تجلیل از 12 خادم ملی و بینالمللی در جشنواره امام رضا(ع) - تسنیم
مدیرعامل بنیاد بین المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) از برگزاری اختتامیه بیست ویکمین جشنواره امام رضا(ع) در آستانه دهه ولایت خبر داد و گفت:این رویداد با رونمایی از تولیدات فرهنگی، تجلیل از خادمان رضوی، برگزاری نشست ها و نمایشگاه های تخصصی همراه است.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، مرتضی سعیدیزاده ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه از برگزاری آیین اختتامیه بیستویکمین دوره جشنواره بینالمللی امام رضا(ع) خبرداد و اظهار کرد: این رویداد فرهنگی و هنری پس از دو دهه فعالیت پیوسته، به یک ایستگاه مهم در توسعه زیستبوم فرهنگ رضوی در کشور و عرصه بینالملل رسیده است.
به گفته سعیدیزاده، این جشنواره که با هدف ترویج معارف اهل بیت بهویژه آموزههای امام رضا(ع) برگزار میشود، طی 20 سال گذشته مجموعهای از آثار هنری، فرهنگی، رسانهای و ادبی فاخر را تولید و عرضه کرده است.
وی بیان کرد: در جریان اختتامیه پیش رو که همزمان با دهه ولایت و عید سعید غدیر برگزار خواهد شد، از کتاب رمان اجتماعی «جزیره گمشده من» اثر مظفر سالاری، یکی از چهرههای شناختهشده ادبیات اجتماعی کشور نیز رونمایی خواهد شد.
همچنین از سه کتاب شعر با محوریت حضرت رضا(ع) با عنوان «عزیز جمهور» در شب میلاد آن حضرت رونمایی میشود؛ کتابهایی که حاصل فراخوان ادبی سال گذشته با مشارکت گسترده شاعران کشور است.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگیهنری امام رضا(ع) همچنین به معرفی منظومه محتوایی «نسیم رضوان» پرداخت و آن را از مهمترین خروجیهای تحولی دو سال اخیر جشنواره دانست و گفت: این اثر که محتوای آن مبتنی بر نظام موضوعی آموزههای امام رضا(ع) و بررسی بیش از 500 منبع مکتوب است، در دهه ولایت سال آینده رونمایی خواهد شد و مبنای تولید محصولات فرهنگی و هنری آینده قرار میگیرد.
سعیدیزاده با اشاره به جایگاه بنیاد امام رضا(ع) در ساختار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بر مأموریت این بنیاد در توسعه فرهنگ رضوی تأکید کرد و بیان کرد: این نهاد با مصوبه هیئت وزیران در سال 1391 تأسیس شده و وظیفه گسترش فرهنگ رضوی را در سطح ملی و بینالمللی برعهده دارد.
بنیاد تلاش کرده تا از طریق تولیدات فرهنگی و هنری، سبک زندگی اسلامی-ایرانی را با تکیه بر معارف اهل بیت(ع) ترویج دهد.
وی افزود: از جمله اصول حاکم بر جشنواره، میتوان به توجه به سبک زندگی اسلامی-ایرانی، جریانسازی فکری و معرفتی، حمایت از تولیدات فاخر هنری، تربیت و آموزش کنشگران فرهنگی، و ارتباط مستمر با فعالان بینالمللی فرهنگ رضوی اشاره کرد.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگیهنری امام رضا(ع) بیان کرد: در جریان این جشنواره، 10 کارگاه ملی در حوزههای شعر، داستان، گرافیک، خوشنویسی، عکاسی و تئاتر در استانهای مختلف کشور برگزار شده است.
بیش از 1530 هنرمند و گروه هنری در این رویداد مشارکت داشتند و در مجموع 137 اثر برگزیده معرفی شد.
سعیدیزاده بیان کرد: در حوزه تئاتر، 440 اجرا در استانهای مختلف برگزار شد، و در بخش هنرهای تجسمی شامل گرافیک، خوشنویسی و عکس، 356 اثر با مشارکت 655 هنرمند به دبیرخانه ارسال شد.
وی تصریح کرد: در بخش شعر و ادبیات، 3168 اثر از سوی 915 شاعر به جشنواره رسید و 34 برگزیده معرفی شدند.
همچنین 45 گروه سرود دانشآموزی با مشارکت 42 هزار دانشآموز شرکت کردند که از میان آنان 34 گروه برگزیده شدند.
مدیرعامل بنیاد بینالمللی فرهنگیهنری امام رضا(ع) افزود: در شب میلاد امام رضا(ع)، اختتامیه جشنواره هنرهای تجسمی رضوی در سه رشته عکس، گرافیک و خوشنویسی با حضور برگزیدگان و دبیران جشنواره در مشهد برگزار خواهد شد.
همچنین آثار برتر این بخش در تهران (در موزه امام علی(ع) و فرهنگستان هنر) و در مشهد (در حوزه هنری انقلاب اسلامی) و 7 استان دیگر کشور به نمایش گذاشته خواهند شد.
سعیدیزاده همچنین از برگزاری نشست هماندیشی «دیپلماسی فرهنگی رضوی در عرصه بینالملل» با حضور معاونان فرهنگی دستگاههای دولتی، وزارت امور خارجه و کنشگران بینالمللی خبر داد و اعلام کرد که در این نشست از سند بینالملل بنیاد امام رضا(ع) رونمایی خواهد شد.
مدیرعامل بنیاد امام رضا ع تصریح کرد: با توجه به تأخیر در برگزاری اختتامیه جشنواره سال گذشته به دلیل شهادت آیتالله رئیسی، این مراسم امسال برگزار میشود و در آن از 12 خادم رضوی در سطح ملی و بینالمللی تقدیر به عمل خواهد آمد.در میان این افراد، نامهایی چون دکتر نوراللهی (معرف کتاب اطلس جامع رضوی)، مصطفی صابر خراسانی (شاعر اهل بیت)، دکتر عالیه محرابی (شاعر حوزه اجتماعی)، نجمالدین شریعتی (مجری آیینی)، حسامالدین سراج (هنرمند موسیقی رضوی)، محمد صادقی (بازیگر نقش مأمون) و محمودی سال (خادم مردمی حوزه رضوی) دیده میشود.
وی ادامه داد: همچنین چهار چهره بینالمللی از کشورهای استرالیا، لبنان، عراق و پاکستان به عنوان خادمان رضوی در سطح جهانی معرفی خواهند شد.
از جمله محمد مهاجر عاملی از لبنان در حوزه پژوهشهای رضوی، شیخ خالد مولا از علمای اهل سنت و پیرزاده، وزیر راه پاکستان، به عنوان چهرههای برجسته و حامیان فرهنگ رضوی مورد تجلیل قرار خواهند گرفت.
سعیدیزاده با بیان اینکه بنیاد امام رضا(ع) تلاش دارد چرخهای از "کلام اهل بیت تا تولیدات فرهنگی هنری" را ایجاد کند، بر ضرورت بهرهگیری از ظرفیتهای هنرمندان کشور برای ارائه معارف رضوی در قالبی هنرمندانه تأکید کرد و گفت: حدیث شریف امام رضا(ع) مبنی بر اینکه "اگر مردم محاسن کلام ما را بشناسند از ما پیروی میکنند"، چراغ راه بنیاد در مسیر فرهنگسازی دینی و هنری است.
انتهای پیام/282