده در جلسه شورای عالی آب، بر رعایت استاندارد مصارف آب در تاسیسات و تجهیزات سرمایشی و گرمایشی و همچنین بازنگری و بهروزرسانی اطلاعات مربوط به دشتهای ممنوعه توسط سازمان نقشهبرداری کشور تاکید کرد.
وی همچنین خواستار ارائه الگوی کشت مناسب توسط سازمان جهاد کشاورزی و استفاده از ظرفیت دانشگاهیان و نخبگان برای تدوین برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت در حوزه مدیریت منابع آب استان شد.
انتهای پیام/