خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

چله‌نشینی خاص شهید رئیسی و آزمونی که از آن سربلند بیرون آمد - تسنیم

تسنیم | فرهنگی و هنری | یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404 - 07:48
کتاب "راز پرواز" با نگاهی به 40 روز پایانی حیات شهید سید ابراهیم رئیسی تلاش دارد از زاویه ای جدید به زندگی و تصمیات خادم ملت در آن برهه حساس بپردازد.
رئيسي،شهيد،كتاب،اسلامي،رئيس،كشور،راز،خاطرات،پرواز،40،جمهور،ا ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، روزشمار تقویم به پایان اردیبهشت و نخستین سالگرد شهادت رئیس جمهوری اسلامی ایران نزدیک می‌شود؛ روزی که سید ابراهیم رئیسی رئیس دولت سیزدهم، سید محمدعلی آل‌هاشم امام جمعه تبریز، حسین امیرعبداللهیان وزیر امورخارجه و مالک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی و همراهان در سانحه سقوط بالگرد در منطقه ورزقان به شهادت رسیدند.
آن حادثه در شب میلاد با سعادت امام رضا(ع) رخ داد و هشتمین رئیس‌جمهور در مسیر خدمت به مردم، به شهادت رسید.
آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در آذرماه سال 1339 هجری شمسی در خانواده‌‌ای روحانی در شهر مشهد و در محله نوغان دیده به جهان گشود.
زندگی آیت‌الله رئیسی با حوادث و وقایع کلیدی انقلاب گره خورده است.
از سوی دیگر، او از جمله رویش‌های انقلاب است که در مکتب امام(ره) و همراهی با شخصیت‌‌های تأثیرگذاری چون شهید بهشتی توانست در اجرای مسئولیت‌های مهم کشور، سهم بسزایی ایفا کند.
شاگرد شهید بهشتی
ورود آیت‌الله رئیسی به عرصۀ مدیریت از سال 1359 و با حضور در جایگاه دادیاری شهرستان کرج آغاز شد و پس از مدتی با حکم شهید قدوسی، به سمت دادستان کرج منصوب شد.
موفقیت او در ساماندهی وضعیت پیچیده این شهر موجب شد پس از دو سال در تابستان 1361 همزمان با دادستانی شهر کرج، مسئولیت دادستانی شهر همدان را نیز عهده‌دار شود.
حضور همزمان او در این دو مسئولیت، برای مدتی ادامه یافت تا آنکه به‌عنوان دادستان استان همدان معرفی شد و از سال 1361 تا 1363، در این سمت خدمت کرد.
آیت‌الله رئیسی در سال 1364 به‌عنوان جانشین دادستان انقلاب تهران منصوب شد و به این ترتیب، دوره مدیریت قضایی ایشان در تهران آغاز شد.
به‌دنبال موفقیت وی در حل پرونده‌های قضایی پیچیده، امام خمینی(ره) طی احکام ویژه و مستقیم،‌ ایشان و حجة الاسلام نیّری را برای رسیدگی به مشکلات اجتماعی در برخی استانها از جمله لرستان، کرمانشاه و سمنان مأمور کرد.
نگاهی به سوابق اجرایی آیت‌الله رئیسی
بعد از رحلت امام(ره) آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی با حکم رئیس قوه قضائیه وقت به سمت دادستان تهران منصوب شد و از سال 1368 تا 1373 به‌مدت پنج سال این مسئولیت را به‌عهده داشت.
ایشان از سال 1373 به ریاست سازمان بازرسی کل کشور منصوب شد که خدمت ایشان در این سمت تا سال 1383 ادامه یافت.
دوره مدیریت آیت‌الله رئیسی بر سازمان بازرسی کل کشور نقطه عطفی در زندگی ایشان بود.
وی که یک مدیریت کلان ملی را به‌مدت 10 سال تجربه می‌کرد با اتکاء به تجربیات اندوخته خود نظارت بر دستگاه‌های اداری را متحول و نظام‌مند کرد.
سازمان بازرسی کل کشور در زمان تصدی ایشان با توسعه متوازن ساختاری مواجه شد و به‌عنوان یکی از ارکان نظارتی نظام جمهوری اسلامی تثبیت شد.
این دوران که با روی کارآمدن دولت اصلاحات همزمان بود بسیاری از گره‌های نظام اداری و اقتصادی شناسایی و راهکار برون‌رفت از زمینه فساد در آن تدوین شد.
بعضی پرونده‌های جنجالی مفاسد اقتصادی محصول فعالیت شبانه‌روزی آیت‌الله رئیسی و همکارانش در این سازمان و در آن دوره بود.
آیت‌الله رئیسی از سال 1383 تا سال 1393، به‌مدت 10 سال معاون اول قوه قضائیه بود.
ایشان که دو رئیس قوه را در این سمت تجربه می‌کرد، به‌عنوان یکی از مسئولان ارشد قضایی کشور مسئولیت سازماندهی و اداره تشکیلاتی این مجموعه را به‌عهده داشت و از سال 1393 تا اسفند 1394 نیز به‌عنوان دادستان‌کل کشور خدمت کرد.
دادستان ویژه روحانیت، ریاست قوه قضائیه، تولیت آستان مقدس امام رضا(ع) و ریاست جمهوری از جمله دیگر مسئولیت‌های ایشان در تاریخ انقلاب اسلامی بوده است.
در حدود یک سال گذشته با توجه به محبوبیت رئیس جمهور شهید و جایگاه خاص مدیریتی وی، کتاب‌های مختلفی برای بیان بخشی از خاطرات او منتشر شده است؛ آثاری ‌که هر کدام تلاش دارند ادای دینی باشند به خادم ملت.
کتاب "راز پرواز"، نوشته مهدی اسلامی از جمله تازه‌ترین این آثار است که با نگاه و تمرکز بر 40 روز پایانی زندگی شهید رئیسی به رشته تحریر درآمده است.
از جمله مزیت‌های کتاب می‌توان به پرهیز از شتاب‌زدگی در بررسی خاطرات و راوی آن اشاره کرد.کتاب تلاش دارد ضمن بیان مهمترین رویدادهای رخ داده در این بازه زمانی، به ویژگی‌های شخصیتی او نیز توجه کند و به این پرسش پاسخ دهد که آیت‌الله رئیسی چطور به "شهید جمهور" ملقب شد؟
نویسنده کتاب "راز پرواز" با اشاره به این موضوع به تسنیم گفت: یکی از بزرگترین هدایایی که خداوند می‌تواند به یک فرد بدهد، نعمت شهادت است.
دست یافتن به این نعمت راحت نیست و فرد باید مراحل رشد و سلوک عرفانی را طی کند تا به آن دست یابد.
کتاب "راز پرواز" با تأکید بر 40 روز پایانی حیات شهید آیت‌الله رئیسی تلاش دارد به این موضوع برسد که او در این مدت چه مراحلی را طی کرد که به این نعمت دست یافت.
اسلامی با اشاره به وجه تمایز کتاب "راز پرواز" با دیگر آثاری که در این مدت راجع به شهید آیت‌الله رئیسی منتشر شده است، افزود: خاطرات این کتاب به روایت آقای مهدی مجاهد است که در آن زمان، معاونت هماهنگی، پیگیری‌های ویژه و خدمات مدیریت دفتر رئیس جمهور را برعهده داشت.
به جهت جایگاه راوی، خاطراتی در این اثر روایت شده که پیش از این در دیگر آثار نقل نشده است.
از سوی دیگر، راوی به فراخور مطلب‌ گریزی به وقایع گذشته نیز می‌زند و به خاطرات آن زمان پیوند می‌دهد.
چله‌نشینی خاص رئیس جمهور شهید
اسلامی با بیان اینکه شهید آیت‌الله رئیسی چند آزمون مهم را در این 40 روز پشت سر گذاشت و به نوعی چله‌نشینی داشت تا توانست به مقام شهادت برسد، اضافه کرد: شروع ماجرا از پذیرش ایشان برای پشتیبانی از عملیات وعده صادق آغاز می‌شود.
ایشان نه تنها خودشان به صورت کامل وارد میدان می‌شوند، بلکه دیگر افراد را نیز برای حمایت از این عملیات مجاب می‌کنند؛ بدون آنکه دل‌نگرانی‌های سیاسی رایج را داشته باشند؛ اینکه قرار است انتخابات برگزار شود و ممکن است در اثر اجرای این عملیات مسائلی مانند تورم و...
پیش بیاید و آینده سیاسی ایشان در انتخابات به خطر بیفتد.
3 آزمون مهم شهید رئیسی در 40 روز پایانی
به گفته این نویسنده؛ دو آزمون مهم دیگر هم در این 40 روز برای ایشان رخ می‌دهد که شهید رئیسی با سربلندی آن را طی می‌کنند.
از جمله این آزمون‌ها می‌توان به نوع مواجهه ایشان با مسائل سیاسی و وقایع آن زمان کشور اشاره کرد که ایشان در آن مقطع تصمیم می‌گیرد که با سکوت، به وقایع دامن نزند و تاکید می‌کند که من شاگرد شهید بهشتی هستم.
اسلامی ادامه داد: در آن زمان موضوعات بین‌قوه‌ای رخ داده بود که رنجش ایشان را به همراه داشت اما ایشان با درایتی که داشت، این مسائل را وارد جامعه نکرد.
از دیگر آزمون‌هایی که برای رئیس جمهور شهید در این مدت پیش آمد، مواردی بود که در برخی از سفرهای استانی مانند سفر قم پیش آمد که ایشان با درایت، این مسائل را به بهترین شکل مدیریت کرد.
در یک سال گذشته خاطرات متعددی از زندگی شهید آیت‌الله رئیسی نقل شده است.
زندگی شهید رئیسی پر است از اتفاقات و فراز و فرودها که عمده آنها با حوادث اصلی کشور در تاریخ انقلاب اسلامی گره خورده است.
با این حال، اسلامی "دوری از حب مقام" را یکی از نکات قابل تأمل خاطرات زندگی رئیس جمهور شهید دانست و گفت: شهید رئیسی در 40 روز پایانی زندگی‌شان سفری به پاکستان داشت که در آن زمان، برخی این سفر را با سفری که رهبر معظم انقلاب در دهه 60 به این کشور داشتند، مشابهت‌سازی می‌کردند.
در این مدت قرار بود انتخابات اجلاسیه خبرگان نیز برگزار شود.
ایشان در هر دو موضوع از توسعه مقام پرهیز داشت؛ در حالی که گاه نزدیکان افراد ممکن است به دلیل علاقه به آن فرد، تلاش‌هایی برای او انجام دهند و او را به این سمت سوق دهند.
مظهر تام و تمام توجه به محرومان
اسلامی در پایان، توجه به محرومان و قشر مستضعف جامعه را از نکات بارز اخلاقی خادم ملت دانست و گفت: نمونه‌های بارز آن را می‌توان در نتیجه سفر به مازندران و قم دید که به صورت مفصل در کتاب "راز پرواز" ذکر شده است.
کتاب "راز پرواز" از سوی انتشارات سوره مهر به چاپ می‌رسد و قرار است برای نخستین‌بار در سی و ششمین دوره نمایشگاه کتاب تهران عرضه شود.
انتهای پیام/