خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

سه شنبه، 16 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

بررسی آخرین وضعیت مسمومیت تعدادی از دانشجویان علوم پزشکی زاهدان

اعتماد | همه | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 19:52
بدنبال بروز مواردی از مسمومیت غذایی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و متعاقب انجام فوری اقدامات لازم بهداشتی و درمانی، نشست مشورتی با دعوت از مدیران گروه و اساتید رشته های مرتبط با این موضوع برگزار شد.
دانشجويان،مسموميت،دانشگاه،اقدامات،زاهدان،دانشجويي،علوم،پزشكي ...

بدنبال بروز مواردی از مسمومیت غذایی در بین دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان و متعاقب انجام فوری اقدامات لازم بهداشتی و درمانی، نشست مشورتی با دعوت از مدیران گروه و اساتید رشته های مرتبط با این موضوع برگزار شد.
کد خبر: 711317 | ۱۴۰۴/۰۲/۱۳ ۱۹:۴۸:۴۲
در این جلسه که عصر امروز در دانشگاه علوم پزشکی زاهدان برگزار شد، دبیر شورای صنفی دانشجویان، یک نفر از دانشجویان مراجعه کننده به بیمارستان و یک نفر از دانشجویان بدون علامت مسمومیت و نمایندگان حوزه های معاونت درمان و مرکز اورژانس نیز در این جلسه حضور داشتند.
به گزارش ایسنا، در ابتدای این جلسه وضعیت شروع علایم، روند بهبودی بیماران و اقدامات انجام شده در زمینه قطع چرخه انتقال بیماری های گوارشی ارایه شد و نظرات اساتید دانشگاه برای تسریع در شناسایی علت دقیق مسمومیت اخذ شد.
دکتر محمدهادی عباسی، معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان با بیان اینکه مظنون اصلی در بروز مسمومیت اخیر دانشجویان، اظهار کرد: هرچند نتایج آزمایشات کشت میکروبی در روزهای آینده اعلام خواهد شد اما به احتمال قریب به یقین عامل اصلی بروز مسمومیت اخیر وعده نهار روز سه شنبه هفته گذشته بوده است.
وی گفت: به همین دلیل و صرفنظر از علت اصلی مسمومیت، تشدید اقدامات عمومی برای پیشگیری از بیماریهای منتقله از راه آب و غذا از لحظه اطلاع از بروز مسمومیت شروع شد، هرچند بررسی ها تا تعیین علت دقیق مسمومیت ادامه خواهد داشت.
وی ادامه داد: صدور هشدار شفاهی و کتبی به شرکت پبمانکار غذایی، اطلاع رسانی فوری به مراجع ذیربط در دانشگاه و وزارت بهداشت، بازدید فوری از آشپزخانه و سلف سرویس از نخستین این اقدامات بوده است.
دکتر عباسی افزود: با وجود انجام آزمایشات دوره ای از کارکنان شرکت پیمانکار و گندزدایی و ضدعفونی مستمر آشپزخانه مرکزی، این اقدامات نیز با دقت و مجددا تکرار شده است و با همکاری حوزه معاونت بهداشتی نمونه گیری مجدد از مواد غذایی خام، در حال پخت و پخته شده، منابع آب آشامیدنی و مصرفی، ظروف، سطوح آشپزخانه و افراد شاغل در آشپزخانه و سلف سرویس انجام شد و همانگونه که گفته شد منتظر جواب آزمایشات کشت هستیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان اظهار کرد: از شامگاه روز سه شنبه تا صبح روز جمعه ۳۵ نفر از دانشجویان به دلیل شدت علائم به بیمارستان مراجعه کرده اند که تمامی این عزیزان بصورت سرپایی درمان و ترخیص شده اند.
البته تعداد موارد ابتلا به مسمومیت که به بیمارستان مراجعه نکرده اند بیشتر از این تعداد بوده است و بر اساس بررسی ها هنوز هم تعدادی از دانشجویان با عوارض خفیف تا متوسط و تعداد انگشت شماری با عوارض شدیدتر این مسمومیت درگیر هستند.
وی افزود: هرچند در این شرایط سلامتی دانشجویان عزیزمان اولویت اصلی دانشگاه است اما با توجه به اینکه این مسمومیت و درمان آن مسائل مالی هم به تعدادی از دانشجویان تحمیل کرده است، این هزینه ها از طرف دانشگاه جبران و پرداخت خواهد شد.
وی با توصیه به دانشجویان تاکید کرد: بر اساس نظر پزشکان متخصص، کم آبی و گرما زدگی علائم مسمومیت را تشدید می کند و به همین دلیل از دانشجویان عزیز درخواست می شود تا در صورت داشتن علائم مسمومیت، ضمن مصرف کافی آب و مایعات از قرار گرفتن در معرض تابش نور آفتاب خودداری کنند.
وی با بیان اینکه از کنار این مسمومیت به سادگی نمی گذریم، برای تکمیل اطلاعات اپیدمیولوژیک نیازمند استفاده از ظرفیت جامعه دانشجویی هستیم، افزود: همانگونه که اعلام شد، تاکنون تمام اقدامات لازم برای قطع زنجیره انتقال انجام شده است اما بر اساس نظر متخصصین اپیدمیولوژی، نیازمند اخذ مجموعه ای از اطلاعات از ۳ گروه دیگر از دانشجویان هستیم.
وی گفت: این ۳ گروه شامل دانشجویان علامتدار که به بیمارستان مراجعه نکرده اند، دانشجویان علامت دار که در خوابگاه ها سکونت ندارند و دانشجویان سالم و بدون علامت ساکن در خوابگاه ها هستند.
وی ادامه داد: با توجه به ارتباط نزدیک شورای صنفی با جامعه دانشجویی، از اعضای این شورا تقاضا کردیم در تکمیل این فرم ها به کارشناسان بهداشتی کمک کنند تا کانون اصلی بروز مسمومیت به صورت نقطه زنی و بطور دقیق مشخص شود.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، عباسی در پایان گفت: با توجه به درگیری حوزه معاونت دانشجویی با مداخلات میدانی بهداشت محیطی و بطور همزمان پی گیری مسایل درمانی، در ۳ روز گذشته اطلاع رسانی از اقدامات انجام شده به دانشجویان عزیز به صورت کافی انجام نشده است و انتقاد تعدادی از دانشجویان عزیزمان در این زمینه کاملا وارد و به حق است.