صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه برگزار میشود - تسنیم
همایش بین المللی صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم در مدرسه امام صادق علیه السلام برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، نشست خبری آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، به مناسبت صدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم و نکوداشت آیتالله العظمی عبدالکریم حائری یزدی، صبح امروز یکشنبه 14 اردیبهشت ماه در کتابخانه ملی ملک برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین مقیمی حاجی، دبیر کل همایش بینالمللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه قم، در این نشست طی سخنانی تصریح کرد: به پاسداشت یکصد سال پیشینه حوزه علمیه در اثر تلاشهای آیتالله حائری یزدی همایش بینالمللی برگزار خواهد شد.
مقیمی خاطرنشان کرد: امروز با حضور آیتالله اعرافی به عنوان محقق، شاهد رشد روزافزون در احیای معارف قرآنی و مکتب اهل بیت علیهم السلام هستیم.
حضور ایشان سرآغازی برای رونق دانشها و حضور موثر در نتیجه اهتمام امام خمینی و رهبر معظم انقلاب بوده و به این ترتیب، حوزه علمیه دوره جدیدی را به خود دید.
او با بیان اینکه تا قبل از این شاهد بودیم که برخی آثار چاپهای جدیدی نداشت و برخی برای اولین بار لازم بود منتشر شود، اظهار داشت: در طول چهار سال گذشته شاهد احیای آثار آیتالله حائری یزدی بودیم.
حوزهای که ایشان بنا نهاد آغازی برای رشد دانشهای مختلف بود.
روایت شکلگیری و رشد حوزه یکی از اهداف این همایش است که نتایج آن به زودی رونمایی خواهد شد.
او تصریح کرد: برای برگزاری این مراسم، بیش از 25 گروه علمی شکل گرفت و هرکدام با شورای علمی و شورای سیاستگذاری کلان کار خود را از سال 1400 آغاز کردند.
در طول این مدت در حوزه پژوهش و حوزههای علمی فعالیت کردند و مجموعه تلاش آنها در گروههای عملکردی، نمایان شد.
او از برگزاری چهار همایش در این مدت خبر داد و گفت: هر یک از این همایشها با حضور حدود پانصد محقق و پژوهشگر در مدرسه امام صادق علیهالسلام در قم برگزار خواهد شد.
دستاوردهای یکصد ساله حوزه علمیه رونمایی میشوند
آیتالله اعرافی، مدیر حوزههای علمیه کشور، در این نشست ضمن تبریک دهه کرامت و میلاد امام رضا (ع) اظهار داشت: حوزه به عنوان یک کانون و نهاد علم بنیان و اخلاق مدار از سابقه کهن برخوردار است و زنجیره حوزههای علمیه در ایران و عراق و کشورهای اسلامی در خدمت فکر و فرهنگ و جامعه بوده است.
آیتالله اعرافی تصریح کرد: حوزه زمانی حوزه خواهد بود که عناصر هویتی را اعمال کند و عالم دینی آنگاه عالم دین است که در برابر مردم متواضع و خود را وامدار مردم بداند.
مدیر حوزههای علمیه کشور خاطرنشان کرد: سیاست ورزی و اندیشه ورزی درست در مقوله سیاست و در این زمینه حوزههای علمیه پیشگام و همگام مردم در برابر توطئه گران بوده اند که توجه ام در نهضت های صد ساله ایران و عراق و کشورهای اسلامی شاهدیم و اوج آن در انقلاب اسلامی ایران جلوهگر شد.
او با اشاره به نقش جمهوری اسلامی ایران در ترویج معارف اهل بیت علیهم السلام اظهار داشت: ایران هم از معارف اسلام و تشیع استقبال کرد و هم از همان قرون اول در عرصه تولید دانش دنیای به تولید و بهره پرداخت و ایرانیان با استعداد وافر و هوش بالای خود پرچمدار گسترش معارف الهی شدند.
او ادامه داد: حتی در ادبیات عرب که زبان قرآن و دین ماست عالمانی از ایران پیشگام بودند علاوه بر آنچه در ادبیات ما در پرتو اندیشه دینی رخ داد.
استاد حوزه علمیه با اشاره به اینکه حوزه علمیه قم در شرایط دشواری شما گرفت، گفت: حوزه قم در کنار روشنفکران و فرهیختگان از بخشهای مختلف ایران در شرایط سختی در سال 1301 تاسیس شد، زمانی که رضاخان با همکاری استکبار جهانی برای تغییر معادلات استقلال ایران وارد میدان شد و در این شرایط حوزه علمیه قم وارد میدان شد تا مشعل دانش و اندیشه فروزان بماند.
انتهای پیام/