خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

توضیه‌های رئیس کل به قضات جدید در استان مرکزی - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 19:30
رئیس کل دادگستری استان مرکزی خطاب به قضات جدید گفت: پاسدار عدالت و مجری قانون در نظام اسلامی هستید که باید از آن مراقبت کنید.
قضات،پرهيز،قضاوت،جزائي،عدالت،مسئوليت،خانواده،مراجعان،قضا،چرا ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، حجت‌الاسلام سعید جزائی، رئیس کل دادگستری استان مرکزی، امروز یکشنبه 14 اردیبهشت در دیدار با قضات جدید با اشاره به سنگینی مسئولیت قضاوت گفت: از امروز که قدم در مسیر قضاوت می‌گذارید، پاسدار عدالت و مجری قانون در نظام اسلامی هستید.
این مسئولیت در مقایسه با سایر مشاغل دارای ویژگی‌ها و شرایط خاصی است که احراز آن پیش از تصدی منصب قضا ضروری است.
وی افزود: پرهیز از اقداماتی که شأن این جایگاه را خدشه‌دار می‌کند مورد تاکید است و دوری از حواشی و تمرکز بر حل مشکلات مراجعان باید در اولویت کار قضات باشد چراکه نیت الهی در قضاوت، مانع انحراف و دوری از عدالت خواهد شد، ضمن اینکه خداوند این توفیق را به شما عطا کرده تا با تکیه بر شرافت انسانی و سوگند در پیشگاه الهی، متصدی امر قضا در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران باشید.
جزائی تصریح کرد: جزائی تصریح کرد: تکلیف‌گرایی و جهاد برای تحقق عدالت از اصول مهم کار قضات است و رعایت انصاف بر پایه قانون، ارزیابی دلایل طرفین و ارائه نظریه مستحکم در پرونده‌ها از جمله ضروریات قضاوت است و قاضی باید همواره بی‌طرف، منطقی و متکی بر اسناد و مستندات عمل کند تا اعتماد عمومی به دستگاه قضایی حفظ شود.
رئیس کل دادگستری استان مرکزی ادامه داد: قضات باید همواره در کسب اطلاعات حقوقی، امنیتی و اجتماعی کوشا باشند و از ورود به مسائل شخصی مراجعان پرهیز کنند.
همچنین، تکریم ارباب رجوع نباید به معنای رفاقت با آنان تلقی شود و باید از نقل نیازهای شخصی نزد دیگران پرهیز کرد؛ چراکه این موضوع می‌تواند برای قاضی مشکل‌ساز شود.
وی با اشاره به اهمیت خانواده، عنوان کرد: نباید مسئولیت قضایی، مانع توجه به خانواده شود و توجه به پویایی خانواده‌ها از الزامات زندگی شخصی قضات است.
قضات باید با برنامه‌ریزی صحیح، میان وظایف شغلی و نقش‌های خانوادگی تعادل برقرار کرده و از بی‌توجهی به نیازهای روحی و عاطفی خانواده، که می‌تواند در بلندمدت بر کیفیت کار حرفه‌ای آنان نیز تأثیرگذار باشد، پرهیز کنند.
انتهای پیام/711/