نگاهی به مهمترین راهبردهای کلیدی قشم برای توسعه گردشگری
گردشگری روستامحور، گردشگری هوشمند و مردمی سه رویکرد مهم در دستیابی به توسعه گردشگری پایدار در قشم است و در این مسیر نیز اقدامات خوبی انجام شده که در صورت تداوم آنها می توان به بهبود اقتصاد و معیشت مردم روستایی این منطقه امیدوار بود.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قشم، توسعه گردشگری روستامحور به عنوان یک راهبرد کلیدی، نقشی بیبدیل در دستیابی به گردشگری پایدار، توزیع عادلانه ثروت و توانمندسازی جوامع محلی در جزیره زیبای قشم ایفا میکند.
توسعه گردشگری روستامحور در قشم نه تنها فرصتی برای معرفی جاذبههای بکر و فرهنگ غنی روستاهای جزیره فراهم میآورد، بلکه با درگیر کردن مستقیم ساکنان محلی در چرخه اقتصاد گردشگری، به حفظ اصالت و پویایی این مناطق نیز کمک شایانی مینماید.
اهمیت پرداختن به گردشگری روستامحور در قشم از جنبههای گوناگون قابل بررسی است؛از منظر اقتصادی، این نوع گردشگری با ایجاد فرصتهای شغلی جدید، رونق کسبوکارهای محلی و افزایش درآمد خانوارها، به بهبود وضعیت معیشتی ساکنان روستاها کمک میکند و از مهاجرت بیرویه به شهرها جلوگیری مینماید.
از سوی دیگر در گردشگری روستامحور، با تمرکز بر جاذبههای طبیعی، فرهنگی و تاریخی منحصربهفرد هر روستا، تنوع در محصولات گردشگری جزیره افزایش یافته و از تمرکز گردشگران در نقاط محدود جلوگیری میشود؛ این امر نه تنها تجربه غنیتری برای گردشگران فراهم میآورد، بلکه فشار بر زیرساختهای مناطق پربازدید را نیز کاهش میدهد و به حفظ محیط زیست و میراث فرهنگی در سطح کل جزیره کمک میکند.
در نهایت، مشارکت فعال جوامع محلی در فرآیند توسعه گردشگری، حس تعلق و مسئولیتپذیری آنان را نسبت به حفظ منابع و ارائه خدمات با کیفیت افزایش داده و زمینهساز توسعهای پایدار و متوازن میگردد.
افزایش شمار روستاها در زنجیره اقتصاد گردشگری قشم
معاون فرهنگی، اجتماعی و گردشگری سازمان منطقه آزاد قشم، با تشریح رویکردهای راهبردی این سازمان در توسعه گردشگری پایدار، بر اهمیت محوری گردشگری روستامحور تأکید کرد.
ادریس راموز شنبه شب در آیین تجلیل از اعضای ستاد اجرایی خدمات سفر قشم 1404 اظهار داشت: یکی از سیاستهای اصلی ما در دو سال اخیر، توزیع متوازن گردشگر در سطح جزیره و درگیر کردن روستاها با زنجیره اقتصاد گردشگری بوده است.
وی بیان کرد: توسعه زیرساختها، فعالسازی اقامتگاههای بومگردی، و توانمندسازی جوامع محلی باعث شده روستاهایی مانند سهیلی، گوران، دهخدا و چاهو شرقی به مراکز مهم جذب گردشگر تبدیل شوند.
راموز همچنین از برنامهریزی برای ورود 12 روستای دیگر به چرخه فعال گردشگری در سال جاری خبر داد که این امر نشاندهنده عزم جدی سازمان منطقه آزاد قشم در گسترش دامنه گردشگری روستامحور در سطح جزیره است.
وی با تأکید بر لزوم توجه به حفظ منابع فرهنگی و زیستمحیطی در کنار توسعه گردشگری، خاطرنشان کرد: توسعه گردشگری نباید منجر به آسیبهای فرهنگی یا زیستمحیطی شود؛ بلکه با ساماندهی هوشمند، میتوانیم از تهدیدها فرصت بسازیم و قشم را به الگوی تعاملات میانفرهنگی در سطح ملی و بینالمللی تبدیل کنیم.گردشگری روستامحور، گردشگری هوشمند و مردمی سه رویکرد مهم ما در دستیابی به توسعه گردشگری پایدار در قشم است.
راموز با اشاره به استقبال چشمگیر گردشگران از محتوای تولید شده توسط مردم قشم در فضای مجازی و نقش میزبانی مردم در انتخاب قشم به عنوان مقصد سفر، بر اهمیت سرمایه اجتماعی در توسعه گردشگری تأکید کرد.
انتهای پیام/7558