روایت برادری نعیم قاسم با شهید نصرالله و تثبیت پروژه مقاومت
شیخ نعیم قاسم که شاید ابعاد رابطه عمیق ایشان با شهید سید حسن نصرالله از ابتدای پایه گذاری حزب الله در لبنان، برای بسیاری ناشناخته است، در یک مصاحبه مطبوعاتی به شرح برخی جزئیات این رابطه و نقشی که در تثبیت پروژه مقاومت در لبنان داشت، پرداخت.

به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، شیخ نعیم قاسم، دبیر کل حزبالله در مصاحبه با مجله تازه تاسیس لبنانی اقتدار، بر قدرت حزب الله جهت ادامه ایفای نقش موثر خود در داخل لبنان در همه سطوح همراه با جنبش امل و سایر همپیمانان و نمایندگان خود و همچنین حامیان مردمی مقاومت تاکید و اعلام کرد که ما طبق پروژه ملی خود برای حفظ حاکمیت و استقلال کشور تلاش خواهیم کرد.
شرح گفتگوی مجله اقتدار با شیخ نعیم قاسم در شماره یک این مجله به شکل سوال و جواب آمده است:
آغاز دوستی عمیق شیخ نعیم قاسم و سید مقاومت
سوال: شکی نیست که شما یک عمر طولانی از جهاد و مقاومت را در کنار سید شهدای امت اسلامی، شهید سید حسن نصرالله بودهاید.
آیا میتوانیم از شما درباره این آشنایی و همراهی سوال کنیم و سفر جهادی شما در کنار شهید سید حسن نصرالله که طی آن، در رهبری حزب الله همکاری داشتید چگونه پیش رفت؟
جواب: شهید سید حسن نصرالله فعالیت خود را در حزب الله از زمان آغاز تاسیس این جنبش در سال 1982 در منطقه بقاع آغاز کرد و فعالیت من در ضاحیه جنوبی بیروت آغاز شد، اما ما هیچگونه ارتباط یا کار مشترکی نداشتیم.
من بعداً از فعالیتهای برجسته ایشان مطلع شدم و به دلیل حضورم در شورای حزب الله در سال 1984 با شهید نصرالله آشنا شدم و ایشان هم به دلیل فعالیتهای عمومی که من داشتم، مرا شناختند.
اما آشنایی واقعی و موثر ما از دوره همکاریمان در شورای حزب الله آغاز شد؛ یعنی زمانی که یک تغییر سازمانی در حزب الله رخ داد و برای اولین بار در سال 1989 منصب دبیرکلی برای این جنبش تعیین شد.
در آن زمان شهید سید حسن نصرالله به عنوان رئیس شورای اجرایی و من هم به عنوان معاون ایشان انتخاب شدم و از اینجا بود که سفر جهادی ما با هم آغاز شد.
شهید سید حسن نصرالله چندین ماه به عنوان رئیس شورای اجرایی باقی ماند و سپس برای تکمیل تحصیلات حوزوی خود به شهر مقدس قم در جمهوری اسلامی ایران سفر کرد.
بعد از آن من جای شهید سید حسن نصرالله را گرفتم و رئیس شورای اجرایی شدم و بعد از چند ماه ایشان به دنبال برخی مسائلی که پیش آمده بود به لبنان برگشت و در منطقه التفاح ساکن شد و به نوعی تحت محاصره بود و من دائماً تحولات را با ایشان پیگیری میکردم.
سپس در اواسط سال 1991 شهید سید عباس موسوی به عنوان دبیرکل حزب الله و شهید سید حسن نصرالله به عنوان رئیس رسمی شورای اجرایی حزب الله انتخاب شدند.
شهید سید عباس موسوی من را به عنوان معاون دبیرکل حزبالله پیشنهاد کرد که یک منصب جدید بود و بعد از شهادت ایشان، شهید سید حسن نصرالله در 16 فوریه 1992 به عنوان دبیرکل حزب الله انتخاب شد و من را به عنوان معاون خودش پیشنهاد داد.
از آن تاریخ با اصلاحاتی که در فرایند تصمیم گیری شورای حزب الله انجام شد، شهید سید حسن نصرالله به عنوان دبیرکل حزب الله باقی ماند و من تا زمان شهادت ایشان در 27 سپتامبر 2024 معاونش بودم.
ما 35 سال در کنار هم بودیم که 33 سال و نیم آن را به عنوان معاون ایشان خدمت کردم.
این به من امکان تماس روزانه، شرکت در جلسات و ملاقاتهای متعدد با شهید سید حسن نصرالله و پیگیری مداوم وظایفی که ایشان به من محول میکردند از جمله نمایندگی ایشان در کنفرانسها و سخنرانیها را میداد.
ما در اولین انتخابات پارلمانی لبنان بعد از جنگ داخلی شرکت کردیم و شهید سید حسن نصرالله بعد از بر عهده گرفتن دبیرکلی حزب الله در سال 1992 ، از من خواست که بر کار پارلمانی و نمایندگان حزب الله نظارت کنم و یک سال و نیم بعد، به پیشنهاد شهید نصرالله، شورای حزب الله تصمیمی مبنی بر انتقال مسئولیتهای پیگیری پارلمانی به معاون دبیرکل حزب الله صادر کرد.
ما همیشه با هم تفاهم داشتیم و هرگز در مورد هیچ موضوعی دچار اختلاف نشدیم.
البته این بدان معنا نیست که گاهی اوقات اختلاف نظر وجود نداشت، اما من همواره به رای و نظر شهید سید حسن نصرالله ایمان داشتم و هرگز مخالفت نمیکردم.
من همیشه اشتیاق داشتم که در کنار ایشان بنشینم و از تدابیرشان استفاده کنم و به یاد نمیآورم که هرگز درخواستی را از من رد کرده باشد؛ زیرا شهید نصرالله هم به ارزیابی و عملکرد من در امور و مدیریت پروندهها اطمینان داشت.
در واقع یک اعتماد و دوستی متقابل عمیق میان ما وجود داشت و ما چندین بار این دوستی بزرگ مبتنی بر ایمان را در مسائل مختلف نشان میدادیم.
شهید سید حسن نصرالله ملاحظات خود را به وضوح به من بیان میکرد؛ زیرا مطمئن بود که من آنها را میپذیرم و اگر برای تعیین تکلیف با یکی از نمایندگان مجلس تماس میگرفت، حتماً به من اطلاع میداد و این کار ایشان بسیار مودبانه بود؛ حتی با وجود اینکه من هیچ مشکلی با تماسهای مستقل شهید نصرالله با نمایندگان حزب الله نداشتم.
اگر از اعضای شورا و مقامات حزب الله یا هر کس دیگری بپرسید که آیا تا به حال شنیده اند اختلافی میان من و شهید سید حسن نصرالله که علنی شده باشد وجود داشت یا نه، قطعاً پاسخ میدهند نه.
شهید سید حسن نصرالله بسیار مهربان، خوش رفتار و فروتن بود و به برادران خود احترام میگذاشت و از آنها محافظت میکرد.
من به سهم خود هرگز در هیچ دورهای چیزی که شایسته اختلاف با شهید نصرالله بوده باشد را نیافتم.
شهید نصرالله به ولایت امام خامنهای ایمان کامل داشت
سوال: آیا میتوانیم در مورد ویژگیهای ایمانی، رهبری و جهادی شهید سید حسن نصرالله از شما سوال کنیم تا از یک سو شناخت امت اسلامی از ایشان عمیقتر شود و از سوی دیگر این ویژگیها را الگو و راهنمای خود قر ار دهیم؟
جواب: ویژگیهای شهید سید حسن نصرالله برگرفته از ویژگیهای اسلام، انبیا و ائمه اطهار بود که من به ذکر برخی از آنها به عنوان نمونه اکتفا میکنم:
-شهید سید حسن نصرالله به پیامبر اکرم صلی الله و اهل بیت تا سرحد فدا کردن جانش در راه عشق به آنها تعلق داشت و دائماً امام حسین علیه السلام و کربلا را به یاد میآورد و به او متوسل میشد.
شهید سید حسن نصرالله همواره در انتظار عملی برای ظهور امام عصر (عج) به سر میبرد.
-شهید سید حسن نصرالله به ولایت امام خامنهای تعهد کامل و ایشان را بسیار دوست داشت.
شهید نصرالله به هر کلمهای که از زبان امام خامنهای جاری میشد با دقت توجه مینمود و برخی از سخنان کلیدی رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران را در سخنرانیهای خود ذکر میکرد و کاملاً تسلیم امر ولایت فقیه بود.
-شهید سید حسن نصرالله رابطه ویژهای با رزمندگان مقاومت داشت و همواره شرایط و نیازها و اخبار و دستاوردهای آنها را رصد میکرد.
ایشان بیشتر وقت خود را به ملاقات با مسئولان یگانهای جهادی اختصاص میداد تا اوضاع جبهه را زیر نظر داشته باشد و به داستانهای شهدا علاقه زیادی داشت و همه را به خواندن این داستانها تشویق میکرد.
-شهید سید حسن نصرالله به جامعه مقاومت اعتماد داشت و اهالی این جامعه را وفادار به راه مقاومت اسلامی میدانست.
شهید نصرالله همواره درباره بزرگی فداکاریهای خانوادههای رزمندگان مقاومت و صبوری و شکیبایی آنها و تمایل به فداکاریهای بیشتر صحبت میکرد.
ایشان به همه جنبههای وضعیت اجتماعی جامعه مقاومت از جمله حمایت از تحصیل فرزندان آنها، درمان بیمارانشان، مراقبت از بخش کشاورزی و روستاها و تامین آب و برق برای آنها اهمیت زیادی میداد و در برخورد با مردم بسیار مهربان بود و آنها را دوست داشت.
شهید نصرالله ایمان داشت که اسرائیل نابود خواهد شد
-فلسطین برای شهید سید حسن نصرالله، هم بنا به دلایل مذهبی و وجوب جهاد و همچنین برای پاسداری از دستاوردی که امام خمینی (ره) با پیروزی انقلاب اسلامی ایران رقم زد، در اولویت قرار داشت.
شهید نصرالله همچنین از منظر سیاسی و توجه به منافع لبنان و امت اسلامی، مقابله با دشمن صهیونیستی را امری واجب و بسیار مهم میدانست و تاکید داشت که این رژیم خطری برای کل منطقه و نه فقط فلسطین است.
ایشان اعتقاد راسخ داشت که اسرائیل در آینده نابود خواهد شد.
-سید شهید مقاومت به امور فرهنگی و تربیتی علاقه زیادی داشت و از نظر فرهنگی بر اصلاح باورهای غلط و لزوم تقویت دورههای فرهنگی، احیای نقش مسجدها و حضور مکرر در مساجد، شرکت در مجالس عاشورا، برگزاری جلسات قرائت قرآن به ویژه در فضای عبادی ماه مبارک رمضان و بزرگداشت این ماه کریم تاکید مینمود.
ایشان از نظر تربیتی بر ترویج رفتار و اخلاق و از بین بردن آفاتی همچون غیبت، تهمت، جدال بینتیجه و بدرفتاری تاکید و برنامههای مربوط به این امور را دنبال میکرد.
-شهید نصرالله رویدادها را از نزدیک دنبال و درباره دشمن بسیار مطالعه میکرد.
ایشان مطالعات بسیار گستردهای در سطح فرهنگی داشت که همین مسئله موجب وسعت دانش و دقت در مواضعش شده بود.
شهید سید حسن نصرالله یک تحلیلگر استراتژیکِ رویدادها و فردی دوراندیش و در تصمیمگیریهایش بسیار خردمند بود و قبل از تصمیم گیری با همراهانش مشورت میکرد و اگر با استدلالهای مخالف قانع میشد، نظر خود را تعدیل مینمود.
-شهید سید حسن نصرالله رهبری خردمند، آرام ، جذاب و آگاه از ابعاد امور و در تلاشهایش برای متقاعد کردن کسانی که با آنها صحبت میکرد صبور بود.
ایشان در مواجهه با خطرات و مشکلات، شخصیتی مقاوم داشت و تصمیمات احساسی خودجوش نمیگرفت، بلکه صبر میکرد.
در اینجا لازم است به یک داستان با آقای سلیمان فرنجیه، رئیس جریان المرده اشاره کنم که در یک مصاحبه تلویزیونی گفت: من یک بار به جناب سید حسن نصرالله گفتم اگر جای شما بودم نمیتوانستم این همه صبور باشم و این میزان صبوری شما مرا آزار میدهد.
رویکرد جهادی شهید نصرالله
سوال: شما چگونه میتوانید دیدگاه جهادی مبتنی بر ایمان حزب الله و مقاومت اسلامی را از خلال اندیشه شهید سید حسن نصرالله و ادبیات و اقدامات ایشان ارائه دهید:
جواب: شهید سید حسن نصرالله دیدگاه جهادی مبتنی بر ایمان را با اصول، اهداف و سیاستهای مستند حزب الله و مواضعی که بر آنها استوار است ترجمه کرد و ایشان مشتاق بود که این اصول را در جلسات خود با برادران و در مواقع مناسب برای مردم شرح دهد که من به برخی از آنها اشاره میکنم:
-آموزش جهادی مبتنی بر ایمان از نظر شهید سید حسن نصرالله در همه چیز اولویت داشت؛ زیرا پایه و اساس مقاومت را تشکیل میدهد و اصلاحگر موضع سیاسی است.
حضور شهید سید حسن نصرالله در شورای مرکزی حزب الله در بیش از نیمی از شبهای عاشورا، تاکید ایشان بر نقش کربلا و شهادت امام حسین (ع) و مواضع حضرت زینب (س) در ساختن مجاهدان راه اسلام، ولایت و مقاومت را ثابت میکند.
شهید سید حسن نصرالله با یک انسجام کامل، الگوی مقاومت اسلامی را با عملکرد افسانهای رزمندگان خود و عملکرد عالی جامعه مقاومت به ما ارائه داد.
درس دینی هفتگی ایشان در ماه مبارک رمضان در تلویزیون و سخنرانیهای او در مراسم بزرگداشت شب قدر، روشی را که باید در ساخت ایدئولوژی و مسیر جهادی اتخاذ شود تایید کرد.
-وحدت اسلامی یک ضرورت و اصل اساسی در دیدگاه شهید سید حسن نصرالله بود و ایشان تاکید داشتند که از هرگونه درگیری فرقهای باید جلوگیری شود و این یک وظیفه است.
شهید نصرالله تاکید میکرد ما نباید فرقههای دیگر را به خاطر تکفیر و افراطگرایی که برخی از حامیان آنها مرتکب میشوند، سرزنش کنیم و همچنین نباید دیدگاه کسانی که در فرقه خود ما افراطگرا هستند را هم بپذیریم.
ایشان از نصیحت، گفتگو و امتیاز دادن در برخی موارد به خاطر منافع وحدت اسلامی در سطح سیاسی حمایت میکرد و تاکید داشت که دشمن همه ما یکی و مسائلمان مشترک است، اسرائیل دشمن مشترک فلسطین، کل اسلام اعم از سنی و شیعه و کل بشریت است.
-از نظر شهید سید حسن نصرالله مقاومت اسلامی اساس اتحاد گسترده با کسانی است که در دکترین یا تعلق و وابستگی با ما متفاوت هستند.
بر همین اساس برای بسیاری تعجب آور بود که حزب الله لبنان با سکولارها، مسیحیان، سنیها، ملیگرایان، میهن پرستان و همه فرقهها بر اساس اعتقاد به اصل مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی و با هدف آزادسازی سرزمین و محافظت از میهن، ائتلاف تشکیل داد.
ما در تعاملات خودمان با همپیمانانمان نهایت احترام را به آنها نشان میدهیم و به تعهد و توافقهایمان پایبند هستیم و هرگز آنها را رها نمیکنیم و بر همین اساس آنها هم نمیتوانند ما را تنها بگذارند.
-از نظر شهید سید حسن نصرالله، مقاومت در برابر دشمن صهیونیستی برای آزادسازی فلسطین و قدس به عنوان یک اصل اساسی در موجودیت حزب الله بود و در میان اعضا، جامعه و حامیان آن ریشه دوانده است.
این اصل بر همه اصول دیگر اولویت دارد و سیاست داخلی و همه مواضع ما تابع این اولویت است.
-سید شهدای امت اسلامی تاکید داشت که اعتقاد ما به ولایت فقیه در مواجهه با همه توطئهها و اتهامات تزلزل ناپذیر است و این رهبری دینی ماست که ما را به اطاعت از خداوند متعال و انجام وظایفمان سوق میدهد.
این امر همچنین هرگز با اعتقاد ما به میهنمان لبنان و همزیستی با فرقههای آن تحت چتر توافق طائف منافاتی ندارد.
-از دیدگاه شهید سید حسن نصرالله سلاح مقاومت تنها به سمت رژیم غاصب صهیونیستی نشانه رفته و هیچ ارتباطی با داخل لبنان ندارد.
بر همین مبنا رویارویی سیاسی با احزاب مختلف یا توافق با برخی از آنها در چارچوب ابزارها و روشهای سیاسی باقی میماند و پیروزی در انتخابات از هر نوع، طبق قانون مصوب به حمایت مردمی بستگی دارد.
ما در انتخابات مختلف کرسیهایی را به دست میآوریم و کرسیهایی را از دست میدهیم؛ بدون اینکه قدرت نظامی مقاومت هیچ ارتباطی با امور سیاسی داخلی داشته باشد.
شهید نصرالله کاملا مطیع ولایت فقیه بود
سوال: به نظر شما مبارز پیروز و جامعه مقاومت که با شهید سید حسن نصرالله تعامل داشت کیست؟
جواب: مبارز پیروز مقاومت کسی است که از رهبر پیروز مقاومت پیروی میکند.
شهید سید حسن نصرالله با پیروی از راه امام خمینی (ره) و زیر پرچم امام خامنهای بر اطاعت، وفاداری و اعتقاد به اسلام اصیل محمدی تاکید داشت و با آن بیعت کرد.
این بیعت به معنای ایمان سید شهدای امت اسلامی به چیزی بود که ولی فقیه به آن ایمان داشت و شامل فداکاری و بخشش در راه خداوند است.
رزمندگان مقاومت در هر نبردی ثابت کردهاند که شهیدانی هستند که از مرگ نمیترسند، پایداری آنها افسانهای است و سربازان امام حسین علیه السلام و از منتظران صاحب عصر (عج) هستند.
مبارزان مقاومت این ایمان خود را با دفع تجاوزات دشمن در جولای 1993 ،آوریل 1996 ، نبرد آزادسازی در سال 2000 و سپس مقابله با تجاوزات دشمن در سال 2006 ،دفاع مقدس در سوریه در برابر تروریستهای تکفیری و پیروزی بر تکفیریها در نبرد الجرود، نبرد حمایت از غزه در طوفان الاقصی در سال 2023 و نبرد شدید در سال 2024 ثابت کردند.
رزمندگان مقاومت ثابت کردند که فرزندان مطیع و متحد ولایت فقیه هستند و در راه اطاعت از رهبر استثنایی خود شهید سید حسن نصرالله حرکت میکنند.
در مورد جامعه مقاومت هم این جامعه در سطح زنان، مردان و کودکان جامعهای است که از نظر سخاوت، فداکاری، صبر و تلاش کمتر از رزمندگان مقاومت شهادت طلب در میدان نبرد نیست.
فرزندان این جامعه شهید، زخمی و اسیر شدند و آنها آمادگی خود را برای فداکاریهای بیشتر اعلام کردند.
آنها در بمباران بیوقفه شهرها، روستاها و خانهها شهید و زخمی دادند، اما صدایشان در مواجهه با دشمن صهیونیستی طنین انداز ماند.
آنها آواره شدند، خانههای خود را از دست دادند و جانشان را فدا کردند اما در فداکاری برای مقاومت و سید شهدای امت اسلامی ثابت قدم ماندند.
جامعه مقاومت شریک دستاوردها و پیروزیهاست و حفاظ واقعی را برای مقاومت فراهم ساخته است.
شهادت سید حسن نصرالله راه محور مقاومت را هموار کرد
سوال: منطقه ما شاهد دو پروژه بوده و همچنان این پروژهها وجود دارند، یکی پروژه آمریکایی- صهیونیستی و دیگری پروژه محور مقاومت.
از نظر شما حزبالله در محور مقاومت نماینده چه چیزی است و از نظر شما آیا شهادت سید حسن نصرالله تاثیر منفی بر اثربخشی محور مقاومت خواهد داشت؟
جواب: حزبالله بر اساس پروژه مقاومت اسلامی برای مقابله با رژیم صهیونیستی بعد از تجاوز این رژیم به لبنان در سال 1982 تاسیس شد.
حزب الله با قدرت و پیروزی خود در آزادسازی لبنان در سال 2000 درخشید و در آن سال مقاومت مسلحانه فلسطین بعد از سالها انتفاضه، تحت تاثیر پیروزی مقاومت اسلامی در لبنان، همانطور که رهبران فلسطینی اعلام کردند، دوباره آغاز شد.
حزب الله با همکاری نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران که به آموزش، تجهیز و تسلیح مقاومت اسلامی شهرت دارد، در آموزش، تجهیز و حمایت از گروههای مقاومت فلسطین مشارکت داشت و در مقابله با موج تکفیریها هم به حمایت از سوریه پرداخت.
مردم عراق و نیروهای بسیج مردمی این کشور، هم در سطح بنیانها و هم از نظر توسعه، از همکاری و کمک حزب الله برای مقابله با پروژه تکفیری در عراق استفاده کردند.
یمن هم از تجربه حزب الله در مقابله با ائتلاف متجاوز بین المللی بهرهمند شد.
از آنجایی که وجه مشترک همه اعضای محور مقاومت، مقابله با دشمن صهیونیستی و آزادسازی فلسطین و قدس است، این محور بر اساس وحدت هدف، ضرورت همکاری و استفاده از ظرفیتهای موجود تشکیل شد.
در خط مقدمه این محور، جمهوری اسلامی ایران قرار دارد که رهبری آن به نمایندگی از امام خامنهای، آزادسازی فلسطین و آزادسازی منطقه از هژمونی دشمنان را تثبیت کرده و از تلاشها در این زمینه در همه سطوح حمایت میکند.
از سوی دیگر، حزب الله اولین گروه محور مقاومت بود که به عنوان یک نیروی تاثیرگذار و آزاد کننده سرزمین ظهور کرد و تخصص و تجربه خود را در اختیار دیگر اعضا گذاشت.
حزب الله در مقاطع مختلف زمانی رهبران و مجاهدان زیادی را تقدیم کرده است از جمله شیخ راغب حرب، شهید سید عباس موسوی، شهید حاج عماد مغنیه و...
امروز هم با شهادت سید حسن نصرالله و سید هاشم صفیالدین و سایر رهبران و فرماندهان و رزمندگان مقاومت، این راه ادامه دارد و این خونها انگیزه و ضمانتی برای ادامه راه مقاومت خواهد بود.
شهدا راه را برای دستیابی به اهداف محور مقاومت هموار میکنند و شهادت رهبران هرگز تاثیر منفی بر محور مقاومت ندارد، بلکه راه آن را هموار میکند.
این درسی است که ما از کربلای امام حسین آموختیم؛ درسی که در امت اسلامی زنده ماند و آن را به فداکاریهای بیشتر برای بالا بردن حق و اسلام و دستیابی به پیروزی و رهایی سوق میدهد.
بعد از شهادت سید حسن نصرالله و شمار دیگری از رهبران و فرماندهان رزمندگان و زلزلهای که به مدت 10 روز از 27 سپتامبر 2024 رخ داد، مقاومت به سرعت با انتخاب دبیرکل جدید، پر کردن مناصب رهبری و فرماندهی و پایداری افسانهای رزمندگان خود در خطوط مقدم توانست حضورش را بازیابد.
موشکها و پهپادهای مقاومت در طول نبرد شدید به حملات خود در عمق جبهه دشمن ادامه دادند تا اینکه رژیم صهیونیستی درخواست آتش بس کرد.
این نتیجه مستقیم اثرات شهادت و جانبازی است و مقاومت اسلامی به خواست خداوند پروژه خود را ادامه خواهد داد.
شهید نصرالله متعلق به کل امت اسلامی است
سوال: بسیاری معتقدند که شما کسی بودید که شهید سید حسن نصرالله را به عنوان سید شهدای امت اسلامی نامگذاری کردید، شما چرا این نامه خاص را برای ایشان انتخاب نمودید؟
جواب: این عنوان برای جایگاه واقعی شهید سید حسن نصرالله بعد از شهادتشان در نظر گرفته شد.
ایشان به دلیل نقش رهبری در محور مقاومت و رویکرد امت اسلامی در سطح جهانی، سید شهدای امت به شمار میرود.
شهید سید حسن نصرالله شخصیت ملی، فلسطینی، عربی و اسلامی داشت و شهید کل امت اسلامی است.
ایشان مقاومت را به سوی قدرت و پیروزی رهبری کرد و حامیان آن را گسترش داد، دشمنان و بازوهای آنها را در سراسر منطقه شکست داد و سپس به جایگاهی که شایستگی آن را داشت یعنی شهادت رسید.
با بررسی و ارزیابی دقیق امور، کاستیها را رفع خواهیم کرد
سوال: جناب شیخ نعیم قاسم شما صراحتاً به مردم قول دادید برای ارزیابی آنچه که اتفاق افتاده است، تلاش خواهید کرد، آیا این بررسی و ارزیابی، سیاستها و رویههای شما را در هر سطحی از دوره قبل از جنگ تا دوره بعد از آن در نظر خواهد گرفت؟
جواب: ارزیابی درباره آنچه بر ما گذشت و بررسی کاستیها و شکافها کمترین وظیفهای که میتوانیم برای نشان دادن وفاداری خود به شهدا، مجروحان، اسرا، رزمندگان مقاومت و همه حامیان و جامعه مقاومت انجام دهیم تا برای آینده درس عبرتهایی بگیریم.
همچنین نتیجه ارزیابیها، شناسایی کاستیها، تعیین مسئولیتها و همچنین بررسی سیاستها و روشهای کاری طرحها و برنامهها خواهد بود.
طبیعی است که ما نمیتوانیم با سرعت سابق در زمینههای امنیتی، نظامی، سیاسی و فرهنگی پیش برویم و ارزیابیهای ما باید جامع باشد تا گامهای جدید را بر مبنای آن پایه گذاری کنیم.
اصول ثابت ما همان اصولی هستند که حزب الله بر مبنای آنها تاسیس شد و اولویت آن هم مقاومت است.
همه روشهای تحقق این اصول، بهرهگیری از تجاربی است که در نبرد اخیر کسب کردیم و این تجربهها قابل بحث طبق نتایج ارزیابیهای ماست.
هدف از پروژه عادیسازی در منطقه حذف آرمان فلسطین است
سوال: امروز شما کجا هستید و چشم انداز شما از وضعیت سیاسی و فرهنگی منطقه و لبنان چیست؟
چگونه با پروژههای عادیسازی در سطح منطقه که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا آن را ترویج میکند برخورد خواهید کرد و چگونه با نقش سیاسی و فرهنگی لبنان تعامل خواهید داشت؟
جواب: ما با ادامه مقاومت به عنوان یک پروژه مشروع آزادسازی و رد همه اشکال اشغالگری، شهرک سازی و عادیسازی، برای مقابله با چالشها تلاش خواهیم کرد.
در حال حاضر منطقه ما توسط مستکبران آمریکایی و ابزار جنایتکار آنها در منطقه یعنی رژیم اشغالگر صهیونیستی، از خلال توسعه اشغالگری در سرزمینهای عربی، آواره کردن صاحبان آنها، تداوم خیانت و سازشکاری برخی رژیمهای عربی، فریبکاری فرهنگی، گمراه کردن افکار عمومی و ...
هدف قرار گرفته شده است.
عادیسازی میان رژیم صهیونیستی و رژیمهای عربی با هدف نابودی آرمان فلسطین بوده و لبنان هم در این زمینه برای ضربه زدن به مقاومت آن، هدف قرار خواهد گرفت.
میراث بزرگ سید شهدای امت اسلامی
سوال: هر رهبر بزرگ و برجستهای مانند سید حسن نصرالله میراث بزرگی دارد.
شما چه دستورالعملهایی برای امت اسلامی دارید تا این میراث را حفظ و پیشرفت مداوم نقش و جایگاه آن را تضمین کنید.
جواب: شهید سید حسن نصرالله جسما از میان ما رفته، اما آموزههای ایشان باقی مانده است.
جنبش حزب الله که شهید نصرالله زندگی خود را وقف ساختن آن کرده، در میان ما باقی مانده و مقاومت اسلامی که در هر لحظه از زندگی سید شهید ما تنیده شده بود، به قوت خود باقی است.
انتظار برای ظهور امام عصر جهت سپردن پرچم مقاومت به ایشان هم همچنان پابرجاست و همانطور که امیرالمومنین علیه السلام میفرماید: تا زمانی که دنیا باقیست علما هم باقی خواهند ماند.
بیایید آموزههای سید شهید مقاومت را مرور کنیم، مواضع ایشان را دنبال نماییم، در زندگی او تامل کنیم و از نقاط عطف زندگی و مبارزهاش درس بگیریم.
میراث عظیم شهید سید حسن نصرالله پایان ناپذیر است و خوشا به حال کسانی که از این منبع غنی و این پشتوانه الهی و وفادارانه مقاومت بهره میبرند.
انتهای پیام/