زلنسکی: توافق معدنی با آمریکا میتواند کمک تسلیحاتی ۳۰ میلیارد دلاری را آزاد کند
به گفته زلنسکی توافق معدنی با آمریکا میتواند ۳۰ میلیارد دلار کمک تسلیحاتی آزاد کند و از حاکمیت اوکراین محافظت کند.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ اعظم پورکند - ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، پس از گفتوگو با دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، از توافق جدید منابع معدنی میان اوکراین و آمریکا بهعنوان یک توافق «برد-برد» یاد کرد که میتواند به تأمین سامانههای پدافند هوایی حیاتی و تعمیق روابط راهبردی کمک کند.
زلنسکی گفت این توافق که ایجاد یک صندوق سرمایهگذاری مشترک برای استخراج و فرآوری مواد معدنی را شامل میشود، بازار اوکراین را به روی سرمایهگذاری آمریکایی باز میکند و مشارکتی بلندمدت در زمینه اقتصادی و امنیتی فراهم میآورد.
او روز شنبه در کییف به خبرنگاران گفت: «این توافق منابع معدنی برای هر دو طرف سودمند است.»
به گزارش اینترفاکس-اوکراین، او افزود: «به رئیسجمهور ترامپ گفتم که باور دارم تیمهای ما تمام تلاش خود را خواهند کرد تا سازنده پیش بروند و تاریخ مشخصی برای امضای توافق تعیین کنند.»
زلنسکی توضیح داد که این صندوق به محافظت از سرمایهگذاریهای آمریکا کمک کرده و اعتماد به آینده اقتصادی اوکراین را افزایش خواهد داد.
او افزود: «بهویژه ما میخواهیم از سرزمین و مردممان با سامانههای پدافند هوایی دفاع کنیم، به همین دلیل آمادهایم تا این سامانهها بخشی از توافق باشند.»
اوکراین پیشتر تعداد سامانههای پدافند هوایی مورد نیاز خود را با واشنگتن در میان گذاشته و به گفته زلنسکی، ترامپ آمادگی خود را برای کار بر روی این درخواست اعلام کرده است.
زلنسکی تأکید کرد: «این چیزها رایگان نیستند» و خواستار دسترسی به خرید سلاحهای ساخت آمریکا شد.
زلنسکی به بسته کمک نظامی ۱۵ میلیارد دلاری آمریکا برای سال ۲۰۲۵ و ۱۵ میلیارد دلار دیگر برای سال ۲۰۲۶ اشاره کرد که توسط کنگره تصویب شدهاند.
او پیشنهاد داد که هر دو بخش این کمکها میتوانند در چارچوب صندوق جدید، در سال ۲۰۲۵ ارائه شده و اوکراین بهتدریج سهم خود را بازپرداخت کند.
او گفت: «این مشارکت ۳۰ میلیارد دلاری آمریکا خواهد بود و اوکراین بهتدریج سهم خود را بازخواهد پرداخت.
این نوع توافقی است که ما دربارهاش صحبت میکنیم.»
زلنسکی با توصیف توافق بهعنوان تاریخی، گفت این قرارداد امکان سرمایهگذاری مجدد در اقتصاد اوکراین را فراهم میکند و به همکاری بلندمدت فراتر از صادرات مواد خام میاندیشد.
او توضیح داد که سود حاصل میتواند در صورت توافق دو طرف، صرف توسعه زیرساختهای اوکراین شود.
او همچنین بر صادرات بدون تعرفه مواد خام به آمریکا تأکید کرد و تمایل خود را برای حرکت بهسوی تولید با ارزش افزوده در داخل اوکراین ابراز داشت.
یکی از مناطق معدنی استراتژیک که به آن اشاره شد، در نزدیکی شهر پوکروفسک در استان دونتسک قرار دارد؛ منطقهای که نزدیک به خطوط نبرد با روسیه است.
زلنسکی گفت: «برای شرکتهای آمریکایی، این توافق معدنی بهترین نوع بیمه موجود در حال حاضر است.» او افزود: «ترامپ شخصاً به من گفت و من آن را تضمینی بسیار جدی میدانم، که روسیه به اوکراین دست نخواهد زد، چون ما اکنون شریک هستیم.»
او همچنین فاش کرد که در دیدار خود با ترامپ، موضوع گسترش تحریمهای آمریکا علیه روسیه را مطرح کرده است و پاسخ رئیسجمهور آمریکا را «بسیار قوی» توصیف کرد، گرچه جزئیاتی ارائه نداد.
منبع: آناتولی