خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

جزئیات طرح اسرائیل برای کنترل شدید کمک‌های بشردوستانه به غزه

باشگاه خبرنگاران | بین‌الملل | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 16:46
رژیم صهیونیستی قصد دارد با وجود مخالفت سازمان ملل، کمک‌های بشردوستانه به غزه را کنترل کند.
بشردوستانه،غزه،امنيتي،طرح،سازمان،توزيع،اسرائيل،پيمانكاران،وا ...

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - رژیم صهیونیستی در حال پیشبرد طرحی برای کنترل توزیع کمک‌ها در غزه با استفاده از پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی است که به دلیل نگرانی‌های حقوقی و بشردوستانه با محکومیت سازمان ملل و گروه‌های امدادی مواجه شده است.
واشنگتن پست روز یکشنبه گزارش داد که اسرائیل در حال آماده شدن برای به دست گرفتن کنترل توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه از طریق یک طرح جدید بحث‌برانگیز با مشارکت پیمانکاران امنیتی خصوصی آمریکایی است و افزود که به گفته مقامات فعلی و سابق اسرائیلی، امدادگران و افراد آشنا با این پیشنهاد، این اقدام به عنوان شرطی برای لغو محاصره دو ماهه در نظر گرفته شده است.
واشنگتن پست تأکید کرد که انتظار می‌رود این طرح در جلسه کابینه امنیتی اسرائیل در روز یکشنبه نهایی شود و می‌تواند قبل از پایان ماه که احتمالاً همزمان با سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به منطقه است، اجرا شود.
طبق این پیشنهاد، تقریباً ۶۰ کامیون در روز، تنها ۱۰٪ از آنچه در طول آتش‌بس قبلی مجاز بود، اجازه ورود به غزه از طریق گذرگاه کرم ابوسالم را خواهند داشت.
به گفته واشنگتن پست، پس از ورود، کمک‌ها به شش مرکز توزیع تعیین‌شده در جنوب غزه تحت حفاظت پیمانکاران امنیتی خصوصی ایالات متحده تحویل داده می‌شوند.
طبق روال توافق‌شده، کمک‌ها توسط کارکنان بشردوستانه غیردولتی توزیع می‌شود و شرکت‌های امنیتی کنترل محیط را بر عهده دارند.
طبق این گزارش، از فناوری تشخیص چهره برای شناسایی دریافت‌کنندگان استفاده می‌شود و هر خانوار هر یک تا دو هفته یک بسته مواد غذایی و اقلام بهداشتی دریافت می‌کند.
انتظار می‌رود هر مرکز به ۵۰۰۰ تا ۶۰۰۰ خانوار خدمات ارائه دهد.
در جزئیات، گزارش آمده است که طبق گزارش‌ها، دو شرکت مستقر در ایالات متحده، Safe Reach Solutions (SRS) و UG Solutions، برای این عملیات قرارداد بسته‌اند.
SRS، به ریاست فیل ریلی، افسر سابق سیا، مسئول تدارکات و برنامه‌ریزی است.
عملیات امنیتی توسط UG Solutions، به ریاست جیمسون گوونی، عضو سابق کلاه سبز‌های آمریکایی مدیریت خواهد شد.
هر دو شرکت در طول آتش‌بس اخیر در غزه فعال بودند.
به گفته واشنگتن پست، پیمانکاران مسلح خواهند بود، اما اختیار بازداشت نخواهند داشت.
طبق گزارش‌ها، بودجه این تلاش از طریق یک سازمان غیرانتفاعی ثبت شده در سوئیس تحت عنوان بنیاد بشردوستانه غزه تأمین می‌شود.
سازمان ملل و بسیاری از سازمان‌های بشردوستانه با استناد به نقض قوانین بین‌المللی بشردوستانه و نگرانی‌های عملیاتی، این طرح را به شدت رد کرده‌اند.
گروه‌های امدادی استدلال می‌کنند که محدود کردن توزیع به مراکز محدود، نیاز‌های ۲ میلیون نفر از ساکنان غزه را برآورده نمی‌کند و احتمالاً به دلیل عدم پاسخگویی به تقاضا منجر به خشونت خواهد شد.
یکی از امدادگران گفت: "این یک تلاش جدی برای رسیدگی به بحران بشردوستانه نیست.
شصت کامیون در روز یک شوخی است.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هشدار داد که این پیشنهاد می‌تواند دسترسی بشردوستانه به «آخرین کالری و دانه آرد» را کاهش دهد.
او با قاطعیت اظهار داشت: «ما در هیچ روندی که اصول بشردوستانه، انسانیت، بی‌طرفی و استقلال را کاملاً رعایت نکند، شرکت نخواهیم کرد.»
گروه‌های امدادی نگرانی خود را در مورد استفاده از داده‌های بیومتریک و هدف قرار دادن احتمالی غیرنظامیان ابراز کرده‌اند و افزودند که بیش از ۴۰۰ امدادگر، که بیشتر آنها از اکتبر ۲۰۲۳ توسط نیرو‌های اسرائیلی کشته شده‌اند، در طول جنگ جان خود را از دست داده‌اند.
در حالی که ترامپ در طول جنگ از اسرائیل حمایت کرده است، در ماه آوریل به خبرنگاران گفت که از بنیامین نتانیاهو خواسته است تا جریان کمک‌ها به غیرنظامیان را از سر بگیرد.
او گفت: «نیاز بسیار زیادی به غذا و دارو وجود دارد و ما در حال رسیدگی به آن هستیم.»
با این حال، فعالان حوزه کمک های بشردوستانه همچنان تردید دارند و استدلال می‌کنند که این طرح یک مانور سیاسی برای کاهش فشار بین‌المللی بر اسرائیل بدون کاهش واقعی رنج در غزه است.
علاوه بر این، بسیاری از سازمان‌های بشردوستانه از همکاری خودداری کرده و حدود ۲۰ سازمان، گزارشی را به دولت‌های غربی ارائه داده‌اند که در آن توضیح داده شده است که چگونه این طرح می‌تواند نقض قوانین بین‌المللی باشد و به طور بالقوه سازمان ملل و دیگران را در جنایات جنگی دخیل کند.
منتقدان هشدار می‌دهند که محدود کردن کمک‌ها به شش مرکز در جنوب غزه، آوارگی را بدتر می‌کند و تدارکات ناکارآمدی ایجاد می‌کند و مردم را مجبور می‌کند کیلومتر‌ها پیاده‌روی کنند.
با وخامت اوضاع، گروه‌های بشردوستانه می‌گویند طرح کنترل کمک‌ها توسط اسرائیل هم غیرانسانی است و هم احتمالاً جنگ را عمیق‌تر می‌کند.