سه ماموریت مهم دانشگاه صنعتی امیرکبیر در سال جاری
رئیس دانشگاه امیرکبیر گفت: امروز ما سه رویکرد را به عنوان رویکردهای مهم برای سال 1404 در دانشگاه تعیین کردیم؛ به طوریکه کارآمدسازی فعالیت ها و ماموریت ها، ارتقای بهره وری از طریق هوشمندسازی و ارتقای رضایتمندی سه ماموریت مهم دانشگاه است.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری تسنیم، علیرضا رهایی رئیس دانشگاه امیرکبیر در آیین بزرگداشت روز استاد گفت: هوش مصنوعی در همه عرصه های زندگی ما رسوخ می کند.
باید برای این موضوع فکر کنیم.
بر این اساس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به عنوان یک مرکز علمی، اگر هوشمند نباشد حتما از نظر توسعه به تاخیر خواهد افتاد؛ بنابراین ما باید در بحثهای آموزشی، پژوهشی، دانشجویی و فرهنگی به موضوع هوش مصنوعی توجه کنیم تا دانشگاه به این سمت حرکت کند.
تدوین برنامه کلان دانشگاه
وی خاطرنشان کرد: طی شش ماه اخیر شورای راهبردی دانشگاه صنعتی امیرکبیر که متشکل از اساتید باتجربه و پیشکسوت دانشگاه است، در خصوص تدوین برنامه کلان دانشگاه جلسات متعددی داشته است.
رهایی تاکید کرد: بر اساس یک سری طرح های مهم ملی و اقدامات خوبی که دانشگاه صنعتی امیرکبیر در گذشته انجام داده است.
همچنین بر اساس برنامه هفتم توسعه، یک برنامه خوبی را به عنوان برنامه راهبردی تدوین می کنیم.
در این مسیر سه ماموریت فوق به عنوان برنامه جدی مورد توجه قرار می گیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما در دانشگاه صنعتی امیرکبیر تدوین و اجرای برنامه 5 ساله برای دانشگاه را در دستور کار قرار دادیم.
به طوریکه بحث اصلاح ساختار شوراها، روند کار، تدوین بودجه و برنامه به عنوان مهمترین اقدام دانشگاه در سال 1403 دنبال شده است.
رشد 4 برابری انتقال بودجه از سال گذشته
به گفته رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر، ما حدود 10 تا 11 درصد به عنوان انتقال بودجه از 1402 به 1403 داشتیم؛ اما این میزان انتقال بودجه از سال 1403 برای 1404حدود چهار برابر رشد داشته است.
رهایی تاکید کرد: تلاش ما این است میزان درآمدهای اختصاصی دانشگاه صنعتی امیرکبیر برای سال 1404 رشد پیدا کند.
وی نوآوری در دانشگاه صنعتی امیرکبیر را یکی از مهمترین اهداف دانشگاه توصیف کرد و گفت: ما از سال 90 تا 93 حدود 36 رشته جدید را در دانشگاه راه اندازی کردیم.
به طوریکه این اقدام در سال گذشته نیز ادامه پیدا کرد.
راهاندازی تمامی رشتههای راهبردی در دانشگاه
رهایی ادامه داد: سال گذشته یک سری رشتههایی که به عنوان رشته های راهبردی در کشور نام برده شد نظیر عصبی شناختی، علوم فناوری، اقتصاد انرژی، کوانتوم و غیره را در دانشگاه صنعتی امیرکبیر راه اندازی کردیم.
قرار است از طرف معاونت علمی و آموزش عالی پشتیبانی ویژه ای از نظر اعطای گرنت اساتید و تاسیس آزمایشگاه های پشتیبان به این رشته ها اختصاص یابد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر به برنامه دانشگاه برای حکمرانی دیجیتال اشاره و اظهار کرد: این برنامه در راستای راه اندازی رشته های راهبردی اجرایی خواهد شد.
به طوریکه به تاسیس رشته ها و ایجاد دانشکدههای مرتبط کمک می کند.
ضرورت ادغام فعالیتهای آموزشی و پژوهشی
رهایی افزود: امروز در دانشگاه های بزرگ دنیا فعالیتهای آموزشی و پژوهشی ادغام شده است و ما نیز نمی توانیم این دو موضوع را از یکدیگر تفکیک کنیم؛ بنابراین امروز بر مبنای داده های پژوهشی است که آموزش خوب نیز ارائه می شود.
رئیس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ما در مسیر فوق سال گذشته تلاش سنگینی با همکاری اساتید داشتیم تا یک سری فعالیتهای پژوهشی در قالب پروژه های بزرگ و کلان در دانشگاه شکل بگیرد و اساتید زیادی در این زمینه فعالیت کنند.
بر این اساس پروژه هایی در حوزه مطالعات دریایی، صنایع هوایی، نفت، گاز و پتروشیمی و غیره منعقد کردیم.
تاسیس مدرسه کسب و کار
رهایی افزود: ما موافقتی در خصوص تاسیس مدرسه کسب و کار در دانشگاه صنعتی امیرکبیر داشتیم که این برنامه مدتی به دلیل برخی اختلاف سلیقه ها متوقف شده بود که خوشبختانه این اختلافات رفع شد؛ بنابراین مرکزی برای برگزاری دوره های مدیریتی به صورت کوتاه مدت و بلند مدت خواهیم داشت.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر همچنین به تدوین سامانه هوش مصنوعی برای وزارت راه و شهرسازی اشاره کرد و گفت: این سامانه یک سامانه مشاوره هوشمند و اطلاع رسانی است که در دانشگاه تدوین خواهد شد.
پس از آن برخی ارگان های دیگر نظیرسازمان راه داری و هواپیمایی کشور درخواست کردند پروژه مشابه را برای آنها طراحی کنیم.
راه اندازی سامانه هوشمند در دانشگاه
رهایی اظهار کرد: لازم است ما سامانه هوش مصنوعی را برای خود دانشگاه صنعتی امیرکبیر نیز طراحی کنیم تا تحولی در حوزه خدمات دانشگاه رقم بزنیم.
نمایه 4 نشریه علمی در اسکوپوس
وی همچنین به نمایه 4 مجله علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در اسکوپوس اشاره و تاکید کرد: علاوه بر آن امسال دو مجله جدید
در حوزه شیمی، پتروشیمی و مهندسی نساجی همچنین مجله انرژی را راه اندازی خواهیم کرد.
امیدوارم مسیر نمایه شدن را نیز طی کند.
رهایی به فعالیتهای بین المللی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره کرد و افزود: تعداد دانشجویان خارجی که سال گذشته جذب دانشگاه شدند معادل کل دانشجویان سه سال اخیر بود.
در نظر داریم تعداد این دانشجویان افزایش یابد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر از راه اندازی یک پارک علم و فناوری مشترک با کشور عمان خبر داد و اظهار کرد: مجوز راه اندازی این پارک سال گذشته از وزارت علوم دریافت شد.
همچنین رایزنی هایی نیز با یکی از دانشگاه های کشور عمان انجام دادیم.
به طوریکه زمین و موقعیت مناسبی برای این امر تخصیص داده شد امیدوارم امسال بتوانیم این پارک را راه اندازی کنیم.
وی با اشاره به برگزاری درس مهارت های زندگی برای دانشجویان امیرکبیر، خاطر نشان کرد: تصور می کنم اثرگذاری این امر برای دانشجویان بسیار خوب است.
سرانجام دو پروژه عمرانی دانشگاه
وی به دو پروژه جدید مهندسی شیمی و دانشکده مدیریت دانشگاه امیرکبیر اشاره کرد و گفت: بیش از 10سال بود این دو پروژه تعریف شده بود، اما اقدامات آن به کندی پیش می رفت.
امیدواریم از پایان اردیبهشت ماه به بعد به تدریج هر ماه یک یا دو طبقه از این دانشکده ها را راه اندازی کنیم.
این استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیردر خصوص پارک علم و فناوری دانشگاه نیز تاکید کرد: این پارک تاسیس شد؛ اما با محدویتهای مکانی مواجه بود.
اما از سال گذشته اقدام جدی انجام دادیم به طوریکه این پارک در یک ناحیه نوآوری امیرکبیر قرار بگیرد.
مذاکراتی با وزارت علوم، معاون علمی رییس جمهور، شهرداری و غیره داشتیم تاییدیه آنها را دریافت کردیم.
امیدواریم تا پایان اردیبهشت ماه راه اندازی این ناحیه رسما ابلاغ شود.
رهایی ادامه داد: ما ساختمان متروکه ای در اطراف خیابان انقلاب داشتیم که این ساختمان در حال نوسازی و بازسازی است تا به عنوان یکی از مراکز محوری پارک قرار بگیرد.
مذاکره با دانشگاه هنر برای واگذاری زمین خیابان ولیعصر
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: مذاکراتی نیز با دانشگاه هنر داشتیم و صورتجلسه کتبی انجام شد تا زمین دانشگاه هنر مجاور خیابان ولیعصر را به دانشگاه واگذار کنند تا به عنوان مرکز بزرگ هوش مصنوعی فعالیت خود را شروع کند.
رهایی همچنین مسکن را بزرگترین مشکل اساتید جوان دانست و گفت: ما تسهیلات مختلی دریافت کردیم تا در خیابان دمشق ساختمانی 50 واحدی را برای مسکن اساتید فراهم کنیم تا آنها در دورههای سه تا 5 ساله در این مکان اسکان داشته باشند.
جذب 78 هیات علمی در سال گذشته
وی افزود: ما سال 93 حدود 517 عضو هیات علمی در دانشگاه امیرکبیر داشتیم که این تعداد در سال های 1400 کاهش یافت و به 410 نفر کاهش پیدا کرد؛ اما سال گذشته تعداد حدود 78 نفر به جمع اساتید دانشگاه اضافه شد.
رییس دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: ارتقای کیفی آموزش، نوآوری، هوشمندسازی، تقویت ارتباطات بین اللملی، توجه به مسائل صنفی اساتید و غیره از جمله رویکردهای اصلی دانشگاه به شمار می رود.
انتهای پیام/