برگزاری رویداد هوش مصنوعی دانشگاه آزاد در نجف
مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: رویداد عصر امید در نجف، تجربهای نو و موفق بود چون شرکتها فضای بینالمللی را درک کردند و فرصتهای پیشرو آشکار شد.

مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی عبدالله محمدی در گفتگو با خبرنگار مهر با ابراز رضایت از برگزاری رویداد عصر امید در نجف بیان کرد: اولین رویداد بینالمللی تخصصی هوش مصنوعی «عصر امید» از ششم تا هشتم اردیبهشتماه در شهر نجف برگزار شد.
این رویداد با همکاری دانشگاه اسلامی نجف در کشور عراق و دانشگاه آزاد اسلامی، با محوریت دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد برگزار شد.
البته دانشگاههای دیگری از عراق از جمله دانشگاه بابل، دانشگاه کوفه و دانشگاه حله نیز در این رویداد حضور داشتند.
وی توضیح داد: از طرف ایران نیز ۴۵ شرکت از ۱۱ استان و واحد دانشگاهی شرکت کرده بودند که میتوان گفت این، اولین تجربه بینالمللی دانشگاه در این سطح به شمار میرود.
البته دانشگاه آزاد اسلامی پیشتر تجربیات حضور بینالمللی در کشورهایی مانند عمان، امارات و حتی هند را داشته است اما در این سطح از حضور و با این تعداد شرکتکننده، تجربهای نو و قابل توجه بود.
بهزعم بنده، این تجربه بسیار موفقیتآمیز بود؛ چرا که هم شرکتهای ما توانستند حضور در فضای بینالمللی را درک کنند و هم فرصتهای گستردهای که در این فضا برای آنها فراهم میشود، بهخوبی آشکار بود.
محمدی خاطر نشان کرد: در گفتگوهایی که با شرکتها داشتیم، مشخص شد هر یک به نحوی توانسته بودند با اعضای هیئت علمی و فعالان حوزه هوش مصنوعی ارتباط برقرار کنند.
بازدیدکنندگان ویژه ای نیز در این رویداد حضور پیدا کردند؛ از جمله معاون وزیر علوم، معاون وزیر دفاع، امام جمعه، رؤسای دانشگاههای مختلف، اعضای هیئت علمی و حتی بازدیدکنندهای از کشور امارات.
در خلال این بازدیدها، صحبتهای اولیهای درباره پروژههای هوش مصنوعی توسط شرکتها مطرح شد که امیدواریم این گفتگوها به عقد قرارداد منتهی شود.
از تشخیص خواب آلودگی رانندگان تا نشت خطوط انتقال نفت
در این رویداد ، طیف گستردهای از محصولات و راهکارهای فناورانه در حوزههای مختلف عرضه شد که نشاندهنده پیشرفتهای چشمگیر در عرصه فناوریهای نوین است.
در بخش سلامت و پزشکی، سیستمهای پیشرفتهای مانند سامانه تشخیص سرطان دستگاه گوارش با بهرهگیری از هوش مصنوعی، دستگاههای مانیتورینگ قلبی و رشد کودکان، و پروتزهای رباتیک کنترلشونده با سیگنالهای عضلانی (EMG) به نمایش گذاشته شدند.
حوزه هوش مصنوعی و رباتیک با ارائه رباتهای آتشنشان چندمنظوره، سامانههای تشخیص خوابآلودگی رانندگان و دستیارهای هوشمند، توانمندیهای خود را به نمایش گذاشت.
پلتفرمهای دیجیتال و مدیریت هوشمند نیز با معرفی نمایشگاه مجازی اکسنوا، سامانههای بانکداری هوشمند و راهکارهای مدیریت شهری، نوآوریهای قابل توجهی را ارائه کردند.
در بخش صنعت و انرژی، سیستمهای پیشرفته تشخیص نشت در خطوط انتقال نفت و سامانههای مانیتورینگ هوشمند صنعتی مورد توجه قرار گرفتند.
همچنین، محصولات فرهنگی و آموزشی مانند مجموعه کتابهای الکترونیک پنجدقیقهای و سامانههای آموزش تعاملی، جنبههای دیگری از فناوریهای نوین را به نمایش گذاشتند.
تمامی این محصولات با بهرهگیری از آخرین دستاوردهای علمی، طراحی کاربرپسند و قابلیت یکپارچهسازی با سیستمهای موجود، گامی مؤثر در جهت توسعه فناوریهای پیشرفته در کشور محسوب میشوند.
نشست نهج البلاغه در اصفهان
مدیرکل شبکه پژوهشی و آزمایشگاهی دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه تصریح کرد: علاوه بر برگزاری رویداد اصلی، نشستهای جانبی متعددی نیز برگزار و مقرر شد که این همکاریها ادامهدار باشد؛ از جمله در راستای ایجاد پارک علم و فناوری مشترک، برگزاری رویدادهایی در سطح گستردهتر و نشستهای تخصصی بیشتر.
برای مثال، ادامهی این روند قرار است طی چند هفتهی آینده در استان اصفهان و در واحد نجفآباد با برگزاری نشست «نهجالبلاغه» پیگیری شود.
همچنین بازدیدی از دانشگاه تکنولوژی عراق داشتیم و نشستی نیز با رایزن فرهنگی ایران برگزار گردید.
تیمی از دانشگاه آزاد اسلامی نیز جلسهای با معاون وزیر علوم داشتند و در آنجا فعالیتهای دانشگاه را تشریح کردند.
وی در پایان افزود: در مجموع، بهنظر من این رویداد یک تجربهی موفق و مؤثر بود و به هر حال شرکتهای ما توانستند ارتباطات لازم را ایجاد کرده و تجربیات ارزشمندی کسب کنند.