خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

آموزش راهکاری مؤثر در کاهش آسیب‌های اجتماعی است

مهر | استان‌ها | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 13:59
تربت حیدریه - مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه خواستار سرمایه‌گذاری بیشتر در حوزه آموزش شد و گفت: افزایش مدارس و ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان می‌تواند آسیب‌های اجتماعی را کاهش دهد.
آموزش،پرورش،اشاره،آموزشي،حوزه،سليماني،كمبود،تأكيد،مدير،مدارس ...

به گزارش خبرنگار مهر، غلامرضا سلیمانی صبح یکشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، بر نقش اساسی آموزش و پرورش در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید و اظهار کرد: افزایش تعداد کلاس‌های درس و مدارس، همراه با ارتقای سطح علمی دانش‌آموزان، زمینه کاهش آسیب‌های اجتماعی را فراهم می‌کند، در عین‌حال برای آینده جامعه، به جای توسعه زندان‌ها و دستگاه‌های قضائی، باید بر کیفیت آموزش و تربیت سرمایه‌گذاری شود.
مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه با اشاره به ضرورت تأمین امکانات پزشکی، تأکید کرد: سرمایه‌گذاری صرف در بخش درمان، پاسخگوی نیازهای جامعه نیست، بنابراین در کنار ساخت بیمارستان‌ها و خرید تجهیزات پزشکی، باید در حوزه دانش و آموزش نیز سرمایه‌گذاری شود تا یک تعادل پایدار میان پیشگیری و درمان ایجاد شود.
وی همچنین با اشاره به اجرای رتبه‌بندی معلمان در دولت شهید رئیسی، این اقدام را گامی مؤثر در جهت بهبود وضعیت فرهنگیان دانست و افزود: در سنوات گذشته، صدای معلمان کمتر شنیده می‌شد، اما با اجرای این طرح در دولت شهید رئیسی، رضایت نسبی حاصل شد و در دولت جدید نیز این روند ادامه دارد.
سلیمانی توسعه عدالت آموزشی و ساخت مدارس را از اولویت‌های وزارت آموزش و پرورش دانست و از رویکرد مردمی‌سازی ساخت مدارس با مشارکت دولت خبر داد و تأکید کرد: توسعه هنرستان‌ها و مهارت‌آموزی باید در کنار این اقدامات مورد توجه قرار گیرد.
مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه به پروژه «حیات طیبه» نیز اشاره کرد و گفت: با قول مساعد رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور، این پروژه با اعتباری بالغ بر ۵۰ میلیارد تومان و با محوریت مولدسازی آغاز خواهد شد تا بخشی از نیاز آموزشی شهرستان برطرف شود.
وی در ادامه به برخی چالش‌های موجود در حوزه آموزش متوسطه اشاره کرد و کمبود فضای آموزشی را یکی از مشکلات اساسی دانست و افزود: برخی کلاس‌های دوره متوسطه به صورت چرخشی برگزار می‌شود که این موضوع زمان کافی را برای آموزش محدود کرده است.
سلیمانی از اضافه شدن برنامه آموزشی هوش مصنوعی به نظام تعلیم و تربیت خبر داد و گفت: با تأکید استاندار و مدیرکل آموزش و پرورش، آموزش اولیه هوش مصنوعی برای برخی معلمان و دانش‌آموزان آغاز شده است.
مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه بر نقش پرورشی در کنار آموزش تأکید کرد و اجرای طرح «نماد»، نظام مراقبت اجتماعی دانش‌آموزان با مشارکت ۱۳ دستگاه دولتی را یکی از مهم‌ترین برنامه‌های این حوزه برشمرد.
وی همچنین به اهمیت امتحانات نهایی اشاره کرد و گفت: با توجه به نقش مؤثر نمرات نهایی در کنکور، این امتحانات از اهمیت بیشتری برخوردار شده است.
سلیمانی به برگزاری امتحانات نهایی اشاره کرد و گفت که هشت حوزه امتحان نهایی در شهرستان فعال است و حوزه امتحانی مدرسه رازی به دبیرستان امیرکبیر منتقل شده است.
برنامه‌ریزی برای توسعه آموزش و کاهش کمبود نیرو
مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه از برنامه‌ریزی برای ادامه روند آموزشی آموزشگاه رازی در سال تحصیلی آینده خبر داد و تأکید کرد: این مجموعه بدون مشکل قادر به پذیرش دانش‌آموزان پایه دهم خواهد بود.
وی با اشاره به کمبود معلم در مقاطع متوسطه اول و دوم، گفت: در تمامی رشته‌های مربوط به دانش‌آموزان پسر، کمبود ۳۵ معلم وجود دارد، اما در حوزه دانش‌آموزان دختر، برخی رشته‌های خاص با کمبود ۱۶ معلم مواجه هستند، البته در مقطع ابتدایی، به دلیل افزایش آمار بازنشستگی، ۱۰۶ معلم مورد نیاز است و در حوزه مشاوره هم نیز کمبود ۵۰ مشاور وجود دارد.
سلیمانی افزود: با توجه به خروجی‌های دانشگاه فرهنگیان و استخدام‌های جدید آموزش و پرورش، نگرانی خاصی برای تأمین نیرو وجود ندارد و در کنار این موارد، از ظرفیت همکاران بازنشسته نیز استفاده خواهد شد.
مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه با اشاره به پروژه‌های عمرانی این حوزه اظهار کرد: مجموعاً ۱۹۶ کلاس در حال ساخت یا در مرحله انعقاد تفاهم‌نامه قرار دارد که از این تعداد، ۶۴ کلاس در حال اجرا بوده و ۴۴ کلاس ابتدایی مهرماه به بهره‌برداری خواهد رسید.
وی به موضوع آموزشگاه ابتکار، که در سال ۹۸ در سایت مسکن مهر احداث شد، اشاره کرد و توضیح داد: این مجموعه به‌طور موقت به دانشگاه فرهنگیان واگذار شد و با گذر زمان، به‌ویژه پس از دوران کرونا، نیاز مبرم به این مدرسه احساس نشد، اما در ادامه، ساکنان مسکن مهر خواستار بازگرداندن این مجموعه به آموزش و پرورش شدند که پس از پیگیری‌های قضائی و جلسات متعدد، قرار شد دانشگاه فرهنگیان این آموزشگاه را تا ۱۵ تیر تحویل دهد.
سلیمانی همچنین از پروژه «حیات طیبه» در برنامه هفتم توسعه خبر داد و گفت: این پروژه با امکانات و تجهیزات لازم، نیاز آموزشی را تأمین خواهد کرد و دانش‌آموزان از مقطع ابتدایی تا دیپلم در یک فضای آموزشی واحد، آموزش خواهند دید.
مدیر آموزش و پرورش تربت‌حیدریه افزود: زمین این پروژه در تربت‌حیدریه مشخص شده و با حمایت نماینده مجلس، معاون وزیر و رئیس سازمان نوسازی کشور، با اعتبار اولیه ۵۰ میلیارد تومان آغاز خواهد شد و در ادامه، از محل مولدسازی شهرستان، تکمیل می‌شود.
ارائه تکلیف در فضای مجازی برای دانش‌آموزان ممنوع است
وی گفت: ارائه تکالیف آموزشی برای دانش‌آموزان در شرایط عادی در فضای مجازی و شبکه اجتماعی شاد مطلقاً ممنوع است، البته در برخی شرایط مانند تعطیلی مدارس به‌دلیل برودت هوا و یخبندان از این فضا استفاده می‌شود اما در غیر این شرایط ارائه تکلیف در فضای مجازی ممنوع است