خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

‌صادرکنندگان در فیلتر بانک مرکزی گرفتار شده‌اند! - تسنیم

تسنیم | استان‌ها | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 13:12
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با بیان اینکه صادرکنندگان در فیلتر بانک مرکزی گرفتار شده اند، گفت: تعهدات ارزی و تخصیص ارز گریبان گیر صادرکنندگان و واردکنندگان شده است.
مركزي،بانك،ارز،صادركنندگان،ارزي،اوليه،مواد،واردكننده،سفارش،ز ...

منصور علمی‌فرد در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در زنجان در مورد چالش‌های صادرکنندگان و واردکنندگان اظهار کرد: بیش از 80 درصد چالش‌ها از جانب بانک مرکزی است؛ چراکه به عنوان مثال یک واردکننده پس از ثبت سفارش و انجام امور بانکی، در فیلتر بانک مرکزی گرفتارشده و دیگر نمی‌تواند کار را پیش ببرد.
وی به وجود نقاط ضعف در بخش صادارت از محل عبور موقت و کارا نبودن سامانه‌ها اشاره کرد و گفت: در این حالت فرد پس از وارد کردن یک کالا و پردازش آن، محصول را صادر می‌کند، اما بانک مرکزی کالای وارد شده را نادیده می‌گیرد و این عامل سبب می‌شود که کل کالای صادراتی مشمول تعهد ارزی شود، در حالی که صادرکننده ارزی ندارد که به دولت بدهد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان استان زنجان با تأکید بر اینکه بیشتر از 50 درصد مشکلات صادرکنندگان به موضوع تعهد ارزی مربوط است، تصریح کرد: این بخش هزاران شکاف دارد، سیستم غلط است و زیربنای درستی ندارد و هرکسی از هر دری وارد می‌شود به بن‌بست می‌خورد.
وی با اشاره به اینکه اغلب واحدهای تولیدی در استان زنجان از مواد اولیه خارجی استفاده می‌کنند، ابراز کرد: تولیدکننده ناگزیر ناگزیر به وارد کردن مواد اولیه است اما روند تخصیص ارز واردکننده را خفه می‌کند و برای صادرات با مشکلات تعهد ارزی گریبان‌گیر هستند.
علمی‌فرد ادامه داد: کسی که ثبت سفارش می‌کند مسیر ثبت سفارش بعد از 10 یا 20 روز دوره کاری انجام می‌شود و پس از آن کار در گردونه بانک مرکزی قفل می‌شود و حتی در مواردی واردکننده تا 6 ماه معطل تخصیص ارز مانده و این موضوع توجیه اقتصادی ندارد.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به نوسانات قیمتی در کشور ما، با این تأخیر، قیمت ارز در زمان خریداری مواد اولیه با زمان تخصیص ارز متفاوت است و تولیدکننده به محصول خریداری شده تا یک یا نهایت دو ماه بعد احتیاج دارد و کسی نمی‌تواند برای 6 ماه یا یک سال بعد محصول بخرد.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان افزود: یک تولیدکننده چطور می‌تواند مواد اولیه امسال را سال بعد خریداری کند و پول آن را چگونه بپردازد، در حالی که می‌تواند ارز مورد نیاز را از صادرکننده تأمین کند.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی کارشناسان غیرحرفه‌ای دارد که فقط دستور، بخشنامه و آیین نامه صادر می‌کنند که هیچکدام قابل اجرا نیست و 80 درصد مشکلات صادرات و واردات به سمت بانک مرکزی سوق داده می‌شود.
انتهای پیام/.