خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

دوشنبه، 15 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

برگزاری ایستگاه پایانی جشنواره شیخ بهایی نوزدهم از ۲۴ اردیبهشت/ اعطای ۳ جایزه ویژه به فناوران

باشگاه خبرنگاران | سلامت و پزشکی | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 20:18
دبیر نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی ازافزایش ۳۵ درصدی جوایز جشنواره خبر داد و گفت: ایستگاه پایانی نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی در روز‌های ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت برگزار می‌شود.
فناوري،نوآوري،كشور،جشنواره،حوزه،علم،علوم،طرح،وزارت،بهايي،شيخ ...

باشگاه خبرنگاران جوان - سعید آجلی در نشست خبری امروز که در وزارت علوم برگزار شد، با اشاره به جزئیات این دوره از جشنواره، گفت: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و معتبرترین رویداد‌های فناوری و نوآوری در کشور است و فرصت بی‌نظیری برای ایجاد تعامل و تبادل تجربه میان فعالان حوزه فناوری، کارآفرینان و پژوهشگران فراهم می‌کند.
وی افزود: در این رویداد در کنار رقابت‌های اصلی، امکان بهره‌برداری از رویداد‌های جانبی نیز برای شرکت‌کنندگان فراهم می‌شود.
آجیلی، گروه‌های هدف جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی را شامل شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان، شرکت‌های رشدیافته مستقر در پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های نوپا و در حال رشد مستقر در مراکز رشد، شرکت‌های صنعتی و فناور، واحد‌های تحقیق و توسعه شرکت‌ها و صنایع بزرگ، سرمایه‌گذاران بخش خصوصی و دولتی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر، خیرین حامی کارآفرینی و سکو‌های تأمین مالی جمعی عنوان کرد.
بخش‌های مسابقه‌ای شیخ بهایی
دبیر جشنواره شیخ بهایی به بخش‌های مختلف مسابقه در این جشنواره اشاره کرد و توضیح داد: بخش طراحان کسب‌وکار یکی از این بخش‌ها است که در این بخش، از میان ۱۰۵ طرح فناورانه از ۲۲ استان، ۷ طرح به مرحله نهایی راه یافته‌اند.
وی بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری را بخش غیر مسابقه‌ای دیگر این رویداد عنوان کرد و افزود: در زیرمجموعه "فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری نوپا"، ۶۲ طرح از ۱۸ استان ارسال شده که در نهایت ۷ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند.
به گفته وی، در بخش فن‌آفرینی و تجاری‌سازی فناوری رشد یافته، ۵۴ طرح از ۱۲ استان به مرحله نهایی راه یافته که ۷ طرح از آنها به عنوان برگزیده انتخاب خواهند شد.
بخش‌های ویژه جشنواره
دبیر جشنواره همچنین به بخش‌های ویژه اشاره کرد که در سال جاری برای آنها جوایز و تسهیلات خاصی در نظر گرفته شده است که به این شرح است:
• جایزه ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات: از میان ۲۹ طرح از ۸ استان، ۷ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند.
• جایزه ویژه پویانمایی: در این بخش، ۲۵ طرح از ۸ استان به مسابقه راه یافته که ۱۵ طرح به مرحله فینال رسیدند.
• جایزه ویژه عماد: این جایزه به ۳۶ طرح از ۱۱ استان اختصاص یافته که ۶ طرح به مرحله نهایی راه یافته‌اند.
• جایزه ویژه مدیریت شهری: از ۲۵ طرح از ۷ استان، ۱۰ طرح به مرحله فینال راه یافته‌اند.
افزایش ۳۵ درصدی جوایز جشنواره
آجلی اعلام کرد: نسبت به سال گذشته، مبلغ جوایز جشنواره ۳۵ درصد افزایش یافته است.
وی افزود: "مجموع جوایز بخش‌های اصلی این جشنواره به ۴ میلیارد ریال افزایش یافته که نشان‌دهنده اهمیت و تأکید جشنواره بر حمایت از طرح‌های نوآورانه است.
"
جوایز ویژه و گرنت‌ها
دبیر جشنواره همچنین از جوایز ویژه‌ای که در بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده خبر داد.
این جوایز به برگزیدگان در بخش‌های فناوری اطلاعات و ارتباطات، پویانمایی، عماد و مدیریت شهری اعطا خواهد شد.
"در این بخش‌ها علاوه بر جوایز نقدی، گرنت‌ها و تسهیلات ویژه‌ای برای حمایت از طرح‌ها و کسب‌وکار‌های نوپا و فناورانه در نظر گرفته شده است.
"
آجلی تأکید کرد: جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی با هدف تقویت و توسعه زیست‌بوم نوآوری و کارآفرینی در کشور همچنان به برگزاری این رویداد‌ها ادامه خواهد داد و فضایی مناسب برای معرفی طرح‌ها و ایده‌های نوآورانه فراهم می‌آورد.
زیست‌بوم نوآوری کشور نیازمند تکثیر جشنواره‌هایی همچون شیخ بهایی است
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی را الگویی موفق برای تکثیر در زیست‌بوم نوآوری و فناوری کشور به منظور جذب هرچه بیشتر ایده‌ها و استعداد‌های موجود در این حوزه دانست.
جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی که به عنوان قدیمی‌ترین و معتبرترین رویداد فناوری و نوآوری در کشور شناخته می‌شود، با حضور گسترده افراد خلاق، فن‌آفرین و کارآفرین، فرصتی مناسب برای تبادل ایده‌ها، تجربیات و دستاورد‌های نوآورانه در حوزه‌های مختلف فناوری است.
در این جشنواره که با حمایت معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار می‌شود، علاوه بر رقابت جذاب طرح‌ها و ایده‌های نو در حوزه فناوری در بخش مسابقه‌ای، رویداد‌های جانبی مختلفی نیزبرای فعالان زیست‌بوم کارآفرینی و نوآوری کشور تدارک دیده شده است.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در این نشست، ابتکار شهرک تحقیقاتی اصفهان را در برگزاری جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی بسیار ارزنده دانست و افزود: این رویداد یکی از الگو‌های موفقی است که به جذب استعداد‌ها و ایده‌هایی با قابلیت تجاری‌سازی در کشور کمک شایانی خواهد کرد.
محمدنبی شهیکی افزود: باید بپذیریم که تجاری‌سازی حوزه نوآوری و فناوری نیاز به مدل‌های بسیار متنوع و گروه‌های متکثری دارد و جامعه مخاطبی که جشنواره فن‌آفرینی شیخ بهایی ایجاد کرده بسیار متنوع و مکمل هم است به طوری‌که از فناوران و دانش‌بنیان تا بخش‌های تحقیق و توسعه و صندوق‌های سرمایه‌گذاری را دور هم جمع کرده است.
جذب سرمایه‌گذار در پارک‌های علم و فناوری راهبرد وزارت علوم
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در بخش دیگری با اشاره به برنامه‌های این معاونت در حوزه زیست‌بوم نوآوری کشور گفت: یکی از برنامه‌های راهبردی این معاونت زمینه جذب سرمایه‌گذار در پارک‌های علم و فناوری است، الگو‌های متنوعی برای این کار در نظر گرفته شده که یکی از آنها مبتنی بر الگو‌های مشارکت عمومی و خصوصی است تا بستر نهادی آن در پارک‌های علم و فناوری کشور فراهم شود.
شهیکی افزود: بخشی از راهبرد‌ها در دوران جدید معاونت فناوری این است که اتمسفر و فضای تنفس در پارک‌های علم و فناوری به سمت این برود که یک فضای موثر مبتنی بر اقتصاد نوآوری و فناوری باشد و به پررنگ شدن این حوزه کمک کند.
پروژه «نوآفرین صنعت‌ساز» بستری برای ورود دستگاه‌ها به زیست‌بوم نوآوری
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین با اشاره به آغاز پروژه «نوآفرین صنعت‌ساز» تصریح کرد: این پروژه، بستری برای ورود دستگاه‌ها و شکل‌گیری واحد‌های فناور و دانش‌بنیان جدید در پارک‌های علم و فناوری است.
شهیکی افزود: هدف اصلی از این پروژه را ورود دستگاه‌ها و همچنین دانشجویان و فارغ‌التحصیلان به چرخه نوآوری و آشنایی نسل جدیدی از دانشجویان با حوزه مهارت‌های دانش‌بنیان و افزایش هرچه بیشتر قابلیت‌ها و مهارت‌های آنها عنوان کرد و افزود: یکی از پروژه‌های راهبردی ما افزایش ورودی در پارک‌های علم و فناوری و همچنین توسعه ظرفیت نهادی این مراکز رشد است.
وی با اشاره به تجربه سه دهه گذشته در حوزه واحد‌های فناور در کشور و اینکه اولین مرکز رشدی که ۳۰ سال پیش در کشور شکل گرفت، شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان است، این مهم را الگوی بسیار خوبی برای کشور دانست و تصریح کرد: ما برای مراکز رشد یک معماری نوین را در نظر داریم و درصدد شکل‌دهی پیوند مناسب بین مهارت‌ها، توسعه بازار و توانمندسازی‌ها هستیم.
شهیکی افزود: در این راستا الگوی جدیدی از مراکز رشد را در ۲۰ پارک علم و فناوری تحت نظارت وزارت علوم آغاز کرده‌ایم تا نقش مراکز رشد در این حوزه هرچه بیشتر تقویت شود.
چرا که مراکز رشد می‌توانند کانون و شتاب‌دهنده جذب استعداد‌ها و همچنین پل ارتباطی به منظور ورود ایده‌ها و استعداد‌ها به چرخه فناوری و نوآوری کشور باشند.
بهره‌برداری از سامانه جان با محتوای جدید تا یک ماه آینده
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین با تاکید بر شبکه‌سازی بین پارک‌های علم و فناوری به عنوان یکی از برنامه‌های راهبردی در دوران جدید تصریح کرد: در این راستا سامانه جریان اقتصادی نوین (جان) با محتوای جدید و با ماژول‌های جدید، تا یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
شهیکی افزود: این مهم می‌تواند شبکه ارتباطی پارک‌های علم و فناوری کشور را هرچه بیشتر تقویت کند.
معرفی ۱۰۰۰ پروژه سرمایه‌گذاری به نهاد‌های مالی
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه یکی از دغدغه‌های فعلی این معاونت در دوران جدید را، تدوین اطلس سرمایه‌گذاری پروژه‌های فناورانه در پارک‌های فناوری کشور عنوان کرد.
شهیکی از هدفگذاری برای معرفی هزار پروژه فناورانه به منظور سرمایه‌گذاری نهاد‌های مالی همچون وی سی‌ها، سی وی سی‌ها و سایر ارکان نظام سرمایه‌گذاری برای افزایش هرچه بیشتر مقیاس فعالیت واحد‌های فناوری فعال در پارک‌های علم و فناوری عنوان کرد.
افزایش قدرت اجرایی روسا در پارک‌های پیشرو
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم در ادامه ضمن تاکید بر ضرورت افزایش هرچه بیشتر قدرت اجرایی روسای پارک‌های علم و فناوری با تغییر آیین‌نامه‌ها گفت: در نظر داریم به منظور تمرکز زدایی در ساختار، بیشتر قدرت اجرایی به خود روسای پارک‌ها منتقل شود.
شهیکی اضافه کرد: توانمندی راهبردی مدیران و حوزه تصمیم‌گیری مدیران برای معاونت فناوری در این دوره مهم است و رویکرد ما این است که قدرت اجرایی روسای پارک‌ها افزایش پیدا کند.
وی با بیان اینکه، هم اکنون تشکیلات سازمانی در چندین پارک علم و فناوری در حال تغییر است، افزود: در این پارک‌ها علاوه بر اینکه حوزه پشتیبانی فناوری وجود داشته، بخش معاونت اقتصادی توسعه فناوری هم در حال شکل‌گیری است تا به جریان‌سازی حوزه اقتصاد نوآوری کشور کمک کند و در گام نخست در پارک‌های پیشرو این اقدام در دست انجام است.
راه‌اندازی سازمان توسعه سرمایه‌گذاری در ۳ پارک علم و فناوری
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم همچنین از ایجاد سه سازمان توسعه سرمایه‌گذاری در ۳ پارک علم و فناوری تحت نظارت وزارت علوم خبر داد و افزود: معتقدیم پارک‌های پیشرو از پتانسیل لازم به منظور بهره‌برداری از سازمان‌های توسعه سرمایه‌گذاری در راستای ظرفیت‌های موجود در قانون جهش دانش‌بنیان برخوردارند.
شهیکی در ادامه گفت: یک بخش از راهبرد‌های محوری در دوران جدید این است که پارک‌ها بتوانند در بازی صنعت و اقتصادی کشور نقش موثری داشته باشند و بتوانند ارزش افزوده اجتماعی ایجاد کنند.
وی با بیان این‌که مدل‌های مختلف اقتصادی در پارک‌های علم و فناوری در حال شکل‌گیری است، افزود: زیست‌بوم‌های نوآوری در کشور متفاوت است و زیست‌بومی که در مناطق صنعتی کشور وجود دارد، با زیست‌بوم مناطق غیر صنعتی کشور متفاوت است؛ بنابراین مدل‌های اقتصادی متفاوتی را باید دنبال کنند تا بتوانند واقعاً کارآمد و اثربخش باشند.
معاون فناوری وزیر علوم همچنین ضمن تاکید بر برنامه‌های این معاونت در پررنگ کردن نقش دانشگاه‌ها در تحولات حوزه فناوری افزود: پروژه دستیار فناوری نیز در دست اجرا است و دانشجویانی که در مقاطع تحصیلی مختلف هستند می‌توانند با دریافت حقوق در شرکت‌های فناور و دانش بنیان تجربه کارآموزی حوزه فناوری را کسب کنند.
این یکی از مسائلی است که برای ما مهم است تا بتوانیم نسل جدید دانشجویان را با حوزه صنعت و فناوری گره بزنیم.
وی با اشاره به برنامه راهیان پیشرفت فناوری خاطرنشان کرد: برنامه دیگری با عنوان راهیان پیشرفت حوزه فناوری داریم که یک برنامه جامع و بستری است که بتواند گفتمان حوزه فناوری و نوآوری را ترویج دهد و در ابعاد دانش‌آموزی و دانشجویی برگزار می‌شود.
ایستگاه پایانی نوزدهمین جشنواره ملی فن آفرینی شیخ بهایی روزهای ۲۴ و ۲۵ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ در شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان برگزار می‌شود.