بیش از هزار محصول دانشبنیان در حوزه کشاورزی تولید شد
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی گفت: بیش از ۶۳۰ شرکت دانشبنیان در زنجیره کشاورزی و صنایع غذایی کشور فعالهستند که با تولید بیش از هزار محصول دانشبنیان، نقش مهمی در بهبود بهرهوری، خودکفایی و صادرات ایفا کردهاند.

باشگاه خبرنگاران جوان - در سایه تحولات پرشتاب اقلیمی و تنشهای ژئوپلیتیکی، امنیت غذایی به یکی از دغدغههای اصلی دولتها تبدیل شده و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.
ارژنگ جوادی با اشاره به ماهیت چندلایه امنیت غذایی، آن را نه صرفا یک موضوع اقتصادی، بلکه مسالهای راهبردی و مرتبط با امنیت ملی دانست.
به گفته وی، کاهش منابع آبی، تغییرات اقلیمی، فرسایش خاک، اختلال در زنجیره تأمین و وابستگی به واردات نهادهها، از جمله چالشهایی هستند که تابآوری غذایی کشور را با تهدید جدی مواجه کرده است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی تأکید کرد: ادامه مسیر سنتی کشاورزی، پاسخگوی نیازهای آینده نخواهد بود و تنها سپر دفاعی مؤثر در مقابل انواع تهدیدات زیستی و غیرزیستی، اتکا به علم، فناوری و ظرفیت شرکتهای دانشبنیان است.
جوادی افزود: با توجه به اینکه عمده وابستگی کشور در حوزه محصولات فناورانه است نقش شرکتهای فعال در زیستبوم دانشبنیان غذا و کشاورزی بسیار حیاتی است در این راستا تمرکز بخش زیادی از این شرکتها بر حوزههای تولید، بذور فناورانه و کشاورزی هوشمند دیجیتال بوده است؛ که مستقیما بر افزایش بهرهوری و کاهش واردات تأثیرگذارند.
وی یادآورشد: با این حال، ستاد، توسعه متوازن فناوری در سایر حلقههای زنجیره، از جمله تولید، فرآوری و بازاررسانی در اولویت قرار گرفته است.
دبیر ستاد توسعه اقتصاد دانشبنیان غذا و کشاورزی با اشاره به اقدامات حمایتی ستاد، از تسهیل تأمین مالی طرحهای برتر از طریق صندوقهای تخصصی، توسعه زیرساختهای فناوری و تعامل مؤثر با نهادهای سیاستگذار و هلدینگهای بزرگ کشور خبر داد.
جوادی با اشاره به اینکه این حمایتها زمینهساز بومیسازی فناوریهای کلیدی شده است، اضافه کرد: تاکنون ۱۲ شرکت دانشبنیان این حوزه وارد بازار سرمایه شده و محصولات ایرانی به بیش از ۳۰ کشور جهان صادر شده است.
وی تأکید کرد: مسیر تحقق امنیت غذایی کشور از جاده فناوری عبور میکند.
ستاد با تمام توان در خط مقدم این مسیر قرار دارد تا با حمایت هدفمند، همافزایی میان بازیگران زیستبوم و هدایت سیاستها، آیندهای پایدار برای غذا و کشاورزی کشور رقم بزند.
منبع: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاستجمهوری