استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم بدعت است
قزوین- مداح برجسته قزوینی گفت: استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم بدعتی است که در این سالهای اخیر رواج پیدا کرده و برخلاف سیره و روش ائمه اطهار و همینطور علمای اسلام است.

محمد نبوی در گفتوگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: متأسفانه استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم بدعتی است که در این سالهای اخیر رواج پیدا کرده و برخلاف سیره و روش ائمه اطهار و همینطور علمای اسلام است.
مداح برجسته قزوینی عنوان کرد: در مجالسی که توسط علما بهعنوان مجلس ختم یا ترحیم برگزار میشود نه ساز و آوازی است نه موسیقی پخش میشود و نه حتی نی زده میشود.
این بدعت متأسفانه توسط عدهای از مادحین ترحیم خوان بنا نهاده شده و هیچگونه پایه و اساس دینی و مذهبی ندارد.
وی ادامه داد: از زمان گذشته در مجالس ترحیم شیعیان امیرالمؤمنین (ع)، تلاوت قرآن و بیان معارف اسلامی خصوصاً صحبت پیرامون برزخ، معاد، قیامت و مرگ بوده و در کنار این مطالب ارزشمند، بیان ابیات و اشعار تذکرگونه و همینطور بیان مصائب اهلبیت (ع) عنوان میشده است.
وی ادامه داد: دلیل بدعت بودن استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم همین سابقه مجالس ترحیم و سیره علما و روش ائمه اطهار است.
این مداح عنوان کرد: نکته مهم دیگر اینکه دوستانی که اصرار بر استفاده از آلات موسیقی در مجالس ترحیم دارند باید برای جامعه اثبات کنند که جایگاه آلات موسیقی در مجالس ترحیم چه سابقهای داشته و کدام عالم بزرگوار تابهحال چنین جلسهای برگزار کرده است.
نبوی عنوان کرد: بنای مجالس ترحیم بر اساس عرض تسلیت به خانواده داغدیده و همینطور بیان تذکری پیرامون معاد و مرگ و بیوفایی دنیا و ازاینقبیل عناوین بوده است.
وی افزود: در واقع خانوادههایی که عزیز ازدستدادهاند جلسهای را منعقد میکنند تا مؤمنین و مومنات در آن مجلس شرکت کرده و به واسطه حضور خود در مجلس ختم، هم تسلی خاطری برای بازماندگان باشند و هم به برکت حضور مسلمین و محبان اهلبیت (ع) قدری توشه برای عالم برزخ عزیز از دست رفته مهیا شود، حال سؤال این است که آیا آلات موسیقی میتواند در برزخ به کار فرد تازه درگذشته بیاید یا خیر؟
پاسخ این سؤال قطعاً منفی است؛ هیچ انسان عاقلی البته بهشرط اهل بیتی بودن مرده خود را با موسیقی بهسوی عالم برزخ بدرقه نمیکند.
این مداح خاطرنشان کرد: اصول برگزاری مجالس ترحیم طبق روش علمای اعلام و مراجع تقلید تلاوت قرآن، بیان معارف اهلبیت (ع) و قرآن و همچنین بیان مصائب اهلبیت (ع) و هدیه کردن ثواب آن به عزیز تازه از دنیا رفته است.
دین اسلام برای تمام امور زندگان و مردگان برنامه دارد
وی افزود: دین اسلام برای تمام امور زندگان و مردگان برنامه دارد و باید طبق آن برنامه حرکت کرد، به سهم خودم هرچه در سیره اهلبیت (ع) که اسلام راستین است تحقیق و تفحص کردم جایی برای موسیقی در مجالس ختم پیدا نکردم به همین جهت استفاده از آلات موسیقی در مجالس ختم را بدعت سیئه میدانم، دوستانی که اصرار بر حسنه بودن این کار دارند نیز باید بتوانند مستندات دینی و مذهبی خود را ارائه کنند.
نبوی مطرح کرد: برگزاری صحیح مجالس ختم مستلزم آشنایی برگزارکنندگان با معارف دینی و مذهبی است، متأسفانه چه خانوادههای داغدیده و چه برگزارکنندگان جلسات ختم دستشان از این معارف دینی و مذهبی خالی است و باید بگویم مطامع دنیوی از یک سو و سوءاستفاده از احساسات داغدیدگان از سوی دیگر موجب این بلای عظیم شده است، تنها راه برگزاری صحیح این مجالس الگوبرداری از روش و سیره بزرگان دین است.
وی ادامه داد: به نظر میرسد همهٔ کسانی که میتوانند کاری انجام بدهند و دلسوز جامعه اسلامی هستند باید دستبهدست هم بدهند تا با این بدعت زشت برخورد جدی بشود و فضایی که باید بهعنوان میدان عبرت دیده شود، میدان مسابقه آلات موسیقی و صداهای عجیبوغریب نباشد.
نبوی در پایان گفت: امیدوارم هم مردم و هم مسئولین که دغدغه دینی و مذهب دارند با این پدیده غیردینی برخورد جدی داشته باشند.