کارگاهی برای بانوان در سوق؛ از تولید کیسه پارچهای تا درخواست تسهیلات
سوق-بانوی سوقی در شهرستان کهگیلویه واحد تولیدی کیسه های پارچه ای فقط برای بانوان راه اندازی کرده که برای توسعه آن نیازمند تسهیلات است.

به گزارش خبرنگار مهر، گروه استانها-طیبه سادات سعادتی نیک: استان کهگیلویه و بویراحمد ظرفیتهای مختلفی اعم از مواهب خدادادی و نیروی انسانی متخصص دارد که میتوان با سرمایه گذاری برای راه اندازی بنگاههای کوچک اقتصادی به رونق تولید و اشتغال زایی کمک کرد.
امسال هم رهبر معظم انقلاب در پیامی به مناسبت آغاز سال ۱۴۰۴ سال جدید را سال «سرمایه گذاری برای تولید» نامگذاری کردند، شعاری که میتواند چراغ راهی برای توسعه، اشتغال و تولید باشد.
کهگیلویه به عنوان یکی از بزرگترین شهرستانهای این استان دارای ظرفیتها و پتانسیلهای عظیمی از منابع، معادن، آب فراوان و زمینهای حاصلخیز است که سرمایه گذاری در هر کدام از این موارد میتواند به تحقق شعارهای رهبر معظم انقلاب کمک کند.
در کنار این منابع عظیم خدادادی نیروی انسانی با تجربه و متخصص نیز نیز تأثیر گذار است، در برخی موارد مشاهده میشود یک فرد به تنهایی توانسته زمینه اشتغال و یا تولید را برای صدها هزار نفر ایجاد کند که نمونه آنها در کشورمان بیشمار هستند.
یکی از این بانوان در شهر سوق از توابع شهرستان کهگیلویه واقع شده که با راه اندازی کارگاه کوچک تولید کیسههای پارچهای به رونق تولید، اشتغال زایی و به سلامت محیط زیست کمک میکند.
بانوی کارآفرین سوقی پیشگام در تحقق شعار سال
مریم راه خداپور از جوانان کارآفرین بخش سوق در شهرستان کهگیلویه است که با راهاندازی یک کارگاه کوچک اما زودبازده نقشی در تحقق شعار سال دارد.
این بانوی کارآفرین دو سالی است که با رویکرد زیست محیطی به تولید محصولاتی روی آورده که نه تنها زمینه اشتغال و درآمدزایی برای چندین خانواده را فراهم آورده بلکه با ایفای یک مسئولیت اجتماعی به حفظ محیط زیست کمک میکند.
در این کارگاه با طراحی، تولید و در دسترس قرار دادن کیسههای پارچهای و سایر محصولات برای رسیدن به رسالت اجتماعی فعالیت دارد.
هر چند این واحد تولیدی کوچک است، اما با گامهای بزرگی که برداشته توانسته است اعتماد شرکتها و حتی سفارت خانه را به خود جلب کند.
دست سازهای زنان سوقی از مرزهای ایران هم فراتر رفته و طیف وسیعی از مشتریان از این کالای زیست محیطی سفارت خانهها هستند.
در این کارگاه تولیدی کیسههایی با طرحهای متنوع و زیبا که میتوانند جایگزین خوبی برای نایلون در فروشگاهها و حتی میوه فروشیها باشد.
کارگاهی فقط برای بانوان
راه خداپور در گفت و گو با خبرنگار مهر گفت: کارگاه را با ظرفیت ۲۵ تا ۳۰ نفر تعریف شد و چشمانداز توسعه برایش در نظر داشتیم اما وقتی با عدم حمایت مسئولان مواجه شدیم در اشتغال ۱۷ نفر ماند.
وی با بیان اینکه کسب و کار این کارگاه صرفاً برای خانمها بوده و هیچ نیروی آقا در کارگاه اشتغال ندارد، افزود: دختران و زنان خانهدار مشغول شده در این واحد تولیدی از مناطق مختلف روستاهای شهر یاسوج هستند.
فروش محصولات به سفارت خانهها و شرکتهای خصوصی
مدیر این واحد تولیدی تاکید کرد: سازمان ملل، شرکتهای پتروشیمی، سفارتخانهها، شرکتهای خصوصی، آنلاین شاپها بخشی از مشتریان محصولات پارچهای این واحد تولیدی هستند.
وی یادآور شد: ما سفارشها را تولید و محصول را به تهران ارسال میکنیم و برای فروش و بازاریابی مشکلی نداریم.
راهخدا پور ادامه داد: در یکی از سفارشهایم اگر مواد اولیه فراهم بود روزی ۲۰۰ عدد کیسه پارچهای تولید میشد و این تولید میتوانست روزانه یک میلیون تومان برای هر کارگر درآمد داشته باشد که به علت در دسترس نبودن پارچه مخصوص ما این سفارش را از دست دادیم.
وی با بیان اینکه سفارش مورد نظر ۱۰۰ هزار عدد در ماه بود، گفت: ظرفیت تولید ۲۵ هزار کیسه پارچهای در ماه است اما به علت فراهم نشدن زیرساختها و تجهیزات تنها پنج هزار در ماه تولید داریم.
نیاز به تسهیلات ۷ میلیارد تومانی برای توسعه واحد تولیدی
مدیر این واحد تولیدی با بیان اینکه این واحد تولیدی برای توسعه و اشتغال زایی بیشتر نیازمند تسهیلات است، ادامه داد: سرمایه مورد نیاز برای توسعه این طرح پنج تا هفت میلیارد تومان برآورد شده است.
وی افزود: اگر این تسهیلات در اختیار ما قرار داده شود به تعهدات خود یعنی افزایش تولید تا ۲۵ هزار در ماه و اشتغالزایی ۳۰ نفر جامه عمل میپوشانیم.
راه خداپور از بازدید مسئولین استانی و شهرستان از واحد تولیدی اشاره کرد و گفت: عکسهای یادگاری در این واحد تولیدی گرفته شد اما تاکنون برای توسعه این واحد تولیدی حمایت نشدهام.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به اشتغال ۱۷ نفر در واحد تولیدی پارچه در شهر سوق، با اشاره به اینکه برای توسعه این واحد تولیدی درخواست تسهیلات ثبت شده است، گفت: درخواست متقاضی در اولین جلسه توسط کارگروه استانی بررسی و اتخاذ تصمیم خواهد شد.
مصطفی قدیمی میزان تسهیلات درخواستی را ۷۰ میلیارد ریال اعلام و افزود: در صورت تأیید در کارگروه به بانک عامل برای پرداخت تسهیلات معرفی خواهد شد.
وی تأمین زمین و زیرساخت در شهرکها و نواحی صنعتی را از برنامههای سازمان صمت برای حمایت از سرمایهگذاری عنوان کرد.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت کهگیلویه پیگیری تخصیص منابع و اعتبار برای تکمیل طرحهای نیمه تمام و کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید را از دیگر برنامهها برای تحقق شعار سال برشمرد.