مدرسان هنرستانهای هنر تجلیل شدند؛ نقش معلمان در زنده نگاه داشتن فرهنگ
در مراسمی با حضور مشاور عالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از مدرسان موسیقی و تجسمی هنرستانهای هنری استان تهران در هنرستان موسیقی دختران تجلیل به عمل آمد.

به گزارش خبرنگار مهر، مراسم تجلیل از مدرسان و معلمان هنرستان موسیقی دختران و پسران و دیگر مدرسان هنر در هنرستانهای استان تهران صبح یکشنبه ۱۴ اردیبهشت با حضور محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی، حسین خوش اقبال فرماندار تهران، حسین ملکی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، عبدالرضا علی پناه معاون فرهنگی و رسانهای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران، بابک رضایی مدیرکل دفتر موسیقی، محمدحسین اسماعیلی مدیرکل دفتر برنامه ریزی و آموزشهای هنری، رضا مهدوی، محمدعلی مرآتی مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و جمعی از هنرمندان و مدرسان موسیقی برگزار شد.
اجرای ارکستر ایرانی هنرستان موسیقی دختران با نوازندگانش به رهبری محمدرضا فیاض، آغازگر مراسم بود.
حسین ملکی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران با تبریک ایام دهه کرامت و روز بزرگداشت معلم، در سخنانی بیان کرد: معلمان عزیز همواره با نور دانش و هنر چراغ هدایت را روشن نگاه میدارند و مسیر تعالی را پیش روی هنرمندان فردای این سرزمین میگشایند.
وی گفت: تاریخ هنر این مرز و بوم، گواه روشنی بر نقش بیبدیل هنرستانهای هنرهای زیبا بوده است.
از هنرستان کمالالملک که در سال ۱۲۸۶ خورشیدی نهال هنر نو را در این خاک پاک کاشت تا هنرستان موسیقی که در سال ۱۲۹۷ نغمههای دلنشین را به گوش جان سپرد و سرانجام هنرستان هنرهای زیبا که در سال ۱۳۳۲ با آغوش باز پذیرای جویندگان زیبایی شد.
این مراکز ارزشمند، همواره کانون پرورش استعدادهای درخشان بودهاند.
ملکی عنوان کرد: چهرههای ماندگاری در عرصه موسیقی و هنرهای تجسمی از این هنرستانها برخاستهاند که نامشان بر تارک هنر این سرزمین میدرخشد.
اساتید بزرگواری که عمر گرانمایه خود را وقف تربیت هنرمندان کردند و با دلسوزی و عشق، چراغ هنر را در دل هنرجویان روشن نگاه داشتند که یاد و نامشان گرامی باد.
وی در ادامه بیان کرد: امروز، مفتخریم که شاهد حضور بالغ بر هزار دانشآموز مستعد در هنرستانهای هنرهای زیبای استان تهران هستیم که با شور و اشتیاق به فراگیری هنر مشغول هستند.
همچنین، قریب به سیصد هنرآموز و مدرس دلسوز و پرتلاش در این سنگر علم و هنر، بیوقفه در حال خدمت هستند.
مدیر کل ارشاد استان تهران یادآور شد: تلاشهای شبانهروزی این عزیزان است که ثمره شیرین افتخارات هنرجویان این هنرستانها در جشنوارهها و المپیادهای هنری را به بار نشانده است.
این دستاوردها، نه تنها مایه مباهات هنرستانها، بلکه افتخاری بزرگ برای استان تهران و کشور عزیزمان ایران است.
وی تصریح کرد: نقش بیبدیل این هنرستانها در تربیت نسل هنرمند و خلاق بر کسی پوشیده نیست و این مهم، مسئولیت ما را در فراهم آوردن تجهیزات و زیرساختهای لازم برای توسعه کمی و کیفی این مراکز ارزشمند دوچندان میکند.
یقیناً، سرمایهگذاری در هنرستانهای هنرهای زیبا، سرمایهگذاری برای آینده فرهنگی و هنری این سرزمین است.
حجتالاسلام ملکی در پایان با تشکر از دلسوزانی که در راستای اعتلای هنر و تربیت هنرمندان فردا گام برمیدارند، اظهار کرد: امیدوارم با همدلی و همیاری یکدیگر، بتوانیم در راستای توسعه و شکوفایی هرچه بیشتر هنرستانهای هنرهای زیبا گام برداریم و شاهد بالندگی روزافزون هنرمندان این خطه باشیم.
محمدمهدی احمدی مشاور عالی وزیر فرهنگ و مدیرکل حوزه وزارتی که به جای وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم حضور داشت، در ادامه به جایگاه ویژه و نقش معلمان در زنده نگاه داشتن تاریخ و ماندگاری فرهنگ و هنر اشاره کرد و در سخنانی گفت: معلم همیشه زنده است و به لحاظ اسمی، معلم تا ابد اسمش بر زبان انسانها خواهد بود و پروندهاش اصلا مختومه نخواهد شد.
همچنین، تاثیر زبان هنر از زبان خطابه بیشتر است؛ تابلوی عصر عاشورای استاد فرشچیان یکی از مثالهای خوب این موضوع است.
وی بیان کرد: موسیقی زبان مشترک ما انسانهاست و تاثیرش بسیار زیاد است همچنان که حتی اگر فیلم هم موسیقی نداشته باشد میزان تأثیرگذاریاش پنجاه درصد خواهد بود و منهای موسیقی، ارتباطی متوسط شکل میگیرد.
احمدی در پایان گفت: به دانشآموزان و هنرجویان توصیه میکنم به خوبی با تاریخ ایران آشنا شوند تا به سبک زندگی بزرگان علم و هنر برسند، چراکه وقتی تاریخ هنر را بدانیم قداست هنر را نیز ارج مینهیم.
در ادامه، با حضور مدیران هنری از آثار علیرضا مشایخی آهنگساز و موسیقیدان ایرانی رونمایی به عمل آمد.
در بخش بعدی این مراسم از اساتید موسیقی و هنر، همچون پریسا زهتابیان مدیر هنرستان موسیقی دختران، علیرضا ایلچی مدیر هنرستان موسیقی پسران، مرجان قنبری مهر نوازنده موسیقی، احسان آقایی مدیر هنرستان هنرهای تجسمی، محسن آقالر پژوهشگر سینما و احسان قائمی پژوهشگر هنرهای تجسمی تجلیل شد.