موفقیت طرح ملی «زندگی با آیهها» با توجه ویژه رهبری - تسنیم
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور از موفقیت طرح ملی «زندگی با آیه ها» خبر داد و گفت: 15 میلیون نفر در این طرح مشارکت داشته اند و اجرای این طرح در طول دو سال، مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از شیراز، حجتالاسلام سید مصطفی حسینی در نشست مشترک شورای فرهنگ عمومی و شورای توسعه فرهنگ قرآنی استان فارس، از موفقیت طرح ملی «زندگی با آیهها» خبر داد و با اشاره به تقدیر رهبر معظم انقلاب از این طرح، اظهار داشت: اجرای این طرح در طول دو سال، مورد توجه ویژه مقام معظم رهبری قرار گرفت و ایشان فرمودند این طرح سبب شده است تا تجلیات قرآن کریم را بیش از گذشته در زندگی مردم شاهد باشیم.
وی، این طرح را نمونهای از یک عملیات قرآنی تعاملی و همافزا دانست و مشارکت شبکههای تلویزیونی، ائمه جمعه، نهادهای فرهنگی و آموزش و پرورش در اجرای آن را ستود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، از موفقیت طرح ملی «زندگی با آیهها» خبر داد و بیان کرد: 15 میلیون نفر در این طرح مشارکت داشتهاند، از جمله 5 میلیون نفر در مسابقات 30 آیه ماه رمضان و 2 میلیون نفر نیز گواهی شرکت در طرح را دریافت کردهاند.
حسینی، با اشاره به همافزایی نهادهای مختلف در اجرای این طرح، از صرفهجویی 20 هزار میلیارد ریالی در مقایسه با هزینههای احتمالی تبلیغات و تولید محتوای جداگانه خبر داد و بر تداوم طرح در دهههای کرامت و ولایت و اهمیت نقش ائمه جمعه در ترویج آن تأکید کرد.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور، با اشاره به تجربه موفق طرح ملی «زندگی با آیهها» و مشارکت گسترده مردمی در آن، بر لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای مردمی در ترویج فرهنگ قرآنی تاکید کرد.
وی با بیان اینکه این طرح نشان داد نباید از پتانسیل عظیم مردم در فعالیتهای قرآنی غافل شد، افزود: تجربه نشان داده که مردم ظرفیت بالایی در این زمینه دارند و با برنامهریزی صحیح میتوان از این ظرفیت برای توسعه و گسترش فرهنگ قرآنی استفاده کرد.
حسینی در ادامه با اشاره به تأسیس شورای توسعه فرهنگ قرآنی در سال 1388 و وجود مراکز قرآنی متعدد در نهادهای مختلف، بر ضرورت ایجاد سازوکارهای هماهنگی برای ایجاد تحول در عرصه قرآن و فعالیتهای مرتبط با آن تاکید کرد.
وی گفت: وجود ظرفیتهای قرآنی در مجموعههای مختلف کشوری و لشکری، مراکز قرآنی و دارالقرآنها، نیازمند یک ساختار هماهنگ و کارآمد برای بهرهوری حداکثری است.
بدون این هماهنگی، ایجاد تحول و انقلاب قرآنی به معنای واقعی کلمه امکانپذیر نخواهد بود.
دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی کشور در پایان با اشاره به امکان استفاده از تجربیات موفق طرح ملی «زندگی با آیهها» در سایر زمینههای فرهنگی و دینی، اظهار داشت: با الگوگیری از رویکرد قرارگاهی و همافزایی میان نهادهای مختلف که در طرح «زندگی با آیهها» مشاهده شد، میتوان در زمینههای دیگر مانند حجاب و عفاف، تربیت دینی، ترویج فرهنگ کتابخوانی و ارتقای نرخ جمعیت نیز به تولید محتوای مؤثر و اجرای برنامههای هدفمند پرداخت.
حسینعلی امیری، استاندار فارس هم در این نشست اظهار کرد: لزوم توجه به تمام ابعاد فرهنگی و تاریخی شیراز در کنار جایگاه سومین حرم اهل بیت(ع) ضروری است.
این جایگاه نباید موجب نادیده گرفته شدن سایر افتخارات تاریخی، فرهنگی و ادبی شیراز شود، بلکه باید با آنها همافزایی ایجاد کند و فرصتی برای بهرهمندی مردم، زائران و گردشگران از تمام داشتههای ارزشمند این شهر باشد.
وی با بیان اینکه پیامبر مکرم اسلام (ص) نیز بسیاری از آنچه مورد احتیاج مردم عصر خود بوده و تناقضی با شرع مقدس نداشته را به رسمیت شناختهاند، گفت: نباید به گونهای عمل کرد که تصور شود سنتهای اسلامی در تقابل با برجستگیهای ادبی، تاریخی و فرهنگی شیراز قرار دارد.
استاندار فارس با اشاره به نقش محوری شیراز در نمایندگی زبان و ادب فارسی، افزود: توجه به فرهنگ ایرانی اسلامی در اسناد شورای فرهنگی عمومی نیز مورد تاکید قرار گرفته است و این همافزایی باید در توسعه شیراز مد نظر قرار گیرد.
وی درباره سند گردشگری فارس توضیح داد: این سند تدوین و در شورای برنامهریزی استان بررسی شد؛ قرار است متناسب با الزامات سومین حرم اهل بیت (ع) تصویب و اجرایی شود.
امیری با اشاره به صفات مشهور مردم شیراز گفت: صلحطلبی، دوستی، مهماننوازی و مهرورزی از ویژگیهای بارز شیرازیها است.
به گواه تاریخ، شیراز به برکت حرم مطهر شاهچراغ (ع) همواره در جولانگاه حوادث، به صلح و مهر، انساندوستی و انجام تکالیف انسانی و اسلامی شهره بوده است.
وی بیان کرد: پذیرش هر نام و عنوانی، مسئولیتها و الزاماتی را به همراه دارد؛ شیراز بیش از هزار سال است که میزبانی آبرومندانه از حضرت احمد بن موسی (ع) داشته و ثابت کرده است شایستگی ملقب شدن به سومین حرم اهل بیت (ع) را دارد.
استاندار فارس تاکید کرد: یکی از الزامات این عنوان، دستیابی به شاخصهای مطلوب توسعهیافتگی است.
با حکمرانی خوب مسئولان، باید شهری در شأن زائران و شهروندان شیراز پدیدار شود تا مردم این توسعهیافتگی را به طور ملموس تجربه کنند.
امیری افزود: به تعبیر اندیشمندان اجتماعی، نام و صفات منتسب به جوامع، هویت جمعی آن جامعه را تشکیل میدهد.
نخستین وجه بارز جایگاه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع)، جنبه دینی و مذهبی آن است که بخشی اساسی از هویت ساکنانش را شامل میشود و باید در عمل نیز این وجهه برجسته شود.
وی ادامه داد: این برجستهسازی باید به گونهای باشد که رضایت شهروندان و زائران را فراهم کند و تفاوت عملکرد حاکمان امروز با پیش از استقرار نظام اسلامی را به طور ملموس نشان دهد.
استاندار فارس، گشودگی به ارزشهای دینی و احترام به زائران را از دیگر الزامات عنوان کرد و گفت: زائران و مجاوران باید امنیت و آرامش را در اطراف حرم مطهر شاهچراغ (ع) احساس کنند.
امیری به اقتصاد بازارهای اطراف حرم نیز اشاره کرد و افزود: از دیرباز در کنار بازارها، مسجد و حوزه علمیه برپا بوده و یکی از مجتهدان تراز اول شهر در مسجد بازار نماز میخوانده است.
توجه به معماری شهر متناسب با هویت ایرانی و اسلامی شیراز نیز از الزامات سومین حرم اهل بیت (ع) به شمار میرود؛ باید از ایجاد سکونتگاههای غیررسمی و آسیبهای اجتماعی ناشی از آن جلوگیری شود.
وی گفت: برنامهریزیهای فرهنگی شیراز و فارس باید مبتنی بر تلفیق دین، هنر و حماسه باشد؛ سازماندهی تبلیغی دستگاهها نیز نیازمند نوآوری است تا ارزشهای نهفته در سومین حرم اهل بیت (ع) به طور ملموس در زندگی مردم جاری شود.
انتهای پیام/424/