خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کرمان در بحران کم آبی؛ سدهای استان تنها 25 درصد آب دارند

تسنیم | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 17:53
مدیرعامل آب منطقه ای استان کرمان با اشاره به وضعیت نگران کننده ذخایر سدهای کرمان گفت: سدهای استان تنها 25 درصد آب دارند.
استان،آب،كرمان،وضعيت،سدهاي،مترمكعب،آبي،سدها،سد،مديرعامل

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرمان، در حالی که میانگین بارش سالانه استان کرمان 130 میلی‌متر است و این میزان تقریباً نصف متوسط بارندگی کشور محسوب می‌شود، امسال این بارش‌ها کمتر بوده و بر اساس آخرین آمار، ذخایر آبی پشت سدهای استان در وضعیت نگران‌کننده‌ای قرار دارند.
حمید علیدادی سلیمانی، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان، با اعلام این موضوع گفت: میزان روان‌آب ورودی به سدهای استان باعث شده تنها 25 درصد ظرفیت مخازن سدها پر شود.
وضعیت ذخایر آبی استان کرمان نگران‌کننده است
به گفته علیدادی سلیمانی، کل ظرفیت سدهای در حال بهره‌برداری استان کرمان 570 میلیون مترمکعب است، اما در حال حاضر تنها 146 میلیون مترمکعب آب در این مخازن ذخیره شده است.
وی با اشاره به وضعیت سدهای مهم استان افزود: سد جیرفت حدود 108 میلیون مترمکعب، سد نسا حدود 23 میلیون مترمکعب، سد بافت حدود 10 میلیون مترمکعب و سد سیرجان حدود 3 میلیون مترمکعب آبگیری شدند.
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان کرمان با بیان اینکه کمتر از 30 درصد ذخیره سدها نامطلوب است و در حال حاضر ذخیره سدهای ما حدود 25 درصد است، افزود: وضعیت بارش‌ها و میزان آب ذخیره شده پشت سدها وضعیت نامطلوبی برای تأمین آب شرب، کشاورزی و صنعت استان رقم زده است.
بارندگی‌های ناامیدکننده و کاهش روان‌آب‌ها
مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان با اشاره به بارندگی‌های سال آبی جاری گفت: سال آبی که از ابتدای مهرماه آغاز شده و تا پایان شهریور ادامه دارد، تاکنون تنها 72 میلی‌متر بارش را برای استان به همراه داشته است.
وی ادامه داد: بارش‌های ما در استان قبل از سال خیلی خوب بود ولی بعد از سال پیش‌بینی‌های ما محقق نشد؛ اما ما همچنان امیدواریم که در ماه‌های آینده بارش‌های بیشتری رخ دهد و بتوانیم وضعیت منابع آبی را مدیریت کنیم.
لزوم همکاری مردم و کشاورزان
علیدادی سلیمانی تأکید کرد که مدیریت مصرف منابع آبی، بخصوص در بخش کشاورزی، اهمیت زیادی دارد و در مناطقی که شبکه آبیاری وجود دارد، مانند جیرفت و بم، همکاری مردم و کشاورزان در مصرف بهینه آب می‌تواند از ضرر و آسیب‌های بیشتر جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد که علاوه بر تأمین آب شرب و کشاورزی، حفظ حق‌آبه‌های زیست‌محیطی نیز از اولویت‌های مهم مدیریت منابع آب استان است.
در شرایطی که سدهای استان تنها یک‌چهارم ظرفیت خود را پر کرده‌اند، ادامه این روند می‌تواند مشکلات جدی در تأمین آب شرب، صنعتی و کشاورزی استان ایجاد کند.
با این حال، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای کرمان ابراز امیدواری کرد که بارش‌های آینده وضعیت ذخایر سدها را بهبود بخشد و امکان مدیریت بهتر منابع و مصارف را فراهم کند.
انتهای پیام/511/