معضلی به نام شهرداران فصلی!
خرمآباد - یکی از معضلات شهرداریهای لرستان عدم ثبات مدیریتی است، بهطوریکه یکی از شهرداریهای استان در یک سال چهار شهردار به خود دیده است.

خبرگزاری مهر - گروه استانها: جلسه شهرداران لرستان با حضور «مسعود نصرتی» معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر و رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، استاندار لرستان، نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی امروز شنبه در استانداری لرستان برگزار شد.
شهرداران فصلی!
رضا آریایی معاون عمرانی استانداری لرستان در این جلسه در سخنانی با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که باید از سوی شورایعالی استانها بررسی شود بحث عدم ثبات مدیریتی در شهرداریها است، اظهار داشت: در سنوات گذشته شهرداریهایی داشتهایم که در طول یک سال چهار بار شهردار عوض کرده اند.
وی گفت: با این اوصاف این شهرها در هر فصل یک شهردار داشتهاند.
معاون عمرانی استانداری لرستان در ادامه سخنان خود با بیان اینکه انتظار این است که در شورایعالی استانها این امر پیگیری شود و شهرداریها ثبات مدیریتی داشته باشند، افزود: وقتی شورای شهر، شهرداری را انتخاب میکند حداقل یک سال ملی زمان میبرد تا شهردار خودش را نشان دهد.
آریایی بیان داشت: نباید شاهد عوضشدن پیدرپی شهرداران باشیم، چرا که این امر به جز ضرر و زیان برای شهر هیچ فایده دیگری ندارد.
بدنه شهرداریها از کارشناس بیبهره است
حمیدرضا گودرزی نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی نیز در این جلسه در سخنانی، اظهار داشت: بدنه شهرداریها تقریباً از کارشناس بیبهره است و میبایست مجوزی داده شود که کارشناسانی که در استان هم کم نیستند از طریق آزمون در شهرداریها بهکارگیری شوند.
وی با بیان اینکه قانون ارزش افزوده استانهایی مانند لرستان را نابود کرده است، گفت: کل استان ۲۶۰ میلیارد تومان بوده، آنوقت یک استان علاوه بر اینکه از اعتبارات استفاده میکنند، از این ارزش افزوده هم برخوردار هستند.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی سال گذشته دراینرابطه هم به دهیاریها و هم به شهرداریهای استان کمک شد، گفت: لازم است که امسال نیز دهیاریها و شهرداریهای لرستان از این حمایت مالی بهرهمند شوند.
ارزش افزوده برای شهرداری لرستان حیاتی است
گودرزی در ادامه با بیان اینکه الان آسفالت معابر شهرهای لرستان نابود است، گفت: در شهرداریها به دلیل فرسوده بودن ماشینآلات سنگین و همچنین آسفالت، در این حوزه با مشکل مواجه هستیم.
وی بیان داشت: امیدواریم با حمایتهای معاونت عمرانی وزارت کشور شاهد بازسازی این ماشینآلات شهرداریهای لرستان باشیم.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه موضوع ارزش افزوده خیلی برای ما حیاتی شده است، افزود: به طور مثال اصفهان میلیاردی دراینرابطه پول میبرد؛ اما ما در لرستان این اتفاق رخ نمیدهد.
گودرزی، ادامه داد: لرستان دارای ۲۵ شهرداری است که با مشکلات عدیدهای دستبهگریبان هستند.
از ماشینآلات فرسوده تا حقوق معوق نیروهای شرکتی
وی با تأکید بر اینکه به دلیل همین نداشتن ارزش افزوده شهرداریها توان اقدامات عمرانی را در لرستان ندارند، گفت: همچنین انتظار داریم که معاونت عمرانی وزیر کشور در بحث اختصاص قیر رایگان لرستان ویژه دیده شود.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه ماشینآلات اکثر شهرداریهای لرستان فرسوده است، گفت: خرید این ماشینآلات هم برای شهرداریها بسیار سنگین است.
گودرزی یادآور شد: همچنین حقوق کارکنان، هزینه بسیار گزافی را روی دوش شهرداریهای لرستان گذاشته است، چون شهرداریها هم نمیتوانند این را پرداخت کنند باز همین امر هم موجب نارضایتی میشود.
وی گفت: در برخی از شهرداریها، بین هشت تا ۹ ماه است که حقوق نیروهای شرکتی پرداخت نشده است.
نماینده مردم الیگودرز در مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به موضوع نیروهای شرکتی و قراردادی، گفت: این نیروها باید تعیین تکلیف شوند.
چهره فقری که بر شهرها حاکم است
داریوش بارانی بیرانوند شهردار خرمآباد نیز در این جلسه با بیان اینکه فرصتهای لرستان بعضاً در کشور بینظیر هستند، اما بهخاطر چهره فقری که از سالیان گذشته ایجاد شده، خیلی سخت میتوانیم سرمایهگذار را پای بیاوریم، اظهار داشت: سال گذشته به واسطه استفاده از منابعی که از سوی معاونت عمرانی وزارت کشور به شهرداری خرمآباد پرداخت شد، اولین کارخانه شن و ماسه را راهاندازی کردیم.
وی عنوان کرد: امسال نیز تا یک ماه دیگر دومین کارخانه آسفالت را در شهر خرمآباد راهاندازی خواهیم کرد.
شهردار خرمآباد با بیان اینکه وضعیت شهر خرمآباد از وضعیت بقیه شهرهای دیگر استان بدتر است چرا که بقیه از شاخص توسعهنیافتگی استفاده میکنند بهغیراز خرمآباد، گفت: ما باید تصمیم بگیریم که میخواهیم شهرها را به مراکز تولید فقر تبدیل کنیم یا میخواهیم نه.
بارانی بیرانوند، گفت: شهرداری خرمآباد با همین شرایط تقاطع غیرهمسطح، هشت ماه زودتر از موعد مقرر احداث کرده است.
وی گفت: دومین تقاطع غیرهمسطح نیز در حال ساخت است.
فقر شدید نیروی متخصص در شهرداری
یحیی عیدی بیرانوند شهردار بروجرد نیز در این جلسه، اظهار داشت: بودجه شهرداری بروجرد در سال ۱۴۰۰، ۲۰۰ میلیارد تومان بوده، این عدد در سال گذشته به دو هزار و ۳۰۰ میلیارد و ۸۰ درصد تحقق رسید.
وی عنوان کرد: بودجه شهرداری بروجرد باید پنج هزار میلیارد باشد، اگر بتوانیم از همه ظرفیتها استفاده کنیم.
شهردار بروجرد در ادامه سخنان خود با بیان اینکه در شهرداری بروجرد فقر شدید نیروی انسانی متخصص داریم، گفت: باید از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنیم.
عیدی بیرانوند با تأکید بر اینکه چارت شهرداریها باید اصلاح شود، عنوان کرد: دستورالعمل سرمایهگذاریها هم باید بازنگری شود.
وی با بیان اینکه عدم پرداخت وام به شهرداریها یکی دیگر از مشکلات شهرداریها است، گفت: سال گذشته ۶۰۰ میلیارد تومان از منابع درآمدی شهرداری، هزینه آسفالت کردیم، بدون قیر رایگان.
شهردار بروجرد گفت: در این راستا درخواست داریم در بحث اختصاص قیر رایگان معاونت عمرانی وزارت کشور ما را کمک کند.