خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

کلنگ‌زنی نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی در البرز - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 19:30
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز گفت: نیروگاه یک مگاواتی شهید نصرالله در اشتهارد که نخستین نیروگاه خورشیدی تجمیعی البرز است در هفته بسیج سازندگی کلنگ زنی می شود.
جهادي،سازندگي،بسيج،استان،البرز،تومان،ارائه،مسئول،سازمان،خورش ...

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، سرهنگ محمد فلاحتکار، مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه مطرح کرد: در پی فرمان مقام معظم رهبری، بسیج سازندگی با هدف ارائه خدمات به مردم کشور تا سیس شد.
این نهاد در پاسخ به خلأ ایجادشده پس از ادغام جهاد سازندگی و وزارت کشاورزی، و با توجه به نیاز کشور به تداوم فعالیت‌های جهادی، به دستور مستقیم معظم‌له شکل گرفت.
وی افزود: این اقدام با نگاه مردمی و ارائه خدمات توسط مردم برای مردم، در هر عرصه‌ای از زمان، برای نظام و کشورمان بسیار ارزشمند و مؤثر بود.
بسیج سازندگی حرکتی بسیار به‌جا و کارساز بود که همچنان آثار مثبت آن در کشور مشاهده می‌شود.
بنده به‌عنوان خادم این مجموعه می‌بینم که این عزیزان چگونه در هر لباسی، در هر مسندی، با هر میزان قدرت و منابع مالی، حتی با کمترین امکانات، در حال ارائه خدمات به مردم هستند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اذعان کرد: حضور گروه‌های جهادی در هر برهه از زمان، نشان‌دهنده این است که این عزیزان همواره احساس می‌کنند که نیاز به حضور آن‌ها در صحنه وجود دارد.
در هر زمان که بحران‌های طبیعی مانند سیل، زلزله یا شیوع ویروس منحوس کرونا در کشور پیش می‌آید، اولین افرادی که وارد میدان می‌شوند و نقش‌آفرینی می‌کنند و خدمات ارزنده‌ای را ارائه می‌دهند، گروه‌های جهادی هستند.
فلاحتکار منشأ نگاه و تفکر جهادی را فرمایشات مقام معظم رهبری دانست و افزود: هدف آن خدمت بی‌منت و انجام کارهای شدنی بوده و این نگاه در عمل توسط گروه‌های جهادی در حال پیاده‌سازی است.
امسال یکی از برنامه‌های مهم، ایجاد این جریان جهادی و نهادینه کردن نگاه جهادی در بدنه مردم بوده که شاهد تأثیرات آن در ادارات و بخش‌های مختلف خواهیم بود و برنامه‌ریزی‌های خوبی برای آن انجام شده است.
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد با مسئولان مختلف به‌منظور نهادینه‌سازی نگاه و جریان جهادی در ادارات اذعان کرد: وقتی صحبت از جهاد و تفکر جهادی می‌کنیم، یعنی کاری که می‌خواهیم انجام دهیم در هر شرایطی به نتیجه برسد.
فردی که به یک اداره یا نقطه‌ای مراجعه می‌کند تا مشکلش حل شود، باید خیالش راحت باشد که آن مشکل رفع می‌شود و فرد مسئول تمام توان خود را برای حل آن به کار می‌گیرد.
تأسیس دو قرارگاه پهنه‌ای در البرز
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با بیان اینکه ما در هر محله یک امین داریم و گروه‌های جهادی نقش این امین را ایفا می‌کنند تا بتوانند در هر محله با استفاده از ظرفیت‌های موجود، نقش‌آفرینی و مشکلات آن محله را رفع کنند، خاطرنشان کرد: از سال 1403 تا به امروز گروه‌های جهادی توانسته‌اند اتفاقات خوبی را رقم بزنند.
در این راستاما دو قرارگاه پهنه‌ای را در استان البرز تا سیس کرده‌ایم.
فلاحتکار افزود: در این دو قرارگاه، 16 گروه جهادی فعال حضور دارند و 211 نفر در این گروه‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند.
11 قرارگاه منطقه‌ای در استان البرز داریم که تاکنون نیمی از آن‌ها تا سیس شده‌اند و در هفته بسیج سازندگی، مابقی این قرارگاه‌ها را افتتاح و تجهیز خواهیم کرد.
در قرارگاه‌های منطقه‌ای، 103 گروه جهادی فعال حضور دارند و یک هزار و 619 نفر در این گروه‌ها نقش‌آفرینی خواهند کرد.
وی با اشاره به اینکه ما پنج قرارگاه محلی داریم که در هر یک 11 گروه جهادی فعالیت خواهند کرد، عنوان کرد: در 10 محله ویژه هم قرارگاه‌هایی تا سیس کرده‌ایم که در آن‌ها 20 گروه جهادی با حضور 286 نفر نقش‌آفرینی خواهند کرد.
برای بهره‌برداری از توانمندی‌های اقشار تخصصی، 9قرارگاه تخصصی راه‌اندازی کردیم که در این قرارگاه‌ها، 9 گروه جهادی تخصصی با 645 نفر نیروی جهادی متخصص حضور دارند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اعلام کرد: ما جمعاً 37 قرارگاه داریم که در حال حاضر 159 گروه جهادی در آن‌ها فعالیت می‌کنند و 2 هزار و 937 نفر از اعضای این گروه‌ها در این قرارگاه‌ها نقش‌آفرینی می‌کنند.
کل گروه‌های جهادی ما یک هزار و 673 گروه هستند که در صورت بروز بحران یا هرگونه نیاز در جامعه، به‌محض مشاهده ضرورت، وارد صحنه خواهند شد و نقش‌آفرینی خواهند کرد.
فلاحتکار از ارائه 126 هزار و 854 بسته معیشتی به نیازمندان در چارچوب نهضت خدمات مؤمنانه و ارائه خدمات به مردم از سال گذشته تاکنون خبر داد و مطرح کرد: در زمینه قربانی و ارائه گوشت به محرومان، گروه‌های جهادی ما در زمان‌های مختلف ازجمله شب عید، ماه رمضان و فصول مختلف سال، یک هزار و 583 رأس دام را تهیه و گوشت آن را در قالب بسته‌های یک کیلویی و دو کیلویی به نیازمندان اهدا کردند.
اهدای 338 سری جهیزیه به نوعروسان
وی با اشاره به اهدای 38 هزار و 988 بسته پوشاک و یک هزار و 612 بسته بهداشتی و درمانی به نیازمندان بیان کرد: در زمینه ویزیت رایگان، 57 هزار و 243 ویزیت تخصصی و عمومی صورت گرفت و در بخش توزیع دارو، 35 هزار و 890 بسته دارویی توسط گروه‌های جهادی در سطح استان به مردم ارائه شد.
در بخش ازدواج نیز اقدامات خوبی انجام و 338 سری جهیزیه برای نوعروسان و دامادها تهیه و به آن‌ها اهدا شد.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز گفت: در بخش بازسازی و مرمت خانه‌ها نیز اقدامات مؤثری انجام شده و با ساماندهی مناسب و همراهی دستگاه‌هایی همچون کمیته امداد و بهزیستی که در این زمینه همکاری خوبی داشتند، توانستیم 54 باب منزل مددجویان را بازسازی و مرمت کنیم.
این اقدام با کمک گروه‌های جهادی و خیرین به ثمر رسید.
تا به این لحظه 18 باب منزل نیز احداث کرده و تحویل داده‌ایم.
فلاحتکار با اشاره به اینکه در این هفته نیز کلید 14 باب منزل دیگر را به نیت 14 معصوم تحویل می‌دهیم، اهدای 41 هزار بسته لوازم‌التحریر، آزادی 154 زندانی، نقش‌آفرینی در تعمیر و بازسازی شبکه‌های آب 10 روستا و آسفالت راه‌های هشت روستا را از دیگر اقدامات انجام شده دانست و از احداث و بازسازی چهار سالن و زمین ورزشی و تا سیس 22 کارگاه اشتغال با اعطای تسهیلات اقتصاد مقاومتی خبر داد.
وی با اشاره به احداث دو گلزار شهدا و دو خانه عالم اذعان کرد: در بحث کمک‌های مؤمنانه، 600 میلیارد تومان اقلام توسط گروه‌های جهادی، خیرین و مردم جمع‌آوری شد.
اگر بخواهیم به بودجه کل کشور نگاه کنیم، هیچ نقطه و سرفصلی برای این 600 میلیارد تومان وجود ندارد.
این مبلغ از همان تفکر جهادی و کار جهادی که برگرفته از فرمایشات حضرت آقا برای حضور مردم در حل مشکلات مردم بوده، رقم خورده است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با اشاره به نقش‌آفرینی قابل‌توجه این مجموعه در حوزه اقتصاد مقاومتی از ارائه 274 میلیارد تومان تسهیلات به متقاضیان خبر داد و نتیجه این امر را ایجاد اشتغال برای دو هزار نفر دانست و بیان کرد: از 18 واحد تولیدی که با مشکلاتی مواجه بودند حمایت کردیم؛ این حمایت‌ها در مجموع بالغ‌بر 40 میلیارد تومان بود که منجر به راه‌اندازی مجدد این بنگاه‌ها شد.
اختصاص 2هکتار زمین به راه‌اندازی نیروگاه خورشیدی
فلاحتکار توضیح داد: ما در موضوع ناترازی برق، برنامه‌ریزی‌هایی در زمینه احداث نیروگاه‌های خورشیدی انجام دادیم.
طرح‌هایی به ما اعلام شد مبنی بر اینکه روی پشت‌بام منازل خانواده‌های تا دهک پنجم جامعه، پنل‌های خورشیدی نصب کنیم.
اما در بررسی‌های میدانی مشخص شد که این طرح با چالش‌هایی مواجه است؛ چراکه اولاً بسیاری از خانوارهای دهک پنجم اصلاً خانه‌ای در اختیار ندارند.
وی افزود: اگر هم خانه‌ای داشته، قصد دارند پشت‌بام را برای ساخت منزل فرزندان خود نگه دارند، یا سازه ساختمانشان از استحکام لازم برای نصب پنل‌های خورشیدی برخوردار نیست.
ما با استفاده از ظرفیت گروه اندیشه‌ورزی سازمان و حضور نخبگان دعوت‌شده در جلسات تخصصی، به این جمع‌بندی رسیدیم که به‌جای اجرای طرح پنل‌های خورشیدی بر روی پشت‌بام منازل، یک مزرعه خورشیدی در استان راه‌اندازی کنیم.
فلاحتکار با اشاره به اینکه با حمایت استانداری، دو هکتار زمین برای اجرای این طرح در اختیار ما قرار گرفت، تصریح کرد: برای 200 نفر در مجاورت شهرک صنعتی کوثر اشتهارد، نیروگاه خورشیدی تا سیس می‌کنیم.
این نیروگاه با ظرفیت یک مگاوات، برق تولیدی خود را به وزارت نیرو ارائه خواهد داد و درآمد حاصل از فروش برق، مستقیماً به این 200 نفر تعلق خواهد گرفت، بدون اینکه هیچ‌گونه پرداختی از سوی آن‌ها انجام شود.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اضافه کرد: تسهیلات موردنیاز این طرح را دریافت کردیم و این عزیزان تنها یک‌بار برای مراجعه به بانک زحمت کشیدند؛ مابقی مراحل توسط همکاران ما پیگیری و اجرایی شد.
اقساط این تسهیلات نیز از محل سود حاصل از فروش برق تولیدی پرداخت می‌شود.
در حال حاضر، ماهیانه بین یک تا یک میلیون و 200 هزار تومان به حساب این افراد واریز می‌شود.
وی با بیان اینکه از آنجا که این پروژه در بورس نیز قرار می‌گیرد، پیش‌بینی می‌شود این درآمد سالانه با افزایش دو تا سه برابری همراه باشد، اظهار کرد: بر اساس اعلام وزارت نیرو، این پروژه به‌عنوان نخستین نیروگاه خورشیدی یک مگاواتی به‌صورت تجمیعی در استان شناخته می‌شود و اتفاق بسیار مهم و مبارکی خواهد بود و در هفته بسیج سازندگی که از 15 تا 22 اردیبهشت‌ماه است، این پروژه کلنگ‌زنی می‌شود.
اشتغال‌زایی 200 نفر با ایجاد مزرعه خورشیدی
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز با بیان اینکه تمامی مراحل اولیه این طرح به پایان رسیده و با آغاز عملیات اجرایی، پیش‌بینی می‌شود طی چهار ماه آینده این نیروگاه به مدار تولید برق متصل شود، عنوان کرد: این پروژه به الگویی موفق برای سایر دستگاه‌ها نیز تبدیل شده است؛ به‌گونه‌ای که امروز اداره بهزیستی و کمیته امداد نیز به سمت بهره‌گیری از این مدل حرکت کرده‌اند و از آن استفاده می‌کنند.
فلاحتکار ادامه داد: در ایجاد این نیروگاه نیز تلاش شد تا با تکیه بر تفکر و نگاه جهادی، هزینه‌ها بهینه‌سازی شود.
در حال حاضر، با توجه به نوسانات اخیر، هزینه احداث هر نیروگاه به حدود 180 میلیون تومان رسیده است.
ما با ایجاد این مزرعه خورشیدی، زمینه اشتغال و درآمدزایی برای 200 نفر را فراهم کردیم.
برای این افراد، نیروگاه خورشیدی به‌صورت تجمیعی احداث شد و برق تولیدی آن به دولت فروخته می‌شود.
وی افزود: این فروش از طریق بازار بورس انجام می‌گیرد که باعث افزایش قیمت خرید برق می‌شود.
در واقع، اگر این نیروگاه‌ها به‌صورت منفرد و در منازل احداث می‌شدند، نرخ خرید برق به این میزان بالا نبود.
اکنون با این مدل تجمیعی، ماهیانه مبلغ مشخصی از محل فروش برق، به حساب این عزیزان واریز می‌شود.
به‌طور مثال، اکنون سود حاصل از فروش ماهیانه برق هر پنل خورشیدی در نیروگاه، حدود سه میلیون تومان است.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز تصریح کرد: از این مبلغ، حدود 700 تا 800 هزار تومان تا دو میلیون تومان بابت اقساط تسهیلات کسر می‌شود و بین یک تا یک میلیون و 200 هزار تومان به‌عنوان سود خالص به حساب فردی که نیروگاه به نام او ثبت شده، واریز و تمام امور مالی از طریق تسهیلات پرداخت می‌شود و وظیفه ما، خدمت‌رسانی بی‌منت به محرومان و تسهیل مسیر توانمندسازی آنان است.
فلاحتکار بیان کرد: از 15 تا 22 اردیبهشت‌ماه، هفته بسیج سازندگی با شعار «با مردم برای سازندگی» برگزار می‌شود.
این شعار برگرفته از وظیفه ذاتی بسیج سازندگی و گروه‌های جهادی ماست.
در این هفته، برنامه‌های مختلفی خواهیم داشت، ازجمله دیدار با خانواده‌های معظم شهدای جهادگر که مظلوم‌اند و مورد بی‌توجهی قرار گرفته‌ و هیچ‌گاه در صورت وقوع حادثه یا آسیب، هیچ‌گونه حمایتی دریافت نکرده‌اند.
افتتاح 22 کارگاه اشتغال خرد و کلان
وی اضافه کرد: پیگیری‌هایی در مجلس صورت گرفته و نمایندگان وعده کمک داده‌اند، اما برای اینکه این موضوع به‌طور مؤثر مطرح شود، از شما رسانه‌ها خواهش می‌کنم که این موضوع را به‌طورجدی پوشش دهید.
ما نیاز داریم تا مردم متوجه شوند که این عزیزان که با حکم رسمی به خدمت‌رسانی می‌پردازند، باید مانند سایر شهدا موردحمایت قرار بگیرند.
در این راستا، با خانواده‌های پنج شهید جهادگر، دیدار خواهیم داشت.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز از برگزاری مراسم کلنگ‌زنی نیروگاه یک مگاواتی شهید نصرالله در اشتهارد در این هفته خبر داد و مطرح کرد: در این هفته، 22 کارگاه اشتغال خرد و کلان افتتاح و چهار نمایشگاه اقتصاد مقاومتی برپا می‌شود.
این نمایشگاه‌ها فرصت مناسبی برای نمایش دستاوردهای اقتصادی و حمایت از تولیدات داخلی فراهم می‌آورد و خدمات خوبی به مردم عزیز ارائه خواهد شد.
فلاحتکار با اشاره به افتتاح 14 باب منزل محرومان گفت: برنامه‌ریزی کرده‌ایم که یک رزمایش خدمت‌رسانی به محرومان را برگزار کنیم.
این رزمایش هرساله انجام می‌شود، اما امسال با نوآوری‌های ویژه‌ای همراه خواهد بود.
همه گروه‌های جهادی در یک نقطه جمع و تمامی وسایل و اقلام اولیه برای تعمیرات و کمک‌های لازم به محرومان ازجمله ایزوگام، میکسر، فرغون، بیل و دیگر تجهیزات موردنیاز به آن‌ها ارائه خواهد شد.
وی توضیح داد: در این هفته، هفت پروژه راه روستایی افتتاح و هشت قرارگاهی که پیش‌تر اشاره کردم، تجهیز و نشستی با حضور فرمانده سپاه و استاندار البرز با نخبگان جهادی با هدف بحث و تبادل‌نظر و ارائه راهکار برای رفع موانع و مشکلات مردم و کمک‌رسانی بهتر به مردم برگزار می‌شود که موضوع این جلسه مرتبط با شعار سال است و امیدواریم با بهره‌گیری از این راهکارها، مشکلات مردم را سریع‌تر و مؤثرتر حل کنیم.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اظهار کرد: پروژه‌های آبخیز تا جالیز که در دست اجرا داریم، نویدبخش اقدامات مفید و مؤثری برای مدیریت منابع آب و پیشگیری از بحران‌های سیلابی است.
8 هزار و 600 مترمکعب سیل‌بند و آب‌بند توسط گروه‌های جهاد با همکاری منابع طبیعی احداث می‌شود.
در راستای تأمین منابع مالی این پروژه‌ها، از قرارگاه امام حسن مجتبی، مبلغ 50 تا 60 میلیارد تومان جذب کرده‌ایم.
اهدای 43 دستگاه ویلچر برقی به معلولان
فلاحتکار ادامه داد: این منابع به حساب منابع طبیعی واریز شده است.
بسیج سازندگی به‌عنوان مجری این پروژه‌ها، مسئولیت اجرای آن را بر عهده دارد و این پروژه‌ها با تلاش مستمر و همت گروه‌های جهادی و همکاران، در کوتاه‌ترین زمان ممکن به بهره‌برداری می‌رسند.
برای ایجاد 8 هزار و 600 مترمکعب آب‌بند در مناطق صعب‌العبور به بودجه‌ای حدود 80 میلیارد تومان نیاز داریم که باید از منابع مختلف تأمین شود.
وی افزود: با جذب 18 میلیارد تومان بودجه از قرارگاه امام حسن مجتبی (ع)، برنامه‌ریزی برای اجرای پروژه‌های انتقال آب کشاورزی در سطح استان آغاز و پیش‌بینی شده تا سقف 30 میلیارد تومان پروژه در این حوزه تعریف و اجرایی شود.
به‌منظور بهسازی جوی‌ها و خطوط انتقال آب در روستاها، از بتن‌های پارچه‌ای استفاده می‌شود.
این بتن‌ها به‌صورت رایگان و با هدف ارتقای زیرساخت‌های آبی در اختیار روستاهای متقاضی قرار می‌گیرند.
مسئول سازمان بسیج سازندگی استان البرز اظهار کرد: در حوزه خدمت‌رسانی پزشکی و دامپزشکی، از ظرفیت 159 گروه جهادی فعال بهره‌برداری خواهد شد تا در طول هفته پیش‌رو خدمات ویزیت رایگان به مردم ارائه دهند.
اهدای 43 دستگاه ویلچر برقی به افراد دارای معلولیت تحت پوشش بهزیستی نیز در دستور کار قرار دارد.
موارد مذکور تنها بخشی از برنامه‌های پیش‌بینی‌شده در جهت حرکت‌های جهادی در سطح استان است.
انتهای پیام/