خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

نقش پزشکی خانواده و نظام ارجاع در ارتقای عدالت در سلامت

تسنیم | اجتماعی و حوادث | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 17:30
وزیر بهداشت با تأکید بر نقش کلیدی پزشکی خانواده و نظام ارجاع در ارتقای عدالت در سلامت، خواستار پیگیری مستمر و همکاری مؤثر تمامی بخش ها برای عملیاتی شدن اهداف این برنامه ملی شد.
برنامه،ارجاع،تخصصي،نظام،تأكيد،بهداشت،اجرايي،ارائه،تدوين،طراح ...

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، با حضور وزیر بهداشت، معاونین، مدیران ستادی و مسئولان کمیته‌های تخصصی، نشست هم‌اندیشی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع در وزارت بهداشت برگزار شد؛ در این نشست، گزارش اقدامات انجام‌شده ارائه شد و موضوعات تخصصی مرتبط با ارتقای این برنامه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
در این نشست، که با هدف هماهنگی هرچه بیشتر ارکان اجرایی و تخصصی برنامه پزشکی خانواده و نظام ارجاع برگزار شد، ستاد اجرایی کشوری ضمن ارائه انتظارات خود از کمیته‌های تخصصی، بر ضرورت همکاری و انسجام بیشتر میان واحدهای مرتبط، تأکید کرد.
در بخش‌هایی از جلسه، در حوزه فرآیند نظام ارجاع و تعالی بالینی، موضوع تدوین مسیر و نقشه ارجاع، تعیین ظرفیت‌های سطح دو و سه، و تعیین تکلیف ایستگاه‌های ارجاع مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین در حوزه آمار و فنآوری اطلاعات، بر اهمیت برقراری مسیر تبادل داده میان سطوح مختلف ارائه خدمات، توسعه زیرساخت‌های نوبت‌گیری، ارسال پاسخ ارجاع (پسخوراند) و اتصال داده‌های بالینی تأکید شد.
در حوزه منابع مالی، موضوعاتی چون تدوین فرآیند گردش مالی و طراحی نظام پرداخت کارآمد و به‌هنگام مطرح شد.
همچنین در زمینه پایش و نظارت، بر ضرورت تدوین نظام اعتباربخشی، طراحی شاخص‌های اجرایی برنامه و ایجاد داشبوردهای تحلیلی در سامانه سطح یک تاکید شد.
توانمندسازی منابع انسانی از دیگر محورهای مهم جلسه بود.
در این زمینه، طراحی محتوای آموزشی تخصصی، تدوین برنامه‌های آموزشی در قالب دوره‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت و تأمین نیروی انسانی آموزش‌دیده به عنوان ضرورت اجرایی برنامه مطرح شد.
در حوزه فرهنگ‌سازی و مشارکت اجتماعی نیز راهکارهایی جهت طراحی محتوای آموزشی برای گروه‌های مختلف از جمله مردم، ارائه‌دهندگان خدمات و سیاست‌گذاران بررسی شد.
همچنین سازوکارهای جلب مشارکت‌های بین‌بخشی برای حمایت از اجرای اثربخش برنامه مورد توجه قرار گرفت.
محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، در این جلسه با تأکید بر نقش کلیدی پزشکی خانواده و نظام ارجاع در ارتقای عدالت در سلامت، خواستار پیگیری مستمر و همکاری مؤثر تمامی بخش‌ها برای عملیاتی شدن اهداف این برنامه ملی شد.
وزیر بهداشت در این نشست، با تأکید بر استمرار فعالیت کمیته‌های تخصصی، خواستار تداوم برنامه‌ریزی‌ها و پیگیری منسجم امور شد.
وی بر لزوم هماهنگی با استانداری‌ها و فرمانداری‌ها جهت اجرای اثربخش برنامه در سطح استان‌ها تأکید کرد و افزود: باید مجموعه‌ای از اقدامات هماهنگ، در قالب برنامه‌ای مشخص، به سازمان برنامه و بودجه ارائه شود تا موضوع تأمین منابع مالی، و پرداخت به‌موقع و مشخص خدمات، در دستور کار قرار گیرد.
وی، همچنین دستور داد ظرف هفته آینده بسته‌ای از اقدامات و برنامه‌های اجرایی آماده و به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شود.
وزیر بهداشت با اشاره به همراهی دانشگاه‌ها در ارائه پیشنهادات، بیان کرد: مطالب دریافتی از دانشگاه‌ها در حال بررسی است و کمیته‌های تخصصی نیز در حال ارزیابی نهایی این موارد هستند.
انتهای پیام/