شناسایی 138 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور
معاون سازمان شهرداری ها از وجود 138 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور و تخصیص تنها 75 هزار هکتار از اراضی شهری برای مسکن خبر داد.

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرمآباد، مسعود نصرتی، صبح امروز در نشست شهرداران لرستان گفت: اکنون کشور بیش از 9 هزار میلیارد تومان سرمایه در بخش خصوصی دارد.
وی تصریح کرد: طبق آمارهای سنوات گذشته، حدود 30 درصد از سرمایه بخش خصوصی در حوزه صنعت ساختمان و مسکن هزینه میشود و در برخی استانها این رقم پررنگتر و در برخی کمرنگتر است.
معاون سازمان شهرداریها ادامه داد: اگر در لرستان تصمیم گرفته شود که ورود به حوزه سرمایهگذاری تسهیل شود، باید یک میثاقنامه مشخص تنظیم و در یک جلسه فشرده هفت تا دهساعته نهایی شود.
نصرتی با بیان اینکه شهرداریها تنها دستگاههایی هستند که هنوز به سامانه پنجره واحد نپیوستهاند و این موضوع طبق قانون جرم محسوب میشود، اشاره کرد: از امروز با شهرداریهایی که به این سامانه نپیوستهاند، برخورد قانونی خواهد شد.
وی با اشاره به اینکه در تاریخ دهم فروردینماه، دستورالعملی به استانداران کشور ارسال کردیم، توضیح داد: در بند دوم این دستورالعمل تأکید شده است که برای پروژههای سرمایهگذاری بزرگ و انبوهسازی، مدیر ویژه مشخص شود تا فرآیند صدور مجوز برای چنین طرحهایی از تشریفات زمانبر مستثنا شود.
معاون سازمان شهرداریها اضافه کرد: در کشورهای موفق، صدور مجوز ساختمانی در بازه زمانی دو ساعت واقعاً امکانپذیر است، اما در کشور ما، اگر کسی مدعی شود که صفر تا صد مجوز ظرف دو ساعت صادر میشود، بیشتر به شوخی شبیه است.
نصرتی ادامه داد: اگر بخش ساختمان فعال شود، 179 شرکت تولید مصالح ساختمانی و تمام استادکاران و کارگران مرتبط نیز فعال خواهند شد و هر 60 مترمربع ساختوساز، معادل 1.2 شغل مستقیم ایجاد میکند.
وی یادآور شد: تجربه استانهای موفق از ابتدای فروردین امسال آغاز شده و در مذاکراتی که با استانداران داشتهایم، موضوع طرح الحاق و مسکن نیز در حال بررسی است.
معاون سازمان شهرداریها اعلام کرد: 900 هزار هکتار محدوده شهری و 138 هزار هکتار بافت فرسوده در کشور داریم و از این میزان، تنها 75 هزار هکتار برای تأمین مسکن مورد نیاز در قالب طرح الحاق تصویب شده است.
نصرتی گفت: هدف ما این است که تعهدات ثبتنامی مسکن، بهجای آنکه از محل طرح الحاق تأمین شود، از محدودههای موجود شهری و با استفاده از افزایش تراکم پاسخ داده شود.
وی اضافه کرد: در طرح مسکن مهر که مربوط به 20 سال پیش است، هنوز بسیاری از زیرساختها تأمین نشده، هزینه تأمین زیرساختها بهطور متوسط پنج برابر قیمت واحد مسکونی برای بهرهبردار تمام میشود.
معاون سازمان شهرداریها با اشاره به ضرورت تصمیمگیری استانی در حوزه مسکن، گفت: در این زمینه، هیچکس بهتر از مجموعه استانداری و دستگاههای اجرایی مرتبط نمیتواند نسخه عملیاتی تهیه کند.
نصرتی ادامه داد: در برخی حوزههای شهری، با چند اقدام کوچک ظرف دو تا سه ماه، میتوان رضایتمندی عمومی ایجاد کرد و مثال ساده آن آسفالت معابر خاکی، حذف زوائد شهری، اصلاح مبلمان شهری، بهبود فضای سبز و ارتقاء سیستم جمعآوری زباله است.
وی اشاره کرد: یکهزار و 450 شهرداری با جمعیت زیر 50 هزار نفر داریم که که هزار و 147 شهر جمعیت زیر 50 هزار نفر دارند و این شهرداریها 95 درصد وقت حوزه عمرانی وزارت کشور را صرف درخواستهایی همچون ماشینآلات، کمکهای مالی، دیون و تسهیلات میکنند.
معاون سازمان شهرداریها تأکید کرد: وزارت کشور اقدام به تعیین «مدیران حامی شهری» و «مدیران حامی روستایی» در هر استان کرده که در مجموع 62 نفر هستند.
نصرتی ادامه داد: مدیران حامی موظفاند ماهانه دوبار به استانها سفر کنند و 28 روز دیگر را در مرکز برای پیگیری درخواستهای استانها صرف کنند و این طرح، حدود پنجهزار مأموریت اداری را کاهش خواهد داد.
نصرتی خاطرنشان کرد: در پایان سال گذشته و در جریان تنظیم لایحه بودجه، با کمک نمایندگان مجلس موفق شدیم مصوبهای معادل 170 هزار میلیارد ریال بودجهای برای حمایت از شهرداریها دریافت کنیم.
انتهای پیام/