وضعیت مرز باشماق زینبده یک مرز رسمی و بیناللملی نیست - تسنیم
معاون اقتصادی استاندار کردستان، گفت: وضعیت مرزهای استان - باشماق زینبده و شایسته یک مرز رسمی و بین اللملی نیست.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ارسلان ازهاری پیش از ظهر امروز در جلسه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سالن شهدای گمنام استانداری کردستان، خواستار اجرای قانون مبادلات مرزی شد و گفت: این قانون در اشتغال پایدار مرزنشینان در کردستان بسیار مهم است.
تعریف کولهبر در آییننامه اجرایی مشخص و تمام مردم استان را شامل نمیشود، بلکه مردم ساکن در مرز، آن هم به شرط دارا بودن شرایط تعیین شده، مشمول این قانون میشوند.
وی با تأکید بر اینکه مدیریت مرزی باید مشخص شود، افزود: دستگاههای اجرایی ظرف مدت دو ماه در دو حوزه تخصصی همچون گمرگ و پایانه و در حوزه حقوقی نیز مسائل مرز باشماق را احصا کرده و کارگروه ویژه مرز در بخش امنیتی برگزار و پیشنهادات لازم ارائه شود.
معاون اقتصادی استاندار کردستان با بیان به اینکه وضعیت مرزهای استان - باشماق زینبده و شایسته یک مرز رسمی و بینالمللی نیست، تصریح کرد: پایانه اقداماتی را در محوطه مرزی شروع کرده، اما ناتمام رها کرده است، محوطه ترانشیپ باید ساماندهی و محل بارگیری و تخلیه کالا مشخص شود.
دستگاههای ایکسری فعلی متعلق به 20 سال قبل بوده و پاسخگوی نیاز فعلی نیستند و خرید تجهیزات جدید باید در اولویت قرار گیرد.
وی افزود: پایانه ظرف مدت یک ماه حداقل، بدون هیچ عذر و بهانهای تمام کارهای لازم برای جانمایی محل بارگیری و تخلیه کالا در مرز باشماق مریوان را انجام دهد، نمیتوانیم که معطل یک پیمانکار بمانیم.
در گذشته توافقی با اقلیم کردستان برای انجام تخلیه و بارگیری در آن سوی مرز صورت گرفته بود که میتوان با بازبینی دوباره آن، مشکلات فعلی را کاهش داد.
ازهاری بیان کرد: در فاز نخست 23 هکتار از محوطه مرزی ساماندهی و در فاز بعدی ساماندهی 25 هکتاری اجرایی میشود.
وی عنوان کرد: در حوزه مرز وقتی کسی مسئولیتی برعهده ندارد، نباید اجازه ورود به آن داده شود.
معاون استاندار کردستان هشدار داد: عبور تانکرهای سوخت از داخل شهر مریوان تهدیدی جدی برای امنیت شهروندان است، احداث و تکمیل کمربندی غربی و شرقی باید در اولویت قرار گیرد تا تردد کامیونها به مسیر خارج از شهر منتقل شود.
ازهاری در پایان گریزی هم به وضعیت مرز سیرانبند بانه زد و توضیح داد: این مرز از سوی جمهوری اسلامی ایران به رسمیت شناخته شده اما هنوز دولت عراق آن را بهعنوان مرز رسمی نپذیرفته است، در صورت رسمیت یافتن دو سویه، میتوان ظرفیت مبادلات مرزی را به شکل چشمگیری افزایش داد.
انتهای پیام/481/