خبیر‌نیوز | خلاصه خبر

یکشنبه، 14 اردیبهشت 1404
سامانه هوشمند خبیر‌نیوز با استفاده از آخرین فناوری‌های هوش مصنوعی، اخبار را برای شما خلاصه می‌نماید. وقت شما برای ما گران‌بهاست.

نیرو گرفته از موتور جستجوی دانش‌بنیان شریف (اولین موتور جستجوی مفهومی ایران):

تدوین الگوی بومی هشداردهی سریع برای شناسایی و بازسازی بانک‌های ضعیف

مهر | اقتصادی | شنبه، 13 اردیبهشت 1404 - 12:40
عضو هیأت علمی پژوهشکده پولی و بانکی از تدوین یک الگوی بومی برای طراحی نظام هشداردهی سریع برای بازسازی بانک های ضعیف خبر داد.
بازسازي،نظارتي،شناسايي،هشداردهي،احمديان،پژوهشكده،اصلاحي،پولي ...

به گزارش خبرنگار مهر، اعظم احمدیان، عضو هیأت علمی پژوهشکده پولی و بانکی امروز شنبه ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۴، در نشستی تخصصی با موضوع «راهبردهای برنامه‌های بازسازی، اصلاحی و گزیر» که در محل پژوهشکده پولی و بانکی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد از تدوین الگویی بومی برای شناسایی و اصلاح بانک‌های ضعیف خبر داد و گفت: این پروژه بر اساس نیازسنجی‌های صورت‌گرفته در بانک مرکزی در سال ۱۴۰۲ آغاز شد و با همکاری معاونت نظارت، جلسات کارشناسی متعددی برای بهره‌گیری از ادبیات بین‌المللی و بومی‌سازی آن برگزار شد.
وی با اشاره به بررسی ساختار هشداردهی در ۱۱ کشور، افزود: در این الگو، ساختار هشداردهی همچون ساختمانی تعریف شده که پایه آن نظام هشدار سریع است و سایر اجزای نظارتی، اصلاحی و بازسازی بانک‌ها بر آن سوار می‌شوند.
احمدیان تصریح کرد: این مدل، با ترکیبی از معیارهای کمی و کیفی، ضمن شناسایی نقاط ضعف بانک‌ها در حوزه حاکمیت و مدل کسب‌وکار، امکان انتخاب مناسب‌ترین مسیر از میان سه گزینه بازسازی، اصلاح یا مداخله زودهنگام را برای مقام ناظر فراهم می‌کند.
به گفته این پژوهشگر، طراحی این چارچوب با هدف ارتباط مؤثر میان رتبه‌بندی نظارتی، ارزیابی ریسک و سنجش سلامت مالی بانک‌ها انجام شده است و ابزارها، محرک‌ها، آستانه‌ها و سناریوهای مختلف (اعم از آرام یا بحرانی) در آن لحاظ شده‌اند.
وی تأکید کرد: نبود چارچوب رسمی برای شناسایی فعالیت‌های حیاتی بانک‌ها، ضعف در شفافیت حاکمیت برنامه‌ها و چالش‌های قانونی در حمایت از اجرای برنامه‌های بازسازی، از جمله خلأهای جدی موجود در نظام نظارتی کشور است که باید برای آن چاره‌اندیشی شود.