خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

از همدردی سینماگران با داغ بندر تا فیلم پرانتقادی که به اکران رسید!

مهر | فرهنگی و هنری | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 14:40
در هفته گذشته، تحت تاثیر انفجار بندر شهید رجایی سینماها یک روز تعطیل شدند، در یک همایش از نادر طالب‌زاده و تاثیراتش گفته شد و فیلمی که در فجر ۴۳ انتقاداتی را در پی داشت به اکران رسید.
فيلم،جشنواره،هوش،مصنوعي،سينمايي،سينما،اكران،نادر،فجر،نمايش،گ ...

خبرگزاری مهر-گروه هنر-آزاده فضلی؛ «سینما» یکی از هنرهای هفت‌گانه پرطرفدار در میان عموم مردم است که روزانه اخبار بسیاری را در سرویس‌ها و گروه‌های خبری رسانه‌ها به خود اختصاص می‌دهد و هنرمندان این رشته به ویژه بازیگران سینما، به نوعی زیر ذره‌بین جامعه هستند و به همین دلیل به محلی برای ایجاد حواشی تبدیل می‌شوند.
سینما با ارائه داستان‌های جذاب، تصویرگری‌های بصری و پیام‌های فرهنگی، توانایی تاثیرگذاری عمیقی بر افراد دارد و این تأثیر ممکن است در ایجاد همدلی، تغییر دیدگاه‌ها، آموزش مفاهیم فرهنگی و حتی شکل‌گیری رفتارهای اجتماعی مؤثر باشد.
در عین حال، تأثیرات مثبت و منفی بستگی به نوع محتوا و نحوه ارائه آن دارد.
تاثیر سینما بر مردم قابل توجه است و می‌تواند در شکل‌دهی افکار، احساسات و نگرش‌ها نقش به‌سزایی داشته باشد.
ما نیز درصدد هستیم تا اخبار هفتگی این هنر پرطرفدار و پرحاشیه را به صورتی کوتاه و خلاصه به صورت گزارشی، پیش‌روی مخاطبان خبرگزاری مهر قرار دهیم.
«سینما»؛ نفس به نفس با داغ بندر
اولین روز هفته گذشته با حادثه دردناک انفجار در بندر شهید رجایی استان هرمزگان گذشت که بسیاری از هموطنان‌مان جان باختند و زخمی و مجروح شدند.
در پی این حادثه تلخ، هنرمندان به ویژه بازیگران و هنرمندان مشغول در سینما نیز پیام‌های ناراحتی و تسلیت خودشان را به اشتراک گذاشتند تا پا به پای دیگر مردم در غم و اندوه مردم ایران شریک و مرهمی برای خانواده‌های جان‌باختگان باشند.
برخی از هنرمندان نیز از مردم و همه اقشار د عوت به حضور برای اهدای خون کردند به عنوان نمونه پیمان معادی بازیگر و کارگردان سینما نیز در فضای مجازی خود با انتشار یک تصویر با عنوان «برای بندرعباس»، چنین نوشت: «دوستانی که شرایط اهدای خون دارند (وزن کافی و عدم بیماری‌هایی مثل هپاتیت و …» جهت اهدای خون به مراکز سازمان انتقال خون مراجعه کنند، لطفا».
احترام برومند، پرویز پرستویی، صابر ابر، رضا کیانیان، لاله اسکندری، سحر دولتشاهی، نوید محمدزاده، هدی زین‌العابدین، هوتن شکیبا و … از هنرمندانی بودند که به حادثه بندر شهید رجایی واکنش نشان داده و ابراز همدردی کردند.
تعطیلی سینماها برای همدری با جانباختگان انفجار در بندر
تحت تاثیر انفجار در بندر شهید رجایی سینماها یک روز تعطیل شدند.
بر همین اساس، محمدرضا صابری دبیر و سخنگوی انجمن سینماداران ضمن عرض تسلیت بابت کشته شدن تعدادی از هم‌وطنان عزیزمان در فاجعه اسکله رجایی بندرعباس و همچنین ابراز همدردی با آسیب‌دیدگان اعلام کرد: در جلسه فوق‌العاده هیئت مرکزی انجمن که امروز هفتم اردیبهشت برگزار شد، مصوب شد که سینماهای سراسر کشور فردا دوشنبه ۸ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ تعطیل باشند.
جامعه سینمایی، سینماداران و ما در انجمن سینماداران از این غم بزرگ داغدار هستیم و امید داریم که آسیب‌دیدگان این حادثه تلخ هرچه سریع‌تر بهبود یابند.
با هوش مصنوعی نمی‌توان جای حاج نادر را پر کرد
در هفته‌ای که گذشت، به مناسبت سالروز درگذشت نادر طالب زاده استاد حوزه فرهنگ، رسانه و مقاومت، همایش ملی «آقای نادر» روز ۸ و ۹ اردیبهشت در سالن علامه امینی دانشگاه تهران که با مشارکت موسسه افق نو و بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار شد.
همایش ملی «آقای نادر» با پرداختن به برشی از زندگی نادر طالب‌زاده و نقش وی در بخش های مختلف و بررسی هوش مصنوعی و موضوعات مختلف اجتماعی و فرهنگی به کار خود پایان داد.
بهروز افخمی کارگردان سینما و تلویزیون هم در ادامه ضمن تأکید بر موضوع هوش مصنوعی، گفت: من فکر می‌کنم تحولات مرتبط با هوش مصنوعی و از بین رفتن انسان، فرهنگ، سینما و … به وسیله هوش مصنوعی برای ما آشنا است، درواقع این مسائل در ما ترس ایجاد نمی‌کند و غریبه نیست.
مثل همان ماهواره و انفجار اطلاعات که شهید آوینی آن زمان نوشتند من از آن خیلی نمی‌ترسم.
چرا نباید از هوش مصنوعی ترسید؟
مثال بارز پاسخ به این سوال، خود حاج نادر طالب زاده است.
به همان دلیل که با هوش مصنوعی نمی‌توان جای حاج نادر را پر کرد، نباید از هوش مصنوعی ترسید، چون هوش مصنوعی نمی‌تواند جای خلاقیت عمیق را بگیرد.
هوش مصنوعی نمی‌تواند جای جوان‌های چارچوب ناپذیر را پر کند.
یکی از این جاها ایران است.
برگزاری نشست خبری ۲ جشنواره سینمایی کوتاه
روزهای ابتدایی هفته گذشته، نشست خبری چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ با حضور یوسف منصوری دبیر جشنواره در سازمان سینمایی سوره برگزار شد.
همچنین، نشست خبری چهاردهمین جشنواره دانشجویی فیلم کوتاه «سایه» در قالب‌های داستانی، مستند، انیمیشن و تجربی، پس از سه سال وقفه با همت دانشجویان دانشگاه سوره و با چند تغییر دوباره برگزار شد.
علیرغم اینکه در جشنواره فیلم ۱۰۰ قرار است فیلم‌های ۱۰۰ ثانیه‌ای نمایش داده شوند اما دبیر جشنواره از اکران ۳ فیلم بلند یعنی فیلم‌های «زیبا صدایم کن»، «ناتور دشت» و «بچه مردم» در این جشنواره خبر داد.
معرفی داوران هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن
در هفته گذشته، هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن اعضای هیئت داوری بخش اصلی خود را متشکل از پنج سینماگر زن و چهار سینماگر مرد اعلام کرد.
هفتاد و هشتمین جشنواره فیلم کن از ۲۳ اردیبهشت تا ۳ خرداد در فرانسه برگزار خواهد شد.
ژولیت بینوش ریاست هیئت داوران را به عهده دارد و در کنار او، هالی بری بازیگر زن و فیلمساز آمریکایی، پایال کاپادیا کارگردان هندی، آلبا رورواکر بازیگر زن ایتالیایی، لیلا سلیمانی نویسنده مراکشی، دیودو حمدی فیلمساز و مستندساز از جمهوری کنگو، هونگ سانگ سو کارگردان کره‌ای، کارلوس ریگاداس کارگردان مکزیکی و جرمی استرانگ بازیگر مرد آمریکایی قرار دارند.
ماجرای پروانه نمایش «رکسانا»/ فیلم پرانتقاد فجر ۴۳ مجوز نمایش گرفت!
فیلم سینمایی «رکسانا» ساخته پرویز شهبازی یکی از پربحث‌ترین آثار چند ماه اخیر سینمای ایران، پس از انصراف از اکران به دلیل ممیزی‌های بسیار در سال گذشته و همچنین خارج شدن از جشنواره فیلم فجر، با موافقت سازمان سینمایی، مجوز اکران بدون اعمال اصلاحات را دریافت کرد.
پیش از این قرار بود فیلم سینمایی «رکسانا» آبان سال گذشته در سینماهای سراسر کشور اکران شود که اصلاحات و ممیزی‌های زیاد مانع از این اتفاق شد.
سال گذشته مسعود ردایی و پرویز شهبازی با بیان اینکه اکران فیلم سینمایی «رکسانا» به دلیل ممیزی و اصلاحات بالا امکان‌پذیر نیست، از اکران این فیلم انصراف دادند.
در جشنواره فیلم فجر چهل و سوم نیز در حالی که «رکسانا» جز آثار منتخب هیئت انتخاب بود از جشنواره فیلم فجر کنار گذاشته شد و فقط در بخش اکران ویژه، برای اهالی رسانه به نمایش درآمد.
اما، نکته جالب خبرهای سینمایی هفته گذشته، این بود که شورای بازبینی فیلم‌های سینمایی با صدور پروانه نمایش ۹ فیلم موافقت کرد که در میان آنها، نام «آنتیک» به چشم می‌خورد؛ فیلمی که از نظر برخی از منتقدان، توهین به مقدسات محسوب شده بود!
این فیلم با نگاه انتقادی و کمدی به مسائل اجتماعی و مذهبی به‌ویژه در مقطع حساس اوایل انقلاب، در جشنواره فیلم فجر ۴۳ به نمایش درآمد که واکنش‌هایی را نیز به همراه داشت و حالا در دومین پروسه انتخاب فیلم‌های «فجر» برای اکران عمومی (بعد از «رها»، «موسی کلیم الله (ع)»، «پسر دلفینی ۲»، «پیش‌مرگ» و «صیاد»)، به همراه ۲ فیلم دیگر فجر چهل و سوم یعنی «خاتی» و «اسفند» قرار است برای نمایش در سینماها آماده شود.